icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

stassy
27. jan 2013

@veronik77 Jééé, Veru..když Tě tu vidím... jak to vypadá s tím červenobílým proužkem z MTX? Že jsem nezachytila žádné info.. 🙂

allymally
27. jan 2013

@veronik77 Veru, honem honem, ať už je to za Váma 😉

Nooo, já mám ještě v hlavě ten FreeSpirit a aj Tildu. Má tam pěkné látky, tak netuším, jestli odolám 😀 A na Free jdu dělat tabulku.

A nechcete někdo košilovinu z Milety? 😀

Vy mě za chvíli stejně zařadíte na listinu nežádoucích 😀 😀 😀 😀 😀

veronik77
27. jan 2013

@stassy zítra mi snad konečně dorazí dom, já pak napíšu, ale nevím, kdy to budu schopná rozměřit, pořád nejsme úplně ok 😒

veronik77
27. jan 2013

@allymally no, můj muž si myslí, že už žádné další látky nepotřebuji 😀

stassy
27. jan 2013

@allymally Jestli budeš neustále páchat nějaké objednávky, tak rozhodně. 😀 😀 😀
@veronik77 Tak ať jste brzy fit! 😉

allymally
27. jan 2013

@veronik77 😀 jenže my potřebujeme. Látek není nikdy dost 🙂 Já bych vždycky vykoupila všechny zahraniční výrobce ☹

allymally
27. jan 2013

@stassy já jsem si to myslela 😀 😀 kdyžtak mě zastavte 🙂 já jak se rozjedu, tak nevím, kdy přestat 😉

jitu22
27. jan 2013

přidám zas nějaké fotky, tentokrát moje staré počiny, neb nemám pořád nic kloudného došito - tu
http://jituli.blogspot.cz/2013/01/z-meho-archiv...
Fotek je tam kupa, tak ať tu neplevelím 🙂

kuna
27. jan 2013

miminko nemělo co na sebe, tak jsem střihla do tučňáků. Kalhoty byly původně polodupky, ale nějak jsem udělala moc velké a dlouhé nohy, tak jsem to ustřihla a ojela na OL, na víc jsem neměla sílu. Vzadu je to na anděla kvůli snadnému oblíkání 😉

allymally
27. jan 2013

@jitu22 Jituško, to je nádherné.

petkasv
27. jan 2013

@kuna to je boží 🙂

kuna
27. jan 2013

@petkasv díky, v životě jsem nic tak mrňavýho na stroji a OL nešila, ta panenka má tak 35cm 😀

petkasv
27. jan 2013

@kuna no mě čeká teď něco podobnýho 😝 Bětka má narozeniny a já jsem jí slíbila oblíknout panenku 🙂

Jinak dneska poprvé řekla pořádně jak se jmenuje od jména až po příjmení 🙂 Vždycky to říkala nějak zprskle a dneska se jí to povedlo srozumitelně 🙂 takže máme doma Bětku Svobodovou 🙂

kryska5
27. jan 2013

@veronik77 ja už tiež strihám tričká s krátkym rukávom 😀 😀 😀 pri mojej rýchlosti to bude tak akurát včas 😝

@allymally pekne vítam! 😀

allymally
27. jan 2013

@kryska5 děkujíííí 😀 😀 už stříhám, už stříhám 😉

palosek
27. jan 2013

@veronik77 můj už je agresivní na jakýkoliv balíček s látkama 😀 😀 😀 Cokoliv jiného může přijít...ale běda, když jsou to látky..... 😀 😀 😀

eldwen
27. jan 2013

@mamata jj, je - vypada krasne vzdusne a pruzne je asi stejne jako jednolic 🙂.

caramilla
27. jan 2013

@zabza40 brácha kupuje všem členům lux, co vyhrál dTest Electrolux ZG 8800 UltraOneGreen, já se tajně modlím, aby odešel ten můj, abych si ho mohla koupit. A už k tomu nemá daleko, nefunguje zapínání a vypínání 😀

allymally
27. jan 2013

@palosek hihi, naštěstí u nás chodí pošťák ráno 😀 😀 já jsem děsný hadrář ☹

caramilla
27. jan 2013

@kuna bomba, lozťomiloučké!

caramilla
27. jan 2013

stejnokroj 😀

palosek
28. jan 2013

@caramilla řekla bych, že tobě asi bylo v té dlouhé sukni nejtepleji.... 😀 😀 😉

lenasss
28. jan 2013

@sinala zkus dát míň vody a péct déle zakrytý třeba o pět minut a vodu já dávám už od oka aby bylo těsto trošku tužší ono po těch 12 hodinách zřídne a ještě já nechávám vždycky dýl jak těch 12 hodin přišlo nám že nám nejvíc chutná až po těch 16-18hodinách chce to vychytat tu správnou chut pro vás

zojec
28. jan 2013

@caramilla ja "zerem" ten tvoj svetrik 🙂 to je odkial?? hned by som taky brala 😉

danielahe
28. jan 2013

@allymally , ja bych objednala, jen muj ucet neni stejneho nazoru 😅, takze s utracenim musim pockat na pristi mesic 🤐 A jak stary je tvuj syn?

sinala
28. jan 2013

@lenasss jj asi méně vody. Shodou okolností, když jsem chtěla péct poprvé, tak mi ho přivezla mamka a byl výborný, ale říkala, že měla tužší těsto 🙂 . Recept má jen z hl. mouky a když jsem pak dělala podle tebe s tou žitnou, tak je ještě lepší 🙂

lenasss
28. jan 2013

@sinala a když místo hladké dáš dva hrnky polohrubé bude ještě lepší 😉 a hladkou dáváš taky chlebovou nebo obyč.Já jsem posera dávám chlebovou ale cena toho chleba je potom jinde tak jsem přemýšlela kde ušetřit

sinala
28. jan 2013

@lenasss já dávala obyč. ani mě nenapadlo dát chlebovou 😀 😀 😀

lillyzelvicka
28. jan 2013

Ahojky tak po delší době přidávám nějaké foto ať to nevypadá že nic nedělám 🙂
moje plesovky focené po plese 🙂
kabelka pro segru
a ještě vánoční dárečky ubrus pro babi
trička pro neteř, synovce a malého,
softky pro synovce,
spacák pro neteř,
kalhoty pro manžela,

sinala
28. jan 2013

@lillyzelvicka všechno super a dívám se, že pro malého šiješ softky klasicky se zipem, je to lepší nanošení než dát jen patent s gumou?