Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@ucitelka70 super, dík za recept! Taveňáky mám ráda, ale nekupuju, protože jsou hnus. Toto určitě vyzkouším!
Domácí jogurt jsem taky párkrát zkoušela, ale chodila jsem u toho do práce a často jsem nebyla schopná udržet teplotu přes den. Tak jsem to zabalila 🙂.
@caramilla bunda super, kapuce jsou svině zrádné, též mám osobní zkušenosti. A to je z té kolekce, co vám šiješ jako rodinnou? Chci vidět ve stejné bundě manžela 😀 😀
@veluska8 já vidím jasnýho koně, hříva to zachránila. A je moc hezký! 😉
@caramilla chápu 😉 Já mám zas kapucu velkou, ale ještě jsem tam nedala gumičku a navíc ta čepice je fakt, tak snad bude dobrá...
a aby ste vedeli, je to popoluska :D od vtedy jej musim prikazovat co ma v byte robit
@caramilla Prekrááásne 🙂 Povedz mi, ako dlho ti trvalo, kým si sa naučila takto šiť? Či mám ešte nádej v tomto živote, aby som vytvorila niečo aspoň spolovice tak pekné 😀
Jogurt vyrábím v prehistorickém jogurtovači, je super. Nejlepší mi vychází z tlustého mléka a Choceňského jogurtu. Dávám na litr mléka 3 odměrky na UM sušeného mléka a malý jogurt, vyjde 6 přesnídávkových skleniček.
Na taveňák jsem zvědavá. Podobný recept zkoušely holky z ekodiskuze z emimina, ale nebyly moc spokojené, že byl prý jakoby perlivý na jazyku. Tak jsem jsem ho ani nezkoušela. Ale jestli budete spokojené, vrhnu se na něj. Taveňák miluju, ale nekupuju, jsou v něm chemky, které bych raději oželela.
A ještě mě nadchlo domácí máslo, ale dělám ho jen málo, když je zrovna zlevněná šlehačka 😀
@zuzu_epona no, neco jsem sila uz od gymplu, ale nic moc, par kousku, prvni obleceni pro Jasminu v nove ere jsem usila pred rokem a pul 😀 Takze cca ten rok a pul siju fakt hodne 😀
@sinala ale vynosi 😀 😀 😀 , vsetko sijem dopredu. Tieto veci aj tie posledne su velkost 86-92 teraz nosi len 80, cize veci z minuleho leta. Nerada sijem narychlo , ze teraz chcem toto a toto, lebo potom ma nic nenapadne a som v strese, ze nestihnem. Tak si sijem, co sa mi paci a nosi to, ked jej to je dobre. Inak vsetky strihy prerabam a predlzujem na dlzku aj rukavy, takze väcsinu veci nosi tak 3/4 roka, co je na take mrno dost dlho si myslim. A zvysok, alebo to, z coho vyrastie ide mojej naj kamoske pre dcerku 🙂 🙂 🙂
@jitu22
aj ja blahoželám k tehu....
@caramilla Fuuu, iba tak krátko? Si totálny talent 😉 a hlavne motivácia pre nás, čo sme ešte o 150 levelov nižšie 😀
@jitu22 taky gratuluju 😵

@bordino Přesně tak, jsem tvé spořeníčko... 🙂 Moc se omlouvám...