icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

janette1972
4. feb 2013

@keziah Podla toho co som si citala na nete sa vysuseny kvasok ma skladovat v chlade (chladnicka), suchu, zabaleny najlepsie v dobrej vzduchotesnej nadobe a tak vydrzi niekolko mesiacov az rok. Ja som pouzivala vzdy iba ten cerstvy a ten ked je dobre zakryty by mal tiez vydrzat v chladnicke 2-3 mesiace. Ani jeden, ani druhy typ sa vsak nesmu zmrazovat.

palosek
4. feb 2013

Tak aby nebylo....několi spamíků 😀 😀 😀
Tučňáčková tunika pro D ...a další srandy..... Pruhované dlouhé trikošaty pro nejstarší...moc dobře se fotit nedají, ale sedí.
Černé legíny, které velké holky nosí s podivem i do školy 😀 Některé fotky omylem 2x :(

palosek
4. feb 2013

A jedna - poslední háčkovaná.... 😀

veluska8
4. feb 2013

Svrchňáčky, opět za obr pomoci a střihu kamarádky, šikovná holka 🙂 🙂
Upřímně už aby to dítě vylezlo ven, abych jí to mohla všechno vyzkoušet 😎 😀

palosek
4. feb 2013

@veluska8 😀 jéé, ty jsou krásné... 😉 Ale jen nespěchej, pak ti začne kolotoč.... 😉

veluska8
4. feb 2013

@palosek ono tohle čekání už je na palici, malá už má našito tolik hraček, že se s nima nevejde do postýlky 😀

michamicha
4. feb 2013

@terezita prosím tě, za jak dlouho můžu počítat s doručením objednávky z FM? píšou 1-5 dní, ale nevím jestli se to týká vyřízení objednávky nebo že mi to do tý doby přijde 😅

palosek
4. feb 2013

@veluska8 ...neboj, to přijde každým dnem....nejlepší je chytit se úklidu.... 😀 😀 😀

monikajan
autor
4. feb 2013

@piecee ja som robila prvé strihy ako keziah . Ja som držala kolenami, muž rukami a obkreslila som to. Zároveň som si nahmatala a označila, kde za končia a začínajú gumičky a suchý zips. Keď boli patentky, tak som plienku na posteli pritlačila na strih a patentky sa mi otlačili na papier . Ale ešte som to pravítkom rozmerala, aby to bolo presne. A strih mi vždy sedel... Ale prvýkrát som to ušila zo starej froté plachty a až potom z normálneho materiálu.

monikajan
autor
4. feb 2013

@lalai ja nemám strih, ani som nosič nešila, ale viem, že to ktosi mei tai šil... babenky @zojec, @behulka..., neviete, kto to bol? Skúsila si dať do vyhľadávača tu na MK "mei tai"?

mikulka45
4. feb 2013

@ucitelka70 díky za tip!

a_lexa
4. feb 2013

@palosek Tunička a gaťky nemaj chybu!!

a_lexa
4. feb 2013

holky, prosím o radu. mám jemný jednolícní merino úplet s elastanem (210 g/m2) a bojím se, že když nacvakám patentky (baby druky), tak proříznou látku a začnou se pouštět oka. jakou máte zkušenost?

kuna
5. feb 2013

@a_lexa já jsem je cvakala na lemy a zatím dobrý. Pokud nemáš moc vrstev, můžeš to vypodložit kouskem jiné látky.

nikil
5. feb 2013

Ahojte zienky.Viete mi poradit,Ottobre sa da kupit aj u nas,tu na SR niekde?

martinkah
5. feb 2013

@nikil skús Panta Rhei, kedysi som našla info, že ho tam predávajú...

janula18
5. feb 2013

chcem sa opýtať koľko látky si mám kúpiť ak si chcem spraviť tričko s dlhým rukávom, také niečo ako nátelník. Nosím tak číslo 38, vysoká som 172cm. DIk

petkasv
5. feb 2013

@palosek no krásný, čepka je skvělá 🙂 vidiš jak to jde a není na tom nic viď 🙂 Pavli odkud máš spoďárky?

nikil
5. feb 2013

@martinkah dakujem 🙂

ucitelka70
5. feb 2013

@janula18 podľa mna 1x dlžka stačí, lebo pri šírke 150 ti vyjdú aj rukávy....

palosek
5. feb 2013

@petkasv ...jsem se zvlepšila, viď? 😀 😀 😀 😀 Spoďáry...vlastní střih....vel tak 92 a cca 40. Mé nejstarší jsou velké, pro ni budu dělat nový..... časem naskenuji .... 😉

ucitelka70
5. feb 2013

@palosek pekne si pošila, už sa teším aj ja na športový bmb úplet, hned, ako mi dorazí, idem šiť aj ja nohavičky... ostatné máš z akých matrošov?

palosek
5. feb 2013

@ucitelka70 ty dřívější jsem šila z jersey, a tyhle jsou všechny z fineribu....takové zimní 😀 ale dobře to pruží...jen to je třeba onemovat asi všude...i kol. nožek, protože se to vytahá 😉

lalai
5. feb 2013

@monikajan skusala som no nic vhodne som nenasla, asi budem musiet len "obkukat" z obrazka a pokusit sa spravit vlastny strih 🙂

martinkah
5. feb 2013

@janula18 ja som rovnaká veľkosť, podľa mňa potrebuješ cca 140 cm , lebo mne sa tričko s dlhým rukávom na šírku 150 cm nezmestí, predný diel má na šírku tak do 50 cm, zadný 50 cm, 2x rukáv po cca 31 cm, plus prídavky

zojec
5. feb 2013

@monikajan
@lalai na mai tai je tu odbornik @papajka7 , ale na nete je toho tiez dost 😉 ja som nosic este nesila, ale chystam sa 😀 ale pokial nie som donutena (mam manducu a 2satky) tak sa k tomu asi nedostanem 😖

lalai
5. feb 2013

@zojec ja mam nosice klasicke klokanky aj satku ale mai tai sa mi zapacil pre rychle zaviazanie 🙂

maly_prcek
5. feb 2013

@palosek Haha, zimní verze 🙂 A obrázek na zadku ladící k tunice bych potřebovala taky, páč jak jsem furt ohlá k děckám, tak mi zadek zpod šatů leze furt 😀 Pěkné...

lalai
5. feb 2013

@romanacka ano presne toto som mala na mysli 🙂 musim povedat ze klobuk dole kraaaaaaasne su vsetky 😉 presne nieco take by som chcela pre nasho drobca 🙂