Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
ahoj holky,
momentalne moc nesiju, ale poctive smiruju aspon vytvory a tleskam 😀
nemohl by me nekdo treba pres IP navigovat k nejakemu info o hromadkach? diky moc !
@sinala ja som dala obyčajnú hladkú z lidla a žitná je u nás drahá, stála 3x toľko ako obyčajná hladká, ale to dodá chuť... večer idem zas zamiesiť, teraz skúsim pridať aj jeden najstrúhaný zemiak
@allymally aj vy ste júnoví? aj náš má 19 mesiacov
@sinala já nemám ráda patent s gumou a příjde mi to praktičtější na svlíkaní i na čurání 🙂 nemám ráda jak se pak ta látka pod gumou jako by smuchlá 🙂
@lillyzelvicka no tak na čúrání jsem nemyslela 🙂, ale dobrý postřeh,já jsem doposud z důvodu musela vždycky svlíknou všechno a teď ještě máme plenky 🙂 🙂 🙂
@ucitelka70 ano, ano, přesně 24. na Honzíka 😀 Udělali jsme si takovou svatojánskou noc 😀
a mě dneska nečekaně DPD dovezlo balík z Německa 😀 Ale to je pracovní, tak to muž stráví 😀 😀 Dovezli moc hezké úplety a plátna z Hilca. Musím honem fotit a hodit do obchůdku. A samozřejmě spočtnout cenu 😀
@lillyzelvicka teda kabelka luxusní a zbytek taky 🙂
@zojec no hádej 😀 😀 😀 Desigual z 2. ruky na MMB, čekala jsem na něj půl roku, protože novej stál asi 5 tisíc nebo kolik. Objednala jsem si dva, zrovna ten týden prostě byly dva použité na MMB, tak jeden budu dávat dál, ale nevím, který:( Jeden mi lépe sedí a jeden má hezčí barvy. Možná ten hezčí ještě dám ségře 😀
@caramilla tak aspon pofoť svetríky, nech pajcujeme, ja tu mám kopu zbytkových vln, neviem čo s nimi, a štrikovať viem, tak nás motivuj 😉
@lillyzelvicka všetko krásne, aj nám dáš linky na kabelu a obrus? veľmi krásne vypracovanie, čo už u teba berieme ako samozrejmosť 😉
@lenasss tak jsem o víkendu ten Tvůj chleba taky vyzkoušela, měla jsem jen tmavou chlebovou, špaldovou a normální mouku, ale asi jsem dala moc vody... byl moc řídký a zůstal nízký... ale chuťově je dobrý... jen se chci zeptat, v receptu mě zmátlo, že tam píšeš u toho sušeného droždí info o hrnku... vždyť sušené se dává sypké rovnou do mouky, ne?
@ucitelka70 Ahojky je já link nemám ani na tašku ani na ubrus☹ tašku jsem si vymyslela podmínka byla velikost A4 a ubrus mi jednou ukazovala kámoška.
tašku ale budu šít ještě pro sebe tak ji nafotim a dám postup 🙂 a třeba i ubrus je to jednoduché jen pro mě se při tom patchworku nějak kříží naučené věci u klasického šití 🙂
@ucitelka70 ; @zojec hele, kolegyně, co tu byla z práce, tak říkala, že by se daly vzít staré svetry a udělat patchwork a sešít to. Manžel říkal, že by se to páralo. Já nevím. ALe ten svetr je šit na pár místech na OL, tak možná je to taky stříhané a sešité, ale párat to nebudu:D Nevím, jestli by to šlo... Každopádně pro mě uplést nebu ušít takový svetr i ze zbytků z popelnice, to je lepší si za 2 litry koupit jetý na MMB 😀
@caramilla neviem, ešte som také v živote nevidela.... ale možno aj ušiť na OL plochým stehom...
@lillyzelvicka kabelka luxusní
OT holky @caramilla, @palosek ostatní, co jste to kupovali za tu sušičku? udělali jsme škatulata v bytě a do kuchyňošicí pracovny se vleze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a chlap uznal, že se třema dětma v plínách jí fakt budeme potřebovat 😀 teda doufám, že už Žížaláka brzo odplenkuju, ale stejně že... on by nejradši papírový, ale mám doma hafo plín a i dalších hadrů na ně, tak nepojedem v papíru, ne???? 😕 😕 😕 😕 kromě toho těch peněz za to....
jj, taky už jsem recyklovala svetr na vlňáky a drží výborně. Teď čekají další dva na rozstříhání na kamaše a pod.
Prosim o radu, som uplny zaciatocnik v siti a este k tomu samouk, viete si i predtavit kolko sa toho naparam 😝 , ale teraz sa trapim s tym, ze chcem nasit aplikaciu na latku, tym entlovacom stehom.... No neviem kde robim chybu, lebo vysledok je taky, ze ta podkladova latka sa akoby nazberkava v tom stehu a nie je pekna rovna, co s tym? ☹

@danielahe náš opičák má 19 měsíců 🙂
Nooo, s utrácením to mám stejně 🙂 K tomu si chci ještě vyrobit svoji kosmetiku, pro opičáka hračky z filcu a dřeva, takže mám na měsíc limit (takové kapesné) a z toho si to musím všechno poplatit ☹