icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

sufik1
20. jan 2013

@piecee triko s hadem je super!

sufik1
20. jan 2013

a můj nový šicí výtvor (teda přiznávám ještě předvánoční výroba...) ale než jsem to nafotila a hlavně popsala hrooozně dlouhý fotonávod na blog....
obal na tablet. Otvírací, s dírou ovládání čudlíků, nabíječku a podobné capiny a ve víku je ještě opěrka, ať to nemusíte držet.
Takže kdo po tom toužíte, kuk na ten návod, asi 3x jsem to přešívala než jsem to vychytala, tak ať se s tím taky nemordujete.
A drží, dítě ho ještě stále nerozbilo a futrál se nám vešel i do držáku v autě.

monr
20. jan 2013

@lilly2711 krasne vecicky ako vždy si posila, na zajtra posielame kopec síl a držte sa obe.

@sinala dakujem za radu, asi to fakt bude musieť opravárovi.

timkoemkamatko
20. jan 2013

@lilly2711 krása 🙂 ako z nejakeho katalogu, drzim palce....

piecee
20. jan 2013

@sufik1 děkuji za pochvalu🙂) mě se zrovna had moc nelíbil 😀 teda obal na tablet je úúžasnej fakt bomba 😵 😵 sakr až mě štve že nemáme tablet ...taky jsme řešili že by ho kluci hned zaparkovali na podlahu🙂)

petkula
20. jan 2013

@maly_prcek zatím se ještě rozhoduji, mně se právě vždycky v nějakém e-shopu líbí pár látek a chci k tomu přiobjednat ten náplet ale oni ho tam většinou právě nemají. A tam, kde mívají patenty, zase nemají velký výběr v látkách 🙂
Ale holky mi tady poslaly spoustu odkazů, tak snad už něco vyberu. Díky, ještě se třeba někdy ozvu a když tak se zeptám, jestli někdo nemá něco navíc k prodeji. Moc ráda do tohoto fóra nakukuju a obdivuji vaše výtvory 😉

veronik77
20. jan 2013

@petkula a aby toho nebylo málo www.allyfabrics.cz 😀 😀 😀

zuzimia
20. jan 2013

Baby, ja som taka happy, ze som nasla tuto diskusiu...citam vas cca pol roka - raz za den, niekedy aj za dlhsie, ale nestiham pisat. Moje sitie vsak postupne dostava celkom novy rozmer. Vdaka.

petkula
20. jan 2013

@veronik77 ty dětské úplety jsou nádherné, třeba ta perníková chaloupka - ale ta cena 🤐

bordino
20. jan 2013

Tak jsem horko těžko nepozabíjela děti (ten starší kousek stihnul sladce spícího mladšího 4x vzbudit, než konečně zabrala), dopáchala druhou tuniku a jdu spát, jsem tak vytočená, že by mi nic nešlo 😠

macin73
20. jan 2013

Holky, opět SOS ☹. Nandala jsem do OL zpět levou jehlu a už jsem ji dvakrát zlomila 😠. Chvilku to šije, pak to zarachtá a zlomí se levá jehla. A trhá se mi úplně ta pravá nit... děkuji předem za tipy, co s tím.

bordino
20. jan 2013

@macin73 mě to takhle hrozně blblo, když jsem ji tam neměla doraženou, nějak záhadně se mi tam pohnul vnitřek toho držáku (jak se to šroubuje imbusem) a nedala se zarazit až nahoru. Mrkni, jestli ti tam doléhá.

mima2011
20. jan 2013

@lenavos no já vystudovanou textilku mám 😉 , a i když je to nějakej ten pátek jak jsem už psala a šítí je mi v současné době pouze koníčkem tak využití jehel pro domácí i průmyslové stroje si pamatuji docela dobře. Jehla s kulatou špičkou mě shodou okolností před nějakým časem taky zaujala, právě proto, že znám pouze stretch a tak jsem se na ní informovala, abych o něco nepřišla 🙂 . Servisem mi bylo odpovězeno, že jehla s kulatým hrotem je o nějaký mikromilimetr kulatější než stretch jehla a má malinko tenčí tělo jehly, měla by tedy být lepší na vybrané druhy pletenin, které výrobce blíže nespecifikuje, záleží tedy na švadleně co si vybere, ale každopádně je to prý dobrým byznysem nabízejících firem....

macin73
21. jan 2013

@bordino tak jehla byla daná správně... přesto díky za tip!

no pročetla jsem pořádně návod a jediné, co jsem asi dělala blbě, že jsem po přetrhnutí nitě nenavlékla všechny nitě znovu ve správném pořadí... tak jsem to udělala, tunika přešitá a jehla to vydržela... teda srabácky jsem kritická místa šila "ručně", prostě jsem to chtěla mít už hotové 😝... dokonce jsem se vybičovala a zkusila si párání švu a všití ceduličky... velikostní jsem dala zevnitř do švu, nějak se mi to nahoře líbí víc vycentrované.. jinak vlastně proč jsem přešívala... ten výstřih byl po dvou dnech vyžvejkaný šíleně, holt ten úplet je hodně pružný... tak aspoň vím pro příště... ještě by mě zajímalo, co udělat s těmi lemy dole, aby se nekroutily... asi nic, co?

lenasss
21. jan 2013

@ucitelka70 tak hlásím že se chleba povedl,krásně voní a ještě líp vypadá jen fotky dodám odpoledne až přijedem z města a dám na blog návod i fotky 🙂 doufám že ho manžel nesežere než dojedem 😀 😀 😀

petkasv
21. jan 2013

@macin73 Maci mě se teď hrozně kroutí tučňáci, upřímně jsem z toho zoufalá a vůbec se mi to nelíbí, takže too budu šít dvojjehlou, já nevim co s tim, jsou prostě úplety u kterých to nevadí, ale tady to kroucení je velké 😖

lucijan
21. jan 2013

@lilly2711 krásné!! Dneska vaším směrem kouká tolik andělů, až se o nás tady trochu bojím🙂 Ať tě síla provází, v nemocnici co nejkratší dobu, dobré hojení a ať jste co nejdřív v pořádku!!

lucijan
21. jan 2013

@macin73 měla jsem takovej dojem, že jsi tvrdila, že se šitím začínáš?! A takovej profi ušitej výstřih sem dáváš? 😀
na kroucení asi fakt nic nepomůže, kromě nenatahování..

danielahe
21. jan 2013

Ahoj holky, tak jsem po vecerech, kdyz prcek konecne usnul sila prouzkomanii 😀 . Kvalita fotek nic moc a na zaver posilam sve 2 trestance 😵 😅

danielahe
21. jan 2013

Posílám na dvakrát 😀 😀 😀

danielahe
21. jan 2013

@sufik1 obal na tablet bozi, ja bych si na neco takoveho netroufla, jak nemam strih, tak se mi kouri z hlavy 😀 , jsi sikula 😉 😵 😵 😵

macin73
21. jan 2013

@lucijan Díky za pochvalu 😵. Hele, fakt začínám 😝. Ušila jsem dvě vesty, jeden muchláček a teď dvakrát podle Amelie - jednou šatičky a jednou tuniku. Tohle je druhý pokus o výstřih. Mimochodem, malé sedí perfektně, takže jsem nadšená.

monr
21. jan 2013

@ucitelka70 dakujem za radu
@zuzimia presne kvôli tomu som to myslela, nech ju nemusím toľko obliekať.
nakoniec uvidím, ako to stvorím, či len samostatnú softku, či podšitú.

maly_prcek
21. jan 2013

@petkula A já připojím ještě pokud to tu nezaznělo umelluzinky.cz a sijemdetem.cz (tam jají i patenty a Hilco)

lucijan
21. jan 2013

@macin73 no když si vzpomenu, jak jsem se natrápila, než jsem se naučila šít ty lemování kolem krku - a dodnes to nerada dělám, mám vždycky strach, že tím to hezký triko pokazím - tak co jinýho než velký líbísemito mi zbývá? 😉

kuna
21. jan 2013

@macin73 s lemy bud nic (to delam ja 🙂), nebo ho pri siti natahovat a nastavit diferencial, aby to latku natahovalo a delalo to vlnkovani, nebo to strihnout delsi a podhrnout, jako u tricka. Jinak je to ale nadhera!

macin73
21. jan 2013

@lucijan jééé, tak to fakt díky....

macin73
21. jan 2013

@kuna díky!!! no neteřím to asi střihnu delší a zahnu... sice to bude bez tréninku, ale snad to nezvořu 😝

kalman
21. jan 2013

pekný večer všem 🙂
Konečne som dnes vyskúšala rezaciu podložku s kolečkom a super už sa mi nechce ani chytiť nožníc 😀
A dnešné šitie kostým anjelika krídla tam ešte chýbajú potom odfotím na prckovi a legíny

jitu22
21. jan 2013

Neměla byste prosím některá na půjčení a za smluvenou odměnku dámské Ottobre 2008/2? Už je vyprodané :(