icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

sinala
9. feb 2013

@petule55 tak při práci si nedovedu představit, že ještě budu šít. Si říkám, že už mám jen 1,5 roku, abych ty látky vyšila 😀 😀 😀 😀

katka82
9. feb 2013

@josenka O.K. tak mi pak písni do IP adresu 😉 a stačí ti jen ten spodní díl??
@caramilla kuš babo 😀 😀 já už žádné další mládě neci 😀 to si ji raději vyškubnu 😀 😀

zuzu_epona
9. feb 2013

Pridávam môj šicí počin za posledných 5 dní - patchworková hracia deka, aj s malým testerom. Je to môj prvý patchwork, takže samozrejme kilo chýb, no ale dá sa 🙂

leeena_4
9. feb 2013

@mahafi teda tak to musí být fakt náročné. Já mám naštěstí dítě spavé. Dneska jsme spolu vstávali v 10, odpoledne 3 hodinky spánku v kočárku a v noci spí 8 hodin v kuse, takže já asi budu šít po večerech.

petule55
9. feb 2013

@sinala taky šiju hlemýždím tempem a látek mám plnou skříň 🙂 jediný blbý je, že si vždycky ospravedlním prací (že se jako musím odměnit), když mám výčitky a kupuju další látky 🙂
@leeena_4 takhle spací dítě závidím... naše Klára přes den spí tak půl hodinky dopoledne a hodinu v kočáře odpoledne... je to prostě zvědavka, nic jí nesmí uniknout...

bulinka
9. feb 2013

holky děláte i hromádky na softshell? Dneska jsem zjistila, že je dceři už malá jarní softshellka. Tak bych jí ji chtěla ušít 😀

animal
9. feb 2013

@bulinka právě jsi ji propásla, jediný nadbytek mám kazový tm.fialový 1metr 42cm červeného a pak tenký letní podlepený úpletem v limetové barvě

mahafi
9. feb 2013

@leeena_4 To máte príma.. nechtěl by to tomášek naší slečnu naučit? 😀 Někdy to je náročný, jindy to beru víc sportovně (teď už třeba spí, takže dobrý 🙂 ), je spíš frustrující, jak tu všichni stíhají šít o 106 a já mám hotovou jednu věc týdně.. 😀 (v průměru), ale i tak mi to pomáhá, že dělám něco, co je za mnou vidět 🙂.

rina76
9. feb 2013

zas jeden "nešicí" - medvědí rodina

ucitelka70
9. feb 2013

@rina76 úžasné

caramilla
9. feb 2013

@zuzu_epona krása.

@rina76 JÁ SE Z TEBE PICNU! 😀 😀 😀 😀

rina76
9. feb 2013

@caramilla no co Dobřany to jistí 😀

leeena_4
9. feb 2013

@mahafi tak se stavte, zkusíme to 😀. Neboj, ono to bude lepší a lepší, jak bude větší.

zuzu_epona
9. feb 2013

@rina76 Tak títo mackovia sú jedným slovom famózni 😉

lucijan
9. feb 2013

našla jsem na fleru krásnou peněženku - a začalo mi to hlodat, že bych si takovou ušila? Pak jsem si to dala do kupy: vyžebrat od někoho návod, objednat si několikero druhů látek a výztuh, každý z jinýho eshopu, dojet si do stoklasy pro zip a kousek mašličky...vyšla by mě tak na 1000🙂 Nebo si normálně koupím za 475Kč? Hm hm hm...
Svěřím se s tím mužovi - a jen se smál. Pak na mě ale vytřeštil oči: počkej, ty VÁŽNĚ přemýšlíš, že si ji ušiješ sama? Nooo.... 😎
Tož kdo má Marinu s návodem, ať se přizná! 😀

lucijan
9. feb 2013

@laela hustý! Super bordel, taky máme často takovej, ani nejsme v rekonstrukci! Obdivuju, že večer zvládáš ještě pracovat, já jsem grogy... A šiju jen dopoledne, když jsou děti ochotný si hrát samy. Večer to mám stejný, než jdu koupat děti, chci mít aspoň jakžtak poklizeno, nechci vstávat do bordelu v kuchyni, nedokážu si představit ještě večer šít..

petkasv
9. feb 2013

@rina76 úžasné 🙂

petkasv
9. feb 2013

@lucijan a kdy vaříš oběd? Ty jo my se kolem půl deváty vyhrabem z ložnice a pak jíme, chvíli si B. hraje a nejdýl v 10začínám kuchtit, ona jí po 11 oběd, nějak se mi tam to šití nevejde 😖

lucijan
9. feb 2013

@petkasv obědváme kolem dvanáctý a vařím zásadně rychlý jídla - těstoviny, když jsme sami s dětma, nejvíc s pestem nebo třeba rýži se zeleninou, nebo jiný "dvacetiminutový" jídla. A když je muž s náma, on pracuje nepravidelně, tak se o to nějak poperem, ale já se s vařením nijak nezdržuju 😉

sufik1
9. feb 2013
laeela
9. feb 2013

@sinala
a ostatní holky, díky za povzbuzení, že v tom nejsem sama 😵 😎
A fotila jsem jen kuchyň, radši 😀

bulinka
9. feb 2013

@rina76 ty jsou nádherný 🙂

bulinka
9. feb 2013

@animal a jak moc kazový je ten fialový. A na co by šel použít ten limetkový podšitý? S tím jsem se ještě nesetkala 😨

animal
9. feb 2013

@bulinka normální zimní soft je podlepený flízem, ten druhý (letní) je podlepen úpletem, je tenší tudiž použití jaro,léto, kousek podzimu
fialový kaz je z rubu, po celé šíři je ten flíz sešitý overlockovým stehem, kdyžtak ti to zítra (pokud bude chvilka) vyfotím

bulinka
9. feb 2013

@animal takže na použití jaro, léto, podzim bude jen ten limetkový a ostatní jsou ty teplejší? Kolik by bylo toho limetkového?

michamicha
9. feb 2013

čau, já dneska dotvořila kojící polštář, prozatím bude sloužit jako těhotenský spací polštář 😀 původně jsem ho chtěla dělat s potahem na zip, pak takový ten potah bez zapínání, ale blbě jsem si ustřihla látku, tak je z toho jen takový válec, na koncích s tunýlkem a protáhla jsem tam kulatou gumičku s brzdičkou 😀 plnila jsem to kuličkama a docela v pohodě, nabírala jsem si je naběračkou a vysypala jich jen pár do vany, takže příště to budu dělat stejně 🙂 ještě mam rozešitou noční košili pro manžela, chybí mi tam dodělat ještě založení u rukávů, tak snad to zítra stihnu a pak dám i foto 🙂

animal
9. feb 2013

@bulinka mám ho dost, kolik chceš?

animal
9. feb 2013

@michamicha krásná látka, odkud je ?

michamicha
9. feb 2013

@animal ikea 😅 😀

sinala
9. feb 2013

@mahafi to jen vypadá že všichni šijou, já mám taky max. jeden šicí počin týdně a někdy i 14 dní - 3 týdny nevytáhnu stroje 😀 😀 😀