Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@terezita prosím tě, za jak dlouho můžu počítat s doručením objednávky z FM? píšou 1-5 dní, ale nevím jestli se to týká vyřízení objednávky nebo že mi to do tý doby přijde 😅
@piecee ja som robila prvé strihy ako keziah . Ja som držala kolenami, muž rukami a obkreslila som to. Zároveň som si nahmatala a označila, kde za končia a začínajú gumičky a suchý zips. Keď boli patentky, tak som plienku na posteli pritlačila na strih a patentky sa mi otlačili na papier . Ale ešte som to pravítkom rozmerala, aby to bolo presne. A strih mi vždy sedel... Ale prvýkrát som to ušila zo starej froté plachty a až potom z normálneho materiálu.
@lalai ja nemám strih, ani som nosič nešila, ale viem, že to ktosi mei tai šil... babenky @zojec, @behulka..., neviete, kto to bol? Skúsila si dať do vyhľadávača tu na MK "mei tai"?
@ucitelka70 díky za tip!
holky, prosím o radu. mám jemný jednolícní merino úplet s elastanem (210 g/m2) a bojím se, že když nacvakám patentky (baby druky), tak proříznou látku a začnou se pouštět oka. jakou máte zkušenost?
Ahojte zienky.Viete mi poradit,Ottobre sa da kupit aj u nas,tu na SR niekde?
chcem sa opýtať koľko látky si mám kúpiť ak si chcem spraviť tričko s dlhým rukávom, také niečo ako nátelník. Nosím tak číslo 38, vysoká som 172cm. DIk
@janula18 podľa mna 1x dlžka stačí, lebo pri šírke 150 ti vyjdú aj rukávy....
@palosek pekne si pošila, už sa teším aj ja na športový bmb úplet, hned, ako mi dorazí, idem šiť aj ja nohavičky... ostatné máš z akých matrošov?
@ucitelka70 ty dřívější jsem šila z jersey, a tyhle jsou všechny z fineribu....takové zimní 😀 ale dobře to pruží...jen to je třeba onemovat asi všude...i kol. nožek, protože se to vytahá 😉
@palosek Haha, zimní verze 🙂 A obrázek na zadku ladící k tunice bych potřebovala taky, páč jak jsem furt ohlá k děckám, tak mi zadek zpod šatů leze furt 😀 Pěkné...
@lalai
@monikajan myslíte toto? https://www.modrykonik.sk/fotoblog/romanacka/al...

@keziah Podla toho co som si citala na nete sa vysuseny kvasok ma skladovat v chlade (chladnicka), suchu, zabaleny najlepsie v dobrej vzduchotesnej nadobe a tak vydrzi niekolko mesiacov az rok. Ja som pouzivala vzdy iba ten cerstvy a ten ked je dobre zakryty by mal tiez vydrzat v chladnicke 2-3 mesiace. Ani jeden, ani druhy typ sa vsak nesmu zmrazovat.