Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@caramilla simtě...se nebojím, že zrovna ty bys nevěděla, jak bundu oživit 🙂. Buď tam prskni nějakou aplikaci, nebo ty zmiňované barevné doplňky, nebo by bylo hezké třeba udělat barevně odlišné lemy - můžeš to ladit dorůžova, dozelena, tyrkysova...bunda hned bude veselejší, ale ne přeplácaná
@kuna no jenomže Car chce testovat opravdu kvalitu, v tomto případě si troufám tvrdit, že nebude chtít zbytečně hodně prošívat bundu (nebo naopak třeba ji prošije a právě tím zkusí zjístit protékání švama) a navíc soft má již nakoupený předpokládám a tak by musela udělat zase novou objednávku. Přece nebude plácat 2 druhy softu dohromady.
Baby SK nemáte niektorá Ottobre 3/2012 ?
@zojec ono hodně záleží na tom, jaké ty děti jsou, zda normálně nechají matu vyspat, zda nejsou potíže s jídlem a další aspekty, velká aktivita staršího dítěte nebo echt dobře prožívání období vzdoru.... 🙂 to matce usnadní hodně a pokud má fungující babičky, tak tím tuplem 🙂
já osobně hlídání tak 5% protože jedna babička je 80km a pracuje a druhá je asi350km a tomu dítě, které mě nenechalo vyspat do svých 28m
@caramilla Já mám pro sebe zas na budu tyrkys 😀 Prosím tě dej nám sem foto (nejlíp se šáličkou Desig.) a neblekotej tu o myších, šedá je náhodou elegantní barva 🙂
Ahojte, neviem kam napisat, tak sa hlasim tu 🙂 Potrebujem navsetivit nejaku poriadmu predajnu s latkami, metrazou - prerabame, resp. vyrabame dcere izbicku a chcem jej usit zavesy, obliecky a cdekoracie a neviem kde sa v Poprade a okoli obratit :( Latky na plienky a oblecku kupujem z netu, ale toto by som rada vybrat osobne. viete mi poradit dobru metraz v Poprade a okoli a ak mate tip aj na galanteriu, budem nadsena 🙂 vdaka.
@jitu22 My máme rodíl bez 14 dnů dva roky... Nějaká šílená krizovka se nekonala, docela to šlo... To druhé dítě se hodně "veze" a člověk je i zběhlejší, takže snáz chápe, co miminko chce a nezadělává si sám tolik na problémy 🙂 E. byla pohodové miminko, i když oproti D. hůř a míň spala (vyžaduje větší klid a to se dvouleťákem není vždy reálné)... Náročnější bylo např. oblíkání a přesuny (ono dvouleté dítě v samoobsluze ještě moc zběhlé není). Takové náročnější mi pak přišlo období, kdy se E. učila chodit a vyžadovala neustálou pozornost, protože furt někde chtěla lézt a neměla na to, každou chvíli někde spadla a řvala, do toho D. chtějící taky pozornost... Ale tohle období mi přišlo náročné i u D. ... A pak dny, kdy MM je někde v čudu a já jedu "nonstop" od rána až do uspání večer, z toho jsem už teda hodně unavená, hlavně psychicky... Přeci jenom jsem doma víc jak 3,5 roku vkuse a už je to docela znát. Mně to fakt baví, ale častěji potřebuju vypnout, než tomu bylo třeba u D.
Tož tak... 🙂
@jitu22
@maly_prcek
tak u nás je to taky naprostá pohoda 🙂 já měla strach z toho jak skloubim večerní koupání, a pohoda, cca týden se koupala každá zvlášť a od 3týdnu Rozárky se koupou spolu, Bětka jí omyje nohy, pupík a tak 🙂 vyndám Rozárku pložim na postel a vyndám Bětku ( ta teda vyleze a naleze do vany sama) pokud nechce řádit tak jí prostě vyndám, vyčistí si zuby dám jí krém, namaže si ho na obličej a čaká až dodělám Rozárku, pak jí dám plínu a ona se zase oblíkne, položim je obě na postel Bětce dám mlíko, Rozárce prso 🙂 a čtu pohádku 🙂 pak zhasnu a spí se 🙂 jinak se v ničem jiném zvraty nekonaly 🙂
@maly_prcek u nas to bolo tiez v pohode, hlavne to, ze sa misino narodil v maji a nemusela som riesit obliekanie ako teraz .. to je najhorsia cast dna 😠
@zojec Tak my jsme si to nacvičili na zimě 😒 Ještě že máme funkční oblečení, bo než jsem všechny převlíkla, tak jsem byla spocená až na pr... 🙂
@ajabaja neskusala si latky Husar na Nam. sv. Egidia 10? Ja som tam nebola, len viem o tej predajni, chcela som sa tam v minulosti zastavit, lebo predavaju aj sijacie stroje. Mam pribuznych v Kezmarku a tam obcas nabehnem do metraze, da sa tam vzdy nieco najst, galanterie su tam tri, tiez celkom slusne zasobene, no s ponukou z netu sa to neda porovnat. Ak chces nieco naozaj super a moznost kombinovat, tak jedine ten net, samozrejme zalezi aj kolko do toho planujes zainvestovat.
@jancasoch tady, ale jsi už několikátá se stejným dotazem, tak jestli nebudou vykoupení :D http://www.fler.cz/zbozi/zbytky-kuzi-mix-barev-...
napsala jsem paní, že potřebuju co největší kusy a vyšla mi krásně vstříc....
@maly_prcek se šáličkou to celkem jde. Vyfotí mě mhd na světle.
Dneska jsme byly na plavání a kamarádka "jé, to je hezká bunda" a já "jé, díky, tu jsem si šila já" a ona "ne, tu tvou nemyslím, myslím tu Míny" A já "hm, to je za 200 Kč ze zary z mimibazaru a má ji už od září, už jsi mi ji 3x chválila", takže ta bunda moje je fakt bomba! 😀 😀 😀 😀
@animal jasné, já to nemyslela tak, že by tam @caramilla vrazila třeba vsadky z jiného softu, ale spíš, co jsem viděla na kupovaných bundách a mikinách - třeba modrá bunda a k tomu kapsy olemované zelenou lemovací gumičkou, ve stejné barvě zip, nebo olemovat ten soft okolo zipu. Prostě základ bundy zůstane, ale trochu se to rozjasní jinou barvou. No ale jestli už je bunda hotová, tak je to už stejnak šumák.
@caramilla to je nápad, nebo trochu si dej do účsu to "voživení", nejlépe ve čtyřech barvách, vždycky vybereš podle jednoho pramínku ladící šálu a budeš každý den jiná 🙂
@jitavlad tyjo, to je super!!!
@petkasv a neruší se ti holky navzájem v noci, když spí v jednom pokoji?

@sufik1 no, proto mi vyšla v tom "počítání" jediná barva a to je antracitová, kvůli tomuhle. Ale bohužel, fakt vypadám jak šedá myš vylezlá po zimě a hladu z díry ☹ Zkusím k tomu šáličku desigual 😀 Mě by slušela víc ta Míny růžová, ale nějak ani já na to nemám odvahu chodit jak převlečený žužu 😀