icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

mitape
29. jan 2013

@danielahe overal pekný a nikto ti to nebude študovať z vnútra ako je to ušité 😉

mooncaa
29. jan 2013

@jitu22 Gratuluji!!! Ono to nějak zvládneš, hlavně ať je mimi zdravé a ty máš bezproblémové těhotenství.

kalman
29. jan 2013

@jitu22 tiež gratulujem 🙂
Sukňa pre malú slečnu, bez strihu, len tak z hlavy a vyšlo to 😀
A ešte som si ušila legíny ale fotka 😝

barcav
29. jan 2013

@jitu22 jéé velká gratulace 😵 😵 😵

jitu22
29. jan 2013

Moc děkuju všem za gratulace 😵

@kalman nevím, co se ti na fotce nelíbí, já bych ty nohy brala hned 😎

Ale po včerejšku bych teda potřebovala ještě jeden zánovní pár rukou. Našívala jsem proužkované náplety na rukavičky a zapáčky z lamy a neustále jsem je dávala špatně (proužky na levé a pravé vyšly hlavou dolů). Takže jsem musela 2x párat a párání OL švu v těch lamích chlupech bylo naprosto na hlavu... Myslela jsem, že u toho vykvetu.

kalman
29. jan 2013

@jitu22 jo mám nohy jak paličky , já bych potrebovala 10kg pribrat a nejak to nejde ☹

zikie
29. jan 2013

@jitu22 Taky se připojuju ke gratulantkám... Máš můj obdiv, náš kulich je o měsíc starší než tvůj a dalšího bych ještě chvíli nedala...

palosek
29. jan 2013

@kalman 😀 😀 😀 vidíš to...a někdo by zas rád ubral.... 😀 😀 😀

jitu22
29. jan 2013

@zikie on je Vojtík takové dítě za odměnu. Protivné období si vybral, když byl malinký. Sám usíná, dobře spí, hezky jí, hezky si sám hraje (akorát pořád otravuje s knížkama, že chce číst a ukazovat a mně to po 10 dokola nebaví 😀 ), nevzteká se, takže je to s ním v fajn. Je to takové naše sluníčko, pohodář po manželovi. Tak jsem zvědavá, jaké dítko dostaneme napodruhé 🙂

caramilla
29. jan 2013

@mitape reflexní jsou sněhové vločky a kapsy, listy jsou jen soft

@jitu22 gratuluju a přeju hodně energie 😀

caramilla
29. jan 2013

po té, co jsem došila svou asi 3týdenní softku, oblékla jsem si ji a zjistila jsem, že jsem vlastně zapomněla, že mi vůbec nesluší šedá barva ☹

palosek
29. jan 2013

@caramilla 😀 😀 😀 tak ji prodej 😀 😀 😀 😀

zikie
29. jan 2013

@jitu22 Náš drobek je taky vpodstatě pohodář, ale nějak si zatím nedokážu představit mít i jeho ve dvou provedeních.. 🙂

caramilla
29. jan 2013

@palosek a budu chodit nahá, ne 😠

palosek
29. jan 2013

@caramilla 😀 😀 😀 ne, zrychllíš tempo, a ušiješ si jinou 😀 😀 😀 😀

katka82
29. jan 2013

@caramilla hmmm tak to nasejří 😝 😝
@jitu22 ha ha náš prvorozený byl taky zlatíčko 😉 než přišlo období vzdoru a........ sourozenec 😅 ale tím tě nechci strašit a taky moc gratuluju 😉 😵
@kalman no já se klidně minimálně 5-ti kilo vzdám a ráda 😀 nechceš????? 😀

bordino
29. jan 2013

Capáčky pro Jolanku, nechala jsem na nich kousek prstu, není nad ostré nůžky 😝 😠

zikie
29. jan 2013

@bordino Ale stálo to za to!!!!

bordino
29. jan 2013

@zikie jenom doufám, že je někam nezaseje jako ty senzační Dadoosky 😅

bordino
29. jan 2013

holky, jaká je elastická teplákovina z Batani? Chci z ní šít kalhoty, něco takového, bude mi to splývat?

caramilla
29. jan 2013

@bordino ty jsou úplně dokonalý!

caramilla
29. jan 2013

@bordino je tenčí a taková měkkčí. Myslím si, že mohlo. Na splývání je nejlepší bamboo teplákovina z MTX, ale ty na fotce zase hezky stojí, takže ta bataniby mohla být ideální 😉

bordino
29. jan 2013

@caramilla díky, jdu objednávat :D

caramilla
29. jan 2013

@bordino tak ode mě Hanku pozdravuj! 😀

danielahe
30. jan 2013

@mitape děkuji 😵

medvi11
30. jan 2013

@jitu22 gratuluji! A neboj, to zvládneš! (ono ti asi nic jiného nezbude, že... 😀)

@bordino capáčky krásné, i ty krátké tepláky by se mi líbily, jen bych musela předat těch 10 kg
@kalman a i tak by to bylo na pořádné cvičení, furt neúspěšně bojuju s kily navíc a místo, aby mě opouštěly, si klidně naskakují dál ☹

Včera přišla nepromokavá šusťákovina z batani, jsem nadšená (otázkou je, jestli pak nebudu klít u šití, jak se s tím šije @caramilla ?)

ucitelka70
30. jan 2013

@bordino na takéto gate asi piké by bolo, ja som presne také šila min. s dcérou, vlastne ona si šila, ja som bola dozor

bordino
30. jan 2013

@ucitelka70 Piké? To by mě nenapadlo..... asi vyzkouším, díky

caramilla
30. jan 2013

@medvi11 no, není to softshell, ale nešilo se mi z toho špatně 😎

sufik1
30. jan 2013

@caramilla ber to tak, že šedá softka nebude furt tak zasviněná jako bledě modrá. A vím, o čem mluvím...
@bordino z tý elastický mám tepláky a nesundám je, splývá krásně. http://www.susu-sufik.blogspot.cz/2012/12/tehu-... ještě jsem šila z mtx teplákoviny a bambusové teplákoviny z mtx, ale ty elastický z batani jsou nej nej