Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@siska33 v zásadě jsou dva typy, buď našít proužek přeložený na polovinu na OL a pak to ještě můžeš (ale nemusíš) prošít na obyč. stroji, nebo to olemovat a pak prošít. Při tom prošívání pak můžeš použít dvojjehlu (vypadá to pak jak profi steh na COL, ale já to třeba nemám ráda, protože to rádo praská), nebo cikcak, nebo pružný rovný steh.
Popsáno je to např tady:
http://ekozahrada.blog.cz/1212/lemovani-tricka-... (to začištění u krku udělat můžeš, ale nemusíš, jde to i bez toho, pak tam bude vidět šev z OL)
a
http://ekozahrada.blog.cz/1208/postup-lemovani-...
@siska33 pozri ešte tu na blogu, @sufik1 to má parádne potriedené, veľa dobrých nápadov http://susu-sufik.blogspot.sk/2012/11/postupy-v...
@siska33 ..ahoj..coverlock je dosť drahá investícia..nikdy sa ti to nevráti 😉 možno pri 4 detoch 😝 ako ja mám..ale nadruhej strane vyzerá to profesionálne...ako z obchodu...ja som kupila pred 6 rokmi..4roky som využívala minimálne..posledné 2 roky sa teším,,že ho mám..lebo teraz by som nemohla dovoliť..inač je super..na prešívanie priekrčníkov..odzobné šitie..a hlavne na zahýnanie spodných okrajov..rukávov..atd..
caute baby, tak uz som si pochystala material, strihy a mam uz len jednu dilemu, idem sit tote vlniaky z merino upletu na vlniaky z detivbavlnke ale nezohnala som strecovu ihlu. mam v meste jednu galanterku ktora je ako tak po ruke a v navode sa pise ze mam mat strecovu ihlu 75-80 ale tety mali len 90tku ale tvrdili mi ze ved to uzijete aj normalnou. mam sit normalnou alebo si kupit tu 90tku alebo sa trepat na druhy koniec mesta za 75kou? v com je tam vobec rozdiel? bude sa mi to s normalnou zo spodku smodrchat ci co?
@slady na merino treba špeci ihlu..... ja som ešte nešila, ale baby tu písali..... neoplatí sa ti riskovať, aby sa ti nezačali pušťať oká pri vpichu.... radšej sa prejsť na druhý koniec alebo si objednať.... skús na www.tenex.sk, tam je krásne popísané na celú stranu, aké ihly na čo sa majú použiť.... a na merino chvália baby aj kráčajúcu pat
@anastazieb a tou dvojihlou sa sije na normalnej masine? este som to neskusala veru. ale u nas v galanterke som tu dvojihlu videla 🙂
@katka82 Jak jsem viděla ty dvě zavinovačky, tak jsem se lekla, že taky čekáš dvojčata 😀 😀
@anastazieb prodejní informace nebo tak nějak se to jmenuje Je to info o dopravě atp.
Pomp de lux - taky jsem byla nadšená z těch barev. Fakt hezké, takové decentní pastelové, ale fakt super. Jasmí se líbí růžová tylová sukénka 😀
dakujem 🙂 objednala som tie na jersey, snad prazijem aj bez patky...
@laeela kuchyň parádní, u nás to taky tak občas vypadá, jen máme to štěstí, že máme kuchyň oddělenou od zbytku místnosti barem, takže ten bordel není vidět
@leeena_4 kdy holky stíhají šít se taky divím... já se kupříkladu nedostala ještě k prodloužení tepláků, na něž jsem tu sbírala rady minulý týden (ale mám to jako předsevzetí na dnešní večer, tak snad)... kromě toho, že jsem na mateřský teda taky chodím na třičtvrtě úvazku do práce (částečně pracuju z domova), tak je to znát - dost večerů mi zabere práce, občas se snažím vyrazit ven na kávu vypadnout na chvíli z toho spěchu, tak večerů na šití moc nezbývá... asi tedy budu muset naučit naše dítko podávat špendlíky 🙂
@leeena_4 přesně, v dětech je nutné budovat vztah k práci již od malička 🙂
práce je super, chodím do kanceláře dvakrát týdně, což je tak akorát - těším se tam, chodím si tam odpočinout... a když jsem tam, tak se zase těším domů 🙂 jen toho volného času pak moc není... ale co, beru to, že práce je můj koníček a den 48 hodin mít nikdy nebude...

@laeela ty bláho to je hustý 🙂 to bych nemohla 🙂