icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

lenasss
24. jan 2013

@danielahe to nevím jsem se na ní včera naštvala a tak leží v krabici na vyhození 😀 ale nevyhodím ji to ne ale asi bude dlouho trvat než se k tomu zase vrátím 😀 @bordino tak to tě moc lituji.To musí bolet a kombinéza pro mě není to je pro mě vyšší dívčí

lucijan
24. jan 2013

@zojec mám stroj s navlíkačem už rok a zatím jsem se ani nedokopala k tomu, abych si přečetla, jak to funguje 😀 Zdá se mi to zdlouhavý, rukou že to mám rychlejc...Takže veškerej přínos pro mě je ten, že jsem se o ten zobáček párkrát škrábla 😝

kamishek
24. jan 2013

@zojec já teda navlíkač používám pořád a skoro pláču, že ho na OL nemám 😀 je to s ním stokrát rychlejší a pohodlnější... ale nevím, jestli je na všech strojích stejný systém toho navlíkače nebo jestli jsou různé...

danielahe
24. jan 2013

@bordino a klobouk dolu pres vsema, kdo sije pro nekoho, to ja muzu zatim na sve deti a max na deti mych sester a to nanejvis obyc tricko, jinak bych se za to moje fusovani musela stydet 😀 , zacatky 😀 ..a vydela jsme tvoje vytvory, takze bych se zadne kombinezy nebala 😵
@lenasss jo to znam, kdyz jsme zacinala sit jako nactileta, tak vetsinou ve vzteku vse roztrhano a vyhozeno do kose a vzdycky jsm esi rikala, ze uz nikdy sit nebudu 😀 😀 😀 😀 😀 a to jsme stihla vystudovat jeste textilni prumku, sice obor pleteniny, ale nejak s tema hadrikama mam komplikovanejsi vztahy 😀 😀 😀 😀

zojec
24. jan 2013

@lucijan
@kamishek @caramilla no to by som aj ja chcela vediet, ci su rozne, alebo vsade rovnake.. mne pride divne, ze to vlastne sluzi len na prevlecenie nitky cez dierku ihly.. a kym dam do navliekaca nit, potrebujem urobit 3 ukony dva krat ju niekam pichnut a potom este povytiahnut , ked to robim rucne, tak ju jednym smahom fuknem do dierky.. cize pre mna rychlejsie. ale asi to musim lepsie nastudovat.

bordino
24. jan 2013

@danielahe díky, já se jí nebojím, já vím, že jí ušít zvládnu, ale nemám na to čas 😀 A můj bráška už je kritik, je mu sedm a má jasně vyhraněný názor, jak má vypadat 😀 😀

bordino
24. jan 2013

@zojec mám s navlékačem stejný problém, nikdy jsem ho nepoužila. Možná, až budu starší a ještě slepější? 😀

jitu22
24. jan 2013

tak to já zas bez navlékače nedám ani ránu. Než bych nasadile brýle, zastřihla konec nitě a pak hledala očko, s návlékačem je to jeden pohyb láčkou dolů a je to. Jen jeansovou nit neumí, tu musím ručně, když už na ni výjimečně dojde.

danielahe
24. jan 2013

@bordino No vsak muj sedmilety syn mi rekl na tricko, ze to vypada jak pyzamo, tak bylo pyzamo 😀 😀 ..ty mas tak malyho brasku? 😵 ja mam bratrance stejne stareho, jak sveho prvorozeneho syna 😀 😀 😀

bordino
24. jan 2013

@danielahe mám, nemáme stejnou mámu 😉 ale asPoň má J1 kámoše

danielahe
24. jan 2013

@bordino Muj strejda se podruhe ozenil a po mem oznameni, ze cekam mimo, tak prisel strejda, ze cekaji taky 😀 😀 😀

zojec
24. jan 2013

@bordino 🙂 tak to sa tesim, ze nie som sama :D cize kym sluzia oci, asi kaslat na navliekac 😀 😀

caramilla
24. jan 2013

Tak těm, co se trefí nitkou napoprvé jehlou, tak závidím 😀 Já to mám jak Jitu, než bych zastřihla, naslinila a snažila se provléknout a na druhé straně chytnout a tu nitku si zase neposlat dírou zpět, tak to je navlékač rychlejší. Já mám takový ten "benkací" Je to fakt rychlé. Když jsem ho měla porouchaný, tak jsem všechno šila šedou nití, abych nemusela převlékat růčo 😀 😀 😀

caramilla
24. jan 2013

Jasmí má už taky. Včera jsem jich ušila několik, tak jsem jí ze zbytků udělala taky. A vyfotila ji a řekla "maminko, sundáš?" 😀

anastazieb
24. jan 2013

Tak jsem dneska byla Flex-texu a vzpomněla si na tu vaší slavnou elastickou podšívku (zapamatovala jsem si to dobře?). Ale v pominutí smyslů jsem koupila něco divného, je to taková jakoby podšívka, pletená, a z druhé strany má takový jemný zátěr, ale když se natáhne, tak ten zátěr popraská... Stálo to 39/m. Jak vypadá ta elastická podšívka? A na co je ten můj hybrid, nevíte náhodou?

mooncaa
24. jan 2013

@zojec Já mám taky navlékač na rovnostehu a i když mi niťě jsou ručně navlékat rychle, tak s navlékačem to je pohodlnější a ještě o fous rychlejší. A lituji, že na OL a COL navlékač nemám, bo obě ty mrchy mají dokonce 2 jehly.

lenasss
24. jan 2013

dnešní chleba více na blogu i recept http://lenasss-lenasss.blogspot.cz/

sinala
24. jan 2013

@lenasss chleba vypadá dobře, tak zkusím. A já bych chleba nemohla vyfotit v troubě, jak ji mám špinavou 🙂

caramilla
24. jan 2013

@lenasss nevoň mi tu! 😠

bordino
24. jan 2013

@lenasss kurňa a nám odešel termostat, nemůžu péct..... vypadá jedle

caramilla
24. jan 2013

@lenasss musím koupit mísu 😀

kamishek
24. jan 2013

@lenasss krásný!!
mi už kyne těsto od včerejšího večera, jen suroviny mám trošku jiné... doufám, že se povede podobně krásný chleba 🙂

lenasss
24. jan 2013

@kamishek určitě se povede já z toho měla taky strach,tento už je třetí a už ani nekupuju 🙂

euka210
24. jan 2013

@mooncaa aj moje obcas v noci smrdia a je jedno aky druh aj ci su nove ci starsie. Po par mes. som toho nazoru, ze je to mocom...najme ak moj maly pije malo vody.

lenasss
24. jan 2013

ještě triko pro Matyho doufám že se mu bude líbit 😅 😀
@bordino můj otec je opravář.Chceš ho k vám poslat? 😀 😀

rina76
24. jan 2013

Pro tutéž kámošku do Švýcar. Škoda, že nemám holčičku 🙂

lenasss
24. jan 2013

@rina76 ty jsou krásný.Já bych taky chtěla holčičku ☹ mě už vymýšlet co klukům na trika moc nebaví

lenasss
24. jan 2013

holky je normální aby jsem měli v 11měsících jen dva zuby? Vůbec mu nerostou doktorka pokaždé říká má je nalité to bude za pár dní a pořád nic 😒 to nám říká už od 6ti měsíců 😀

petkon
24. jan 2013

@lenasss syn měl první zub až ve 13 měsících 😉 a Dr. říkala, že to je v pohodě

bordino
24. jan 2013

J2 nemá ještě ani jeden
@lenasss