icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

bordino
22. jan 2013

@veronik77 mám, dva poslední, tuším stegosaury

veronik77
22. jan 2013

@bordino díky díky díky!!!! píšu IP 🙂

vevercam
22. jan 2013

@stassy nevím, jestli je to stále aktuální, ale já také šila pro mne merino triko a měla jsem jen 1m délky, vyřešila jsem to tak, že jsem střihla 2 rukávy 3/4 délky, které jsem na předloktí nastavila ozdobným stehem
zde pro inspiraci: https://www.modrykonik.cz/fotoblog/vevercam/alb... a detail rukávu https://www.modrykonik.cz/fotoblog/vevercam/alb...

veluska8
22. jan 2013

@bordino tak to jsme dvě 😀 mě naučila šít jakštakš obstojně, do tý doby jsem se učila sama a to bylo teda umění 😀

katka82
22. jan 2013

@bordino asi jsem něco nepostřehla?ale před jakým prozřením????ono bylo něco okolo Mariny?? 😕 se ptám jako blbec co,ale já ji odebírala 1 rok a pak už jsem na ní ani nekoukala 🙂

bordino
22. jan 2013

@veluska8 podle fotky jsi mi povědomá, je to možné?

@katka82 okolo Mariny bylo mnohé, nechci se nikoho dotknout, ale já osobně už mám na paní H. alergii

katka82
22. jan 2013

@bordino aha,no tak to se mi nic nedoneslo 😀 😀zase jsem mimo 😅

veluska8
22. jan 2013

@bordino jsem takový dost univerzální typ 😀 ale jezdím na srazy do Palčic... tak žeby?
Jinak paní H. to ke konci dost přeháněla, jak s podnikáním tak s fňukáním a to tedy taky nebyl můj šálek kávy... každopádně jí jsem vděčná, že mě naučila šít kabelky, deky jaksi nebyly mou silnou stránkou, jednu nedošitou mám, skončila jsem u prošívání, když jsem myslela, že mi vytečou nervy 😀 😀

katka82
22. jan 2013

@veluska8 no jo no nic se nemá přehánět 😉 že?

veluska8
22. jan 2013

@katka82 přesně tak 🙂 škoda, časáky byly fajn...

rina76
22. jan 2013

@katka82 wau, ty jsou jak na mě, i když možná by byly ještě malý 🙂

mitape
22. jan 2013

@bordino wau, nádhera. tak toto by sa mi teda nechcelo ani náhodou. šikulka 🙂

sinala
22. jan 2013

@bordino fakt super 🙂

maryol
22. jan 2013

@ucitelka70 ja mám 90X60cm
@bordino paráda!

maryol
22. jan 2013

tak teda aj ja pridám dnešný výsledok... mantinel vo farbách nášho interiéru 🙂

kamishek
22. jan 2013

@bordino a já myslela, že jsem divná, když jsem z nadšení přešla do alergie... tak divná možná jsem, ale koukám, že ne jediná 😀 ale musím být vděčná přinejmenším za to, že mě ty časáky nakoply to šití opravdu vyzkoušet a začít (a ne o tom jen teroreticky přemýšlet, že někdy v budoucnu) 😎

bordino
22. jan 2013

@kamishek jediná nejsi, na fleru je o tom i klub 😉

veronik77
22. jan 2013

@bordino těch, co mají alergii, nebo těch, co začali šít? 😀

bordino
22. jan 2013

@veronik77 těch, co začali šít, ale chování paní H. je znechutilo 😉

veronik77
22. jan 2013

@bordino ještě, že mne to minulo 😀

lilly2711
22. jan 2013

Ahojte, vdaka vsetkym za podporu a ze ste na nas mysleli 🙂 🙂 🙂
Idem teda napisat ako sme dopadli, ak sa nenahnevate tak vratane vsetkych tych " krvavych " detailov. ( aspon sa mi snad ulavi ) Chcela som napisat uz vcera vecer, ale ako tradicne ma chytil postraumaticky sok.
Takze sme sli hned rano aj tak nas chytila brutal snehova metelica, potom strasna zapcha, takze cesta ako vysita 😠
Sme prisli LTT. Chirurg meskal, mal akutny zakrok, potom prisiel a hned v prvej vete mi stihol odpovedat na tu najdolezitejsiu otazku : ze teda sme v poradovniku na zakrok, ale nanestastie maju nedostatok operaterov, takze musime si pockat cca 3 mesiace !!!Oci som mala az navrch hlavy, ze tak dlho. Potom sa pustil nam vysvetlovat, ze ju teda musia otvorit spredu, ze jej budu musiet zastavit srdiecko a dat ju na by-pass a ze stenozu vedia spravit hned, ale chlopnu az podla toho, co uvidia, ked ju otvoria, lebo nevedia presne definovat intenzitu problemu a sposob riesenia.Ze pod tym velkym rezom bude mat jeden mensi na vyvod a na krku este nejake hadicky + dve kanyly na ruckach. Ze to bude trvat 3 hodiny a v umelom spanku bude este aspon 24 hodin, potom ju preberu.To som sa celkom drzala, potom nam predstavil kardiologicku sestru, ktora sa bude o nas teraz starat az do konca. Bude na telefone a vzdy tam, kde sa budu robit nejake vysetrenia a pod.No a ona nam vysvetlila presne krok po kroku, co ako bude prebiehat od predoperacnych vysetreni. Potom nam ukazala taku latkovu babiku na sposob tych Waldorfskych ze je to dolly Molly a ze taku daju vyrobit extra pre Nellie a bude mat vsade jazvy tam, kde Nellie - cize dve na chrbatiku a dve na hrudnicku vratane akoby vpichov od kanyl aby sa Nellie mala s kym stotoznit .A dala nam wish list, ze nejaka charitna organizacia plni detom po kardio operacii jedno velke prianie podla jeho zelania bez ohladu na cenu, vraj mame nieco vymysliet, napisat a bude ju to cakat v postielke, ked sa preberie.( to bude asi problem, lebo nemam ziadny napad a moje skromne zelanie, ze snad knizku sestricku rozosmialo, lebo ze tie kvazy dary sa pohybuju skor v sumach 100 a viac libier.) Potom sme absolvovali zubne vysetrenie, lebo ze kardiaci su nachylny na infekcie, ktore sa zo zubkov prenasaju k srdiecku. Tam vsetko ok, ze mame dalej cistit, ale aj s pastou. A potom sme uz konecne mohli ist domov. Teraz budeme cakat pozvanie na predoperacne vysetrenia vratane echa ekg, fibroskopie a krvi.
Inak Nellie bola tam uzasna, prechadzala sa tam akoby sa nechumelilo, rehotala sa na kazdeho, ukazovala ze NO NO NO a pod. Ja som bola celkom v pohode este aj cestou domov a vecer to na mna dolahlo. Baby ja mam taky strach.... Ani neviem ci mam byt rada, ze este mam tri mesiace cas, alebo sa hnevat, ze zase musim cakat, kym to konecne budeme mat za sebou. Dnes mi manzel klopkal po cele, ze nie som normalna, lebo zas mam po celom dome latky, ze idem sit vo velkom, ze neoddychujem, no co mam robit, ked neviem inak odreagovat 😠

macin73
22. jan 2013

@bordino teda ty deky jsou boží!!! já pořád po nějaké toužím, ale šít bych si to netroufla... jednou jsem slintala nad jednou přenádhernou v Německu, ale stála snad 300 marek (nebo možná už euro?) - prostě cena šílená (i když určitě pro výrobce zasloužená)

veronik77
22. jan 2013

@lilly2711 holky držte se, pořád na Vás myslíme! 🙂

katka82
22. jan 2013

@lilly2711 drž se,je to nemilé že musíte čekat 😒 Nellie je veliká bojovnice a bude to dobré 😉

petkasv
22. jan 2013

@bordino to je masakr 🙂

petkasv
22. jan 2013

@lilly2711 myslíme na vás, chápu tvoje pocity, že nevíš jestli je dobře, že máš ještě čas, nebo jestli je to špatně, Nelli je velká bojovnice, velká šikula, jen šij, aspoň se ti uleví, nějak se potřebuješ odreagovat ;)

mahafi
22. jan 2013

@lilly2711 držte se.., to čekání musí být hrozně náročný, myslíme ne vás 🙂 a je dobře, že máš něco, co tě uklicdňuje a čím se odreaguješ 🙂. A ta panenka se stejnýma jizvama mě zaujala, to je fajn nápad 🙂.

caramilla
22. jan 2013

@maryol božínku...
@lilly2711 holky držte se! Myslím, že je to další 3 měsíce "trápení". Ale Bůh to určitě má v rukou a tak ty 3 měsíce jsou pro vás určitě v něčem důležitý, jinak by to asi takto nezařídil 😉 Myslím na vás.

caramilla
22. jan 2013

@bordino 😀 😀 😀 Taková drobnost...
Ta díra na palec mě teda stála nervy 😠

bordino
22. jan 2013

@caramilla díry na palec nebrat! zajímalo by mě, jak jsi to šila, já nad tím málem zešedivěla 😠