Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@ucitelka70 Mám 60x90cm 😀
chci se zeptat, kdo jste si ušil přebalovací podložku PUL a úplet - máte to v prostředku prošité ?? já to prošila jen kolem dokola a děsně se mi to šoupe 😖
téma ihly - hroty - koľko druhov jesto, kuknite sem, aj vysvetlenie http://www.tenex.sk/foto/domaceihly.pdf
no a som sa zhrozila, dnes som svokre kupovala kábel ku šlapátku, tak u nás v obchode 13 eur.... v horeuvedenej predajni 8 eur.... to je sila, svokre ani nepoviem.... a šlapátko tu majú za 20 eur a u nás 39 eur....
@daisyr
@ucitelka70 mě se Samík při přebalování hodně vrtí 😀 jezdí po tom jak na klouzačce 😀
zkusím to prošít od rohu k rohu 🙂
@barcav jasně, hm, tak může to klouzat, to máš pravdu, já ho na tom mám hlavně při pasení bez plíny a tam to jde. Zkus to prošít, jen to bude chtít buď kráčející patku nebo to nějak asi nastehnout, protože si myslím, že se to bude šít špatně - natahovat se tem úplet atd., no znáš to 😝
Maminky nemáte niektorá strihy na nohavice, šatičky, kabátiky pre bábatká? Už som hľadala po novinových stánkoch detskú burdu, no nie je šanca sa k nej dostať...
@barcav já v šicích začátcích kupovala podložku od Anavy a mezi náma - to samý. Klouzalo to jak sviňa a přebalovat se na tom nedalo. Pokud dáš horní vrstvu netahací, tak je to podstatně lepší. Teď mám pul + bavlněný samet netahací a ještě jednu, kam jsme dala doprostřed Irmu, aby to bylo měkčí (ale na doma a nebo třeba delší cestování, jinak to je míň skladné). Ale pokud to fakt hodně klouže (jako že jo), určo bych to prošpendlila a prošila aspoň několikrát. No ale zas to může pak téct, co?
@jarjanulka ahoj neco by se u me naslo 🙂
@jitu22 tady je ke stažení http://www.uloz.to/xnnyUYP/ottobre-2008-02-rar
Zdravím děvčata, prosím, nemáte některá uložený střih na vlňáčky? Mám merino úplet 🙂 Děkuju moc, na netu jsem nic nenašla... přeji krásný den! 🙂
@veluska8 používám tenhle, jen je dělám vyšší... pro novorozeně asi i užší, tyhle sedí půlročnímu a výš
http://www.thenappynetwork.org.nz/images/WeeWek...
prosím prosím - nemáte někdo jednu reflexní nažehlovačku s dinosaurama? Hanička si odřela koleno a já ty svoje někam založila.... ☹ teď má na nohavici tyrranosaura a stegosaura... MOC DÍKY

@kalman paráda, to som ani nevedela, že podložky sú také veľké?