icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

romanacka
5. feb 2013

@lalai strih ja na to tiež nemám, telo vystrihujem podľa manduci a popruhy na plecia robím dlhé 2,20m, ale niekde na českých stránkach som videla aj návod, skús pohľadať, nie je to nič ťažké 😉

lalai
5. feb 2013

@romanacka dakujem skusim pohladat 🙂 😉

mooncaa
5. feb 2013

@palosek Z čeho máš šité ty černé leginy pro velké holky?

@romanacka Teda, to je krása? Co používáš za materiál?

caramilla
5. feb 2013

@palosek ty ses teda rozjela 😀

Já hážu svou caramillí trošku, do 2 do rána šité, ráno přešívané, děsné...

romanacka
5. feb 2013

@mooncaa materiál aký nájdem, ale väčšinou je to bavlna, ľan a prací kord, no teraz moc nešijem, lebo s malou sa mi moc nedá

mooncaa
5. feb 2013

@romanacka Dík.

papajka7
5. feb 2013

@lalai pozri ten odkaz co hodila kamishek ,je super sijem podobne sedi perfektne,mei tai je uzasna vecicka odporucam usit 😉 ,ja som ich uz nasila dost vela,teraz mam prestavku,dala som sa na oblecenie 😀

svela
5. feb 2013

Ahoj! Už vidím, že dočítat stíhat nebudu, jen prohlídnout fotečky 🙂

@palosek Krása, za jak dlouho jsi toho tolik ušila? Snad ne za jeden večer!

@veluska8 plínečky krásné, ještě že my už nepotřebujeme, jinak bych určitě neodolala a chtěla bych se do toho taky pustit, když vidím ty vzory 😀

@caramilla zase krása! Pro Jasmínku nebo na prodej?

Já včera večer spíchla jedny legínky, ani se mi je nechce fotit, uvidím, jestli se zítra za světla překonám 🙂 Po minulé zkušenosti jsem šila jsem podle Ottobre o velikost menší, jen jsem střih upravila, aby neměly po stranách švy a i tak jsou dost volný.

caramilla
5. feb 2013

@svela už je odeslaná jiné holčičce, chudák Mína 😀

lalai
5. feb 2013

@kamishek dakujem za pomoc 😉

zojec
5. feb 2013

@caramilla skriatkovska tu uz davno nebola 🙂 b. z tej mojej uz vyrastla 😖

caramilla
5. feb 2013

@zojec jj, poslední jsem šila někdy na jaře, v květnu nebo červnu. Ony maminky objednávají od ledna do května letní a jarní věci a od června do října zimní. Fakt to nechápu, ale je to tak 😀 Takže já teď šiju normálně jarní věci! Mazec! A nevím, jak to třeba nafotím 😖

sinala
5. feb 2013

@caramilla a co na tom nechápeš? 🙂 🙂 🙂 Já u prvního dítěte kupovala vše s předstihem, protože jsem neměla nic a když najednou přišla změna počasí, abych měla 😀

lalai
5. feb 2013

@romanacka vedela by si mi poradit s typom latky? aky je najvhodnejsi, aby urdzal to co ma 😀 dakujem

anastazieb
5. feb 2013

@caramilla nádhera!!! Už jsem se lekla, když jsem viděla ty vyšívané kalhoty, že si šila ty. Z čeho je ten kabátek šitý?

palosek
5. feb 2013

@svela 😀 😀 😀 😀 za jeden večer ne, nějak se mi poslední dobou už nechce ponocovat..... 😀 😀 😀 😀 Jak mě to chytne, tak toho více nastříhám...a když je čas, tak sešívám dohromady......prostě šup,šup.... 😀 😀 😀

palosek
5. feb 2013

@caramilla krása, jako vždy.... 😵 😵 😵

svela
5. feb 2013

@caramilla na jaro už to teď přece není divný, ne? Dneska už jsem viděla na záhodku dvě rašící sněženky!

svela
5. feb 2013

@palosek takže skoro taková manufaktura 😀

kalman
5. feb 2013

@caramilla skrítek je moc hezkej 😀 😀 😀

moje dvoudenní práce , poslední foto z burdy jak to mnelo vypadat
moje látka je moc padavá a není to celkem ono 😒

romanacka
5. feb 2013

@lalai látka vydrží moc, skôr ide o šitie aby to udržalo vo švoch, môj obľúbený je bomull z ikei, papajka má z neho mei tai a má ho už niečo cez štyri roky a chodí aj po požičkách, skôr ide o to aby bol materiál taký režný aby nepovoľovali uzly, preto ľan alebo bavlna

lalai
5. feb 2013

@romanacka dakujem kraasne za pomoc 😉

mooncaa
5. feb 2013

@kalman Jak není ono, vždyť je to moc krásné. Jen ta modelka to má víc u krku, tak to možná zabrat na rameni ať Ti to nepadá z ramene. A když hodíš nějaký ležérní úsměv do foťáku, tak to máš hned hezčí než originál.

kalman
5. feb 2013

@mooncaa šila jsem si je na jednu akci tak pak hodim fotku z akce 😀
úsmev sem nestihla fotila sem samospouští

mooncaa
5. feb 2013

@kalman Já bych nevyfotila ani to (a ani neušila). Fakt moc povedené šaty.

svela
5. feb 2013

@kalman šaty jsou moc pěkný, nepřijde mi, že by se nějak lišily od originálu 🙂

kalman
5. feb 2013

@mooncaa
@svela holky dekuji 😀 😀

kalman
5. feb 2013

@mooncaa príšte se nejdríve podívám jak stojí modelka a skusim napodobnit a pak to bude dokonalé 😀 😀 😀 😀

ucitelka70
5. feb 2013

@ucitelka70
@janula18 závisí ešte, aký máš materiál, lebo ak je elastická látka, tak ti toľko pustí, ale ak nie, tak o dačo viac, .... ale kočky ti poradia....