icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

briuska
8. feb 2013

@petkon aha, tak děkuji, prostě ho v následující řadě upletu tak, jak zrovna vypadá 🙂 ...no to jsem zvědavá, co ušmodrchám 😀

petkon
8. feb 2013

@briuska 2 oka hladce 2 obrace pak bude vypadat takto - https://www.google.cz/search?q=pletení+vzory&hl... růžový vzorek někde uprostřed stránky

briuska
8. feb 2013

@laeela moc děkuju za komplexní vysvětlení 🙂...zkusím to z té příze co mám a snad to bude dobrý. Tak jdu na to 🙂...ale ten návod je pro mě moc těžký, asi to zní nemožně, ale neupletla bych to. Teprve před pár dny jsem se naučila ujímat 🙂 , jsem fakt naprostý začátečník 🙂. ještě jednou díky za tvůj čas 😉

petkon
8. feb 2013

@briuska ano, ano 😉
myslím, že tu šálu podle toho návodu bys zvládla, není to těžké, jen si vždycky 8 ok přendáš na další jehlici (nejlíp takovou tu kratší - jak jich bývá 5 v balení, nebo existuje i speciální zavírací, ale myslím, že není potřeba) a pořád i během toho křížení pleteš ty oka 2 hladce, 2 obrace tak, abys držela ty "sloupky"

petkon
8. feb 2013

@briuska tady jsou obrázky - oka na pomocné jehlici https://www.google.cz/search?q=oka+na+pomocnou+...

briuska
8. feb 2013

@petkon děkuju, prošla jsem ten odkaz na růžový světřík na MMB, tam to má paní krásně popsané a nafocené. Já to tedy zkusím 🙂, v nejhorším to vypárám a upletu obyčejně. Stejně pořád párám 😀

diapozitiv01
8. feb 2013

Ahojte mamicky, potrebovala by som poradit. Po niekolkych tydnoch rozhodovania som nakoniec dospela k nazoru ze by som zacala sit, ziadne skusenosti nemam. Doma ma svokra staru veritasku, ale chcela som ist do nejakeho overlocku resp. aj coverlocku. Uz som si tak zbezne kuk Pfaff 3.0 aj overlock aj coverlock, ale dnes ma teta co predava stroje u nas v galenterke sprdla ze to je tazke prehadzovat stroj na coverlock a spat a ze to radsej si mam kupit dva stroje. Konkretne ona predava znacku JANOME a odporucala mi Janome 744D a ako coverlock Janome 1000CP, ze to aj cenove vyjde lepsie. Vobec si neviem predstavit to prehadzovanie, kolko casu a nervov to zaberie...a co by vlastne pre mna bolo lahsie.

laeela
8. feb 2013

@diapozitiv01 já bych teda preferovala dva stroje, protože jsem to vyčetla i na jiné diskusi, že holčina, která má pfaff dva v jednom by dnes už také radši koupila cover a over zvlášť.
Ono je lepší dle mého lítat od stroje ke stroji, mě stačí, když převlékám v overlocku nitě kvůli barvě, kolikrát jsem líná a radši šiju růžové modrou nití. 😀

animal
8. feb 2013

@diapozitiv01 souhlasím s laeela, za chvíli se ti to nebude chtít přehazovat, takže určitě 2 stroje a myslím si, že samostatně ty stroje možná budou i kvalitnější, než 2v1. Já cokoliv nemám moc v lásce, jak je to 2v1.
A na OL jsem taky líná přehazovat nitě, takže sebe osobně si nedovedu představit, že bych měla stroj 2v1 a musela to pořád přeštelovávat.

caramilla
8. feb 2013

Pomp de lux má jarní katalog 😀 😀 😀
http://ipaper.ipapercms.dk/POMPdeLUX/UK/SPRINGS...

caramilla
8. feb 2013

@diapozitiv01 tohle je otázka osobní preference a priorit, já mám oba zvlášť, protože to přestavování by mě dovádělo k šílenství, během jednoho trička to potřebuješ střídavě COL, OL, COL OL...
Na druhou stranu znám lidi (je jich víc), co měli 2v1 a prodali a koupili každé zvlášť a ale existuje i menšina, co měla OL a COL a prodala ten OL a COL a pořídila si to 2v1, že je to přestavené hned. Hodně záleží na šicím prostoru, pokud máš místo na 3 stroje, doporučuju za sebe 3 stroje. Pokud ráda montuješ, tak doporučuju 2v1 😀

palosek
8. feb 2013

@caramilla 😵 😵 😵 pěkný, koukám, že přidali i více barev. 😀

macin73
8. feb 2013

@caramilla jééé, já bych chtěla být malá holka a moct to nosit!!! nádhera!!! tak až budeš zase objednávat, dej vědět 😎

veronik77
8. feb 2013

Můj poslední pletařsko - háčkovací a šicí počin, aneb k novému kabátku nový nákrčník a čepička. Je to merino z Vlnapu a coral fleece 🙂

vianne
8. feb 2013

ja som si konecne trufla na uplet 🙂 a vcelku ma nadchlo, ze stroj poslucha :D a dvojihla je uplny zazrak ked nemam OL :P
len to lemovanie som robila z patentu a zda sa mi to velmi hrube, hlavne na koncoch. cim lemujete vy?

vianne
8. feb 2013

sili ste niekto praci navlek na sedaci vak? mam tuli vak, ale po roku pouzivania vyzera hrozne, a mam tenku bavlnu z ikey a rozmyslam z nej usit navlek. kedze samotny vak je pevny, nestaci tenky navlek, neroztrhne sa?

petkasv
8. feb 2013

@caramilla pak že nemá veselý barvy 🙂 já bych si vybrala 🙂

sinala
8. feb 2013

@vianne pěkné, já lemuju taky patentem, ale jinak viz. tady https://www.modrykonik.cz/fotoblog/sinala/album... oblemuju celý spodek bodyčka najednou a pak na jednom boku sešiju

vianne
8. feb 2013

@sinala dalsie skusim tak, tuu bolo lemovanie podla strihu len okolo noziciek, ale to tvoje vyzera jednoduchsie 🙂

laeela
8. feb 2013

@veronik77 krásná inspirace, mám tady moc hezké minky a vůbec mě nenapadlo, že by to mohlo jít dospod pleteného nákrčníku, takže dík 🙂.
A prosím ještě dotaz - sešívala jsi to ručně? 🙂

laeela
8. feb 2013

@vianne já mám teda některý patenty hrubší a některý jemnější. Bezkonkurenční jsou ty z Mylly. Ale lemovala jsem už i fineribem. 😉

veronik77
8. feb 2013

@laeela Nákrčník na stroji, ale v detailu to nevypadá až tak pěkně, takže čepice je v ruce 🙂

katka82
8. feb 2013

Tak házím poslední počinky 😉 tepláčky,pyžámka a rychlozavinky pro kamarádky 😉

animal
8. feb 2013

@katka82 jůůůů 😀

josenka
8. feb 2013

@katka82 Katka, prosím ťa, tie pyžamká s vloženým kontrastným sedom sa ako šijú. Kedysi som ich kdesi videla na nete a odvtedy sa k nim nemôžem dopracovať, nech gúglim ako gúglim. Chcela by som ich ušiť malému, nosí látkové plienky, tak má celkom veľký balík 🙂 . Neviem, akú šírku toho vkladu dať, prosím o radu.

vianne
8. feb 2013

@laeela tak ten moj patent je asi z tych hrubsich 🙂 iny zatial nemam, cakam na tie z moraviatexu ake budu. to tielko je lemovane tym upletom a islo to super.

anastazieb
8. feb 2013

Holky @caramilla @terezita a ostatní, jak se prosím na Fleru nastavují takový ty aktuality - jakože třeba někam jedu a nebudu odpovídat? Nikde to nemůžu objevit... Díky 😉

michamicha
8. feb 2013

@anastazieb Prodej - prodejní informace 😉

anastazieb
8. feb 2013

@michamicha díky, já jsem vážně blbá 😀