Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
a můj nový šicí výtvor (teda přiznávám ještě předvánoční výroba...) ale než jsem to nafotila a hlavně popsala hrooozně dlouhý fotonávod na blog....
obal na tablet. Otvírací, s dírou ovládání čudlíků, nabíječku a podobné capiny a ve víku je ještě opěrka, ať to nemusíte držet.
Takže kdo po tom toužíte, kuk na ten návod, asi 3x jsem to přešívala než jsem to vychytala, tak ať se s tím taky nemordujete.
A drží, dítě ho ještě stále nerozbilo a futrál se nám vešel i do držáku v autě.
@lilly2711 krása 🙂 ako z nejakeho katalogu, drzim palce....
@maly_prcek zatím se ještě rozhoduji, mně se právě vždycky v nějakém e-shopu líbí pár látek a chci k tomu přiobjednat ten náplet ale oni ho tam většinou právě nemají. A tam, kde mívají patenty, zase nemají velký výběr v látkách 🙂
Ale holky mi tady poslaly spoustu odkazů, tak snad už něco vyberu. Díky, ještě se třeba někdy ozvu a když tak se zeptám, jestli někdo nemá něco navíc k prodeji. Moc ráda do tohoto fóra nakukuju a obdivuji vaše výtvory 😉
@petkula a aby toho nebylo málo www.allyfabrics.cz 😀 😀 😀
Baby, ja som taka happy, ze som nasla tuto diskusiu...citam vas cca pol roka - raz za den, niekedy aj za dlhsie, ale nestiham pisat. Moje sitie vsak postupne dostava celkom novy rozmer. Vdaka.
Holky, opět SOS ☹. Nandala jsem do OL zpět levou jehlu a už jsem ji dvakrát zlomila 😠. Chvilku to šije, pak to zarachtá a zlomí se levá jehla. A trhá se mi úplně ta pravá nit... děkuji předem za tipy, co s tím.
@lenavos no já vystudovanou textilku mám 😉 , a i když je to nějakej ten pátek jak jsem už psala a šítí je mi v současné době pouze koníčkem tak využití jehel pro domácí i průmyslové stroje si pamatuji docela dobře. Jehla s kulatou špičkou mě shodou okolností před nějakým časem taky zaujala, právě proto, že znám pouze stretch a tak jsem se na ní informovala, abych o něco nepřišla 🙂 . Servisem mi bylo odpovězeno, že jehla s kulatým hrotem je o nějaký mikromilimetr kulatější než stretch jehla a má malinko tenčí tělo jehly, měla by tedy být lepší na vybrané druhy pletenin, které výrobce blíže nespecifikuje, záleží tedy na švadleně co si vybere, ale každopádně je to prý dobrým byznysem nabízejících firem....
@bordino tak jehla byla daná správně... přesto díky za tip!
no pročetla jsem pořádně návod a jediné, co jsem asi dělala blbě, že jsem po přetrhnutí nitě nenavlékla všechny nitě znovu ve správném pořadí... tak jsem to udělala, tunika přešitá a jehla to vydržela... teda srabácky jsem kritická místa šila "ručně", prostě jsem to chtěla mít už hotové 😝... dokonce jsem se vybičovala a zkusila si párání švu a všití ceduličky... velikostní jsem dala zevnitř do švu, nějak se mi to nahoře líbí víc vycentrované.. jinak vlastně proč jsem přešívala... ten výstřih byl po dvou dnech vyžvejkaný šíleně, holt ten úplet je hodně pružný... tak aspoň vím pro příště... ještě by mě zajímalo, co udělat s těmi lemy dole, aby se nekroutily... asi nic, co?
@ucitelka70 tak hlásím že se chleba povedl,krásně voní a ještě líp vypadá jen fotky dodám odpoledne až přijedem z města a dám na blog návod i fotky 🙂 doufám že ho manžel nesežere než dojedem 😀 😀 😀
@ucitelka70 dakujem za radu
@zuzimia presne kvôli tomu som to myslela, nech ju nemusím toľko obliekať.
nakoniec uvidím, ako to stvorím, či len samostatnú softku, či podšitú.
@petkula A já připojím ještě pokud to tu nezaznělo umelluzinky.cz a sijemdetem.cz (tam jají i patenty a Hilco)
Neměla byste prosím některá na půjčení a za smluvenou odměnku dámské Ottobre 2008/2? Už je vyprodané :(

@piecee triko s hadem je super!