Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@briuska 2 oka hladce 2 obrace pak bude vypadat takto - https://www.google.cz/search?q=pletení+vzory&hl... růžový vzorek někde uprostřed stránky
@laeela moc děkuju za komplexní vysvětlení 🙂...zkusím to z té příze co mám a snad to bude dobrý. Tak jdu na to 🙂...ale ten návod je pro mě moc těžký, asi to zní nemožně, ale neupletla bych to. Teprve před pár dny jsem se naučila ujímat 🙂 , jsem fakt naprostý začátečník 🙂. ještě jednou díky za tvůj čas 😉
@briuska ano, ano 😉
myslím, že tu šálu podle toho návodu bys zvládla, není to těžké, jen si vždycky 8 ok přendáš na další jehlici (nejlíp takovou tu kratší - jak jich bývá 5 v balení, nebo existuje i speciální zavírací, ale myslím, že není potřeba) a pořád i během toho křížení pleteš ty oka 2 hladce, 2 obrace tak, abys držela ty "sloupky"
@briuska tady jsou obrázky - oka na pomocné jehlici https://www.google.cz/search?q=oka+na+pomocnou+...
Ahojte mamicky, potrebovala by som poradit. Po niekolkych tydnoch rozhodovania som nakoniec dospela k nazoru ze by som zacala sit, ziadne skusenosti nemam. Doma ma svokra staru veritasku, ale chcela som ist do nejakeho overlocku resp. aj coverlocku. Uz som si tak zbezne kuk Pfaff 3.0 aj overlock aj coverlock, ale dnes ma teta co predava stroje u nas v galenterke sprdla ze to je tazke prehadzovat stroj na coverlock a spat a ze to radsej si mam kupit dva stroje. Konkretne ona predava znacku JANOME a odporucala mi Janome 744D a ako coverlock Janome 1000CP, ze to aj cenove vyjde lepsie. Vobec si neviem predstavit to prehadzovanie, kolko casu a nervov to zaberie...a co by vlastne pre mna bolo lahsie.
@diapozitiv01 já bych teda preferovala dva stroje, protože jsem to vyčetla i na jiné diskusi, že holčina, která má pfaff dva v jednom by dnes už také radši koupila cover a over zvlášť.
Ono je lepší dle mého lítat od stroje ke stroji, mě stačí, když převlékám v overlocku nitě kvůli barvě, kolikrát jsem líná a radši šiju růžové modrou nití. 😀
@diapozitiv01 souhlasím s laeela, za chvíli se ti to nebude chtít přehazovat, takže určitě 2 stroje a myslím si, že samostatně ty stroje možná budou i kvalitnější, než 2v1. Já cokoliv nemám moc v lásce, jak je to 2v1.
A na OL jsem taky líná přehazovat nitě, takže sebe osobně si nedovedu představit, že bych měla stroj 2v1 a musela to pořád přeštelovávat.
Pomp de lux má jarní katalog 😀 😀 😀
http://ipaper.ipapercms.dk/POMPdeLUX/UK/SPRINGS...
@diapozitiv01 tohle je otázka osobní preference a priorit, já mám oba zvlášť, protože to přestavování by mě dovádělo k šílenství, během jednoho trička to potřebuješ střídavě COL, OL, COL OL...
Na druhou stranu znám lidi (je jich víc), co měli 2v1 a prodali a koupili každé zvlášť a ale existuje i menšina, co měla OL a COL a prodala ten OL a COL a pořídila si to 2v1, že je to přestavené hned. Hodně záleží na šicím prostoru, pokud máš místo na 3 stroje, doporučuju za sebe 3 stroje. Pokud ráda montuješ, tak doporučuju 2v1 😀
sili ste niekto praci navlek na sedaci vak? mam tuli vak, ale po roku pouzivania vyzera hrozne, a mam tenku bavlnu z ikey a rozmyslam z nej usit navlek. kedze samotny vak je pevny, nestaci tenky navlek, neroztrhne sa?
@vianne pěkné, já lemuju taky patentem, ale jinak viz. tady https://www.modrykonik.cz/fotoblog/sinala/album... oblemuju celý spodek bodyčka najednou a pak na jednom boku sešiju
@katka82 Katka, prosím ťa, tie pyžamká s vloženým kontrastným sedom sa ako šijú. Kedysi som ich kdesi videla na nete a odvtedy sa k nim nemôžem dopracovať, nech gúglim ako gúglim. Chcela by som ich ušiť malému, nosí látkové plienky, tak má celkom veľký balík 🙂 . Neviem, akú šírku toho vkladu dať, prosím o radu.
@anastazieb Prodej - prodejní informace 😉
@michamicha díky, já jsem vážně blbá 😀

@petkon aha, tak děkuji, prostě ho v následující řadě upletu tak, jak zrovna vypadá 🙂 ...no to jsem zvědavá, co ušmodrchám 😀