icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

monr
23. jan 2013

@terezita perfektný citát 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

sinala
23. jan 2013

@mooncaa já plenky máchám v pračce před praním ( ale to je asi normální) a pak peru na 60 nejdelší program jako @zojec a máchání navíc a plenky mi nikdy nesmrděly, jen ta noční 🙂 Takto peru pořád. Já i normální prádlo peru takto, jen na 40.

@ucitelka70 formil prášek jsem měla jednou a pral tak normálně, ale moc mi nevoněl 🙂 🙂 🙂

mooncaa
23. jan 2013

@sinala Úplně přesně stejně to dělám taky. Do toho máchání před praním dávám ocet. Ono mi to 2 roky taky stačilo, smrdět začaly teprve nedávno. No, my máme teď hlavně ty noční, pak kakací a občas nějakou venkovní. A do té noční čůrá stejně až ráno po probuzení, protože občas jí máme suchou. Mě se dítko začalo navíc opruzovat, kupodivu jen na místech, kde byla suchá plenka, takže v těch venkovních je opruzená kromě míst, kde je nacucnutá vkládačka a to je vkládačka v kapse a sude má na prcce všude. Záhada. A to se ještě opruzuje v některých kalhotkách (mám jen kupované), tak chodí do tepláku naostro (ty mám převážně doma šité z MTX - ty jsou OK).

sissmiss
23. jan 2013

dakujem za rady 🙂
Na mokro skladujem tak, ze ked prebalim, zaperiem v rukach s mydlom a mokre dam do vedra. Periem na 60 a program bavlna, perie cca 2 a pol hodiny. Ma 4 mesiace je plne dojceny. Davam mu jednu vkladacku do kapsovky a jednu ako dotykovu vrstvu, tak nam to najviac vyhovovalo, cika dost narazovo, ked som nechala suede alo dotykovu tak to po tom stieklo. No, budem experimentovat a dam vediet co nam zaberie. Vdaka aj za tie tipy na prasky

jam3
23. jan 2013

@caramilla
Já jsem někde návod na díru v úpletu viděla, ale už včera jsem se to snažila najít a nemůžu si za boha vzpomenout,kde to bylo.

anastazieb
23. jan 2013

@sissmiss nám plenky páchnou taky, cca od roka, čpavkem. Někdy zase smrdí jako kyselí zelí, při počůrání, i přes svrchňáčky a oblečení. Ale naštěstí mu to nikdy nevadilo. Nemyslím si, že by byly špatně vyprané, podle mně je to tou močí, asi jí má nějakou agresivnější.

Být tebou bych jako první změnila prášek a zkusila něco eko. Já peru buď v různých ekologických gelech nebo v Ultrasensitive z DM. U komerčních prášků mi vadí ta vůně, nějak jsem si za ty roky odvykla a už to nesnesu.

keziah
23. jan 2013

@sissmiss u nas ciastocne pomohlo, ze plienky davam pred pranim vyplakat a odstredit-aspon sa potom neprali v cike.
Ak ti cika steka po suede, nemas plienky z druhej ruky alebo prane aj v mydle/slize? Inak u nas plienocky tiez citit po pocikani- nie nejak strasne, ale tak na 10-20 cm to uz zanucham. Mne to zas nejak zily netrha, aspon rychlo zistim, ze treba prebalit.

sissmiss
23. jan 2013

@keziah plienky mam len svoje a v slize som neprala zatial 😒 Akoze ten pach by mi nejako nevadil, ale vsade tu citam ako latkovky krasne vonaju a ked sa este aj vyhadzuje po nich tak reku isto mam cosi zle, ked mne krasne nevonaju 😅

maly_prcek
23. jan 2013

@sissmiss @mooncaa Nám plíny smrdí taky jen po ránu (ale to festovně)... Pamatuju si, že u D. taky v určitém věku plíny smrděly i po vyprání, pomohlo na noc naložit do lázně s MioFreshem a pak vyprat na 60st. A ještě Ivuška doporučovala tohle, Sanytol na praní http://www.vmd-drogerie.cz/vmd-drog/eshop/17-1-..., že to čas od času přidá k prášku...

Jinak perem teda v Batole (kupujem ho přes net 15kg), většinou na 40st. + cca 2x za měsic na 60st.

sissmiss
23. jan 2013

Dakujem za super rady 😵

mikulka45
23. jan 2013

@ucitelka70 softku nie, iba mikinu z elastického počesaného výponku od animal, je to super látka a nechcem to pobabrať. No, s tým fotením, musím sa polepšiť 😅 teda odfotené by niečo bolo ale ešte to stiahnuť do pc...

snowwitch
23. jan 2013

Holky, mýdlovej sliz ničí pračku? Já ho chtěla zkusit místo ořechů...
A má včerejší a dnešní práce (zkouška velikosti než střihnu do climu), vím, že na vaše aplikace to nemá...a body je vlastní střih, jsem na sebe hrdá 😀

mikulka45
23. jan 2013

@sissmiss mne keď sem tam smrdeli plienky, dala som ich oprať aj s predpraním a dvojitým máchaním, samozrejme bavlna najdlhší program na 60° (prali sa cca 3 hodky) a vždy to pomohlo 😉 Prala som okrem iného aj v Persile sensitive...

pifina
23. jan 2013

dievcata, co to citam o slize? ja v nom periem uz vyse roka, mam si setrit na novu pracku? 😨
a chcela som sa opytat, ake davate nocne plienky, ja som do pol roka davala novosklad a bambus prefold dovnutra a stacilo, ale nejak zacala viac cikat posledne tyzdne, ani novosklad uz nedam, len na obdlznik, plienka je hruba jak fras a rano je docurana az za usami 😝

mooncaa
23. jan 2013

@maly_prcek Díky za radu, Miofresh mám doma a nevím co s ním 😀 Jsem ho koupila na dovolenou, ale protože to nebylo kde sušit, tak jsme byly na jednorázovkách.

caramilla
23. jan 2013

@snowwitch to jsou krásné děti 😎 a výrobky taky 😀

zikie
23. jan 2013

Tak se vám sem v rámci psychohygieny jdu taky trochu vysemenit svými nekvalitními večerními výblesky. Mám novou lásku- barvičky na textil....

snowwitch
23. jan 2013

@caramilla Díky, ale ještě neumí tak krásně pózovat jako Mína 😀

snowwitch
23. jan 2013

@zikie To je krásný. Čím to maluješ?

zikie
23. jan 2013

@snowwitch Mám Pebeo setacolor a kontury maluju gelovou konturkou na textil.Není to samozřejmě dokonalý, ale zatím se s tím tak pomaličku seznamuju.

barcav
23. jan 2013

@zikie moc se mi líbí ten chameleon 😀
já jsem spáchala pár slintáčků a jeden je s poutkem na dudlík - odkoukáno z fleru 😀

zojec
23. jan 2013

baby, som sa uz rano pytala, lebo mi to neda.. pouzivate niekto automaticky navliekac nite?? lebo mne to teda vobec nejde tak rychlo, ako ked to urobim bez neho.. ci robim niekde chybu, alebo je to fakt taky naprd vynalez, len pre slepcov??

caramilla
23. jan 2013

@zikie
@zojec a co máš za stroj a navlékač? Já u rovnostehu ani ránu bez něj, ale učila jsem se s ním taky nějaký čas 😠

caramilla
23. jan 2013

@zikie krása!

lenasss
24. jan 2013

včera jsem si léčila nervy u stroje.A dnes peču znovu chlebík,pofotím a šupnu na blog 🙂

danielahe
24. jan 2013

@zojec 🙂 , dik za info, tak se mame na co tesit 😀 , zatim mame jeste cas na prikrmy, tak se uvidi 😝 😀

danielahe
24. jan 2013

@lenasss tyjo, vse usito za vcerejsek? tak to smekam, ja bych to sila asi mesic. Ted se asi tyden morduji s kombinezou, ale yacinam mit pocit, ze bude hotova tak az na jare 😀

lenasss
24. jan 2013

@danielahe tak do kombinézy se nehrnu tu bych šila asi 10 let 😀 toto je vše jednoduché a rychlé 😀 ještě jsem rozešila manžovi mikinu ale s tou budu hotová asi až příští zimu se mi nějak nedaří 🙄 😀 😀

bordino
24. jan 2013

@danielahe
@lenasss neděste s kombinézou, já jí bráchovi na víkend slíbila, ještě ani nemám střih... zato báječnou červenou bouli na prsu, ach jo 😝

danielahe
24. jan 2013

@bordino
@lenasss to ja vytahla strih z ottobre ten overalek s dinosaurem, samo to fusuju, jak se to da 😀 , uz ted se hrozim, jak to dopadne 😀 😀 😀
Tak na chlapa zetim nesiju, jsme mu max spich kdysi pyzamo, ale ty deti jsou bud vdecne nebo prilis male na kritizovani, takze jestli usiju neco chlapovi, tak max teplaky na doma 😀 😀 😀 A lenass mikcu budes mit brzo hotovou 😉 🙂