Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
opakujem prosbu, nenajde sa niekto s vysivacim strojom, ochotny za odmennu vysit maly vzor na jeden diel softshelu? diky
@vianne myslím, že vyšívací stroj tu asi nikdo nemá, nějaký vyšívaný aplikace mají právě na http://www.pattistudio.cz/ jinak holky mají stroje co mají ozdobný stehy 🙂
@sinala čo sa týka ihiel do veritasu - dnes som šila dvojihhlou akry - širšou strech - skúšala som povytiahnuť, ale nepustí, drží pekne pevne, ale na potvoru som zlomila, hned novú, všetky vybrané slová som si zopakovala.....
do hromadky nevieš dať dviojihly? tie si nevidela v ponuke?
ahoj holky, zase si jdu pro radu... střihla jsem na další tuniku a říkala jsem si, to bude rychlovka, už jsem ji šila... houby houby... nevím, co se děje, ale asi mám špatně nastavené napětí a nevím si s tím rady... ten první obrázek (modrá látka) mě trápí víc, chci to obnitkovat, to bude vidět... dokonce to vynechává stehy...jsou to 3 nitě... další dva (líc a rub) jsou spíš dotaz pro příště - "klasický" steh, nastavení dle manuálu... jako minule... a stejně je to nějaké divné... děkuji!!!
@ucitelka70 dvojjehly tam nejsou, ale já je kupuju u nás v servisu, ty Veroniky 2 ks za 86 Kč, tak mohu koupit a poslat. A pokus Ti akra drží, tak Ti mohu přibalit jednu co mám doma, stála v hromadné obj. 40 Kč
@vianne dneska mi zrovna psali z Pattistudia, že posílají nové číslo (mám předplatné), že je poslali z Finska o pár dnů později. Takže už by ho měli mít 😉
@sinala okej, ale chcem tie širšie 40 mm myslím, tie tenšie mám, mne sa práve to širšie rozpätie páči, ak máš, budem rada, ak mi pošleš
@anastazieb @vianne mě už nové číslo přišlo, ale nic moc
juj a nove ottobre je uzasne,mne sa veeelmi paci,ja som uz aj Olivera navravela za sefkuchara na maskarny,uz je s tym zmiereny 😅 😅 ,este zohnat taky kockavy material na nohavky,nemate neaky typ?alebo doma nieco podobne,odkupim 😉
jo a este pikoska,som si dala na novy rok predcavzatie,ze minimalne v januari sa nezapojim do ziadnej hromadky,a hadajte........... uz som zavlecena v styroch 😅 😝 😀
@anastazieb ja praveze kupujem starsie cislo z 2007, ale uz som objednala.
@ucitelka70 ja som strecove dvojihly mala schmetz a lamali sa jedna za druhou 😠 teraz pouzivam obycajne akry a nepustaju sa mi oka na nicom 😉 a hlavne sa mi este ani jedna nezlomila!
@mikulka45 ja som urobila chybu, bola som lenivá vymeniť, a potrebovala som zašiť gumičku do pásu..... 1 cm šev urobiť, a nejak sa mi musela patka posunúť.... a zbohom drahá ihla.....
Ahoj dievcata, posielam par fotiek mojich vytvorov z poslednych tyzdnov. Kupila som na mylly bambusove frote - fakt skvely materialik a tak som spravila malemu pyzamo (modre), a pre velky uspech som usila aj vacsie, bavlnene s bambusovymi zabkami (zelene). Tieto overalkove pyzamka som v jeho velkosti uz v obchode nevidela, a on ich strasne rad nosi. A ja som rada, ze aj ked sa odkope netaha mu na krize. Strih som pouzila zlepeninu - kombinaciu teplakov s rovnymi nohavmi a bodycko, ktore som prisposobila na jeho rozmery. Nohavy su zamerne dlhsie - ked ohne nozku, aby mu nevybiehali nohavy hore nohou, preto maju aj manzetu na konci. Takto je stale vsade opyzamkovany nech spi v akejkolvek polohe.
A dalsie projektiky na januar mam v plane - merino tricka, spodky a rolaky pre celu rodinu. Malemu som usila zo zvyskov "letecke" tricko - velmi sa mu paci (aj mne) - strih s dvojfarebnymi raglanovymi rukavmi, predlzeny zadny diel, aby nefukalo na krize. Testovala som overlockovy plochy sev a celkom sa mi paci, aj to rebrovanie, ktore je som dala na licnu stranu.

už vím, ještě že je tu ta půjčovna od @crawler 🙂