Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@crawler Co jsem tak kukala, tak na gatě (pružný pas a náplety dole) cca 30-35cm, mikča (náplet dole a na rukávech cca 30cm)...Pokud chceš dělat ty náplety nějak širší ohrnovací nebo lemovat i kapucu, tak ještě víc. Ono je to pak u každého střihu napsané, kolik které látky je potřeba.
@crawler Pružný pas je cca 15-20cm, záleží jak je široký. Takže tak ten metřík.
@crawler Bacha, Mylly je jenom 90cm šíře, to už toho moc vedle sebe nedáš... Možná fakt metr (ale při 140cm šíři) je nadsazený... Těžko říct, ale jak to naskládáš vedle sebe...
tak pisou tam, ze je to sire 45, rozstrizena 90.
@maly_prcek
@terezita
tak prostě asi vezmu metr a co mě zbyde, tak pak využiju jinak...teď jsem se koukala na šd, mají patenty od wendy 20kč za 10cm, ale nehodí se mi ty jejich barvy a výplněk tam taky pořádně nemají...
a teď ještě vymyslet s jakou látečkou to nakombinovat...? co myslíte ? osobně by se mi pro malýho zamlouvaly kalhoty z bambusu - myslím, že by to mohlo být úžasně pohodlné...
tak on pas bundy a pas kalhot bude max 60cm, a vedle toho na zbytek 30cm se urcite vejdou naplety na rukavy. takze dva pruhy by stacit mely.. ted jen jak je chces siroke plus nejaky centak k tomu, takze podle me musi stacit pulmetr..
Update Myllymuksut -- do tabulky doplněny ceny ke zboží, co si tam kdo přidal.
ja jsem taaak leva, nejsem schopna se nejak popasovat s lastinem☹ vubec ho nemam napnutej stejnomerne, cikcak tedy o ruzne siri, plinka ve vysledku cela nakrivo...ach jo 😒
@terezita @sufik @baarca omlouvám se za takové rychlé předání, ale ráno jsem měla na pilno, tak tak jsem stíhala, když jsem ještě stříhala ten hnědej soft a spěchala jsem k doktorovi. Kdyby jste přišly jako @žížala o 10minut dříve, tak na vás mám čas 🙂 dneska přišel čiperčí soft, ale je to dole pod schodama ještě nerozbalené. Zkusím se o víkendu vrhnout na tu balerinu rozstříhat a rychle přeměřit čiperku. Snad vše odešlu brzy. @ivuska.h pošlu potom tu tabulku s fakturačními údaji. Tištěnou fakturu z čiperky ti pošlu spolu se zbožím. Do brna pošlu asi hromadný balík co?? Domluvte se komu to pošlu. Do Prahy samozřejmě taky hromadný balík.
@animal Tak Ty se opravdu nemáš za co omlouvat. Jsi skvělá, jak jsi to zvládla, navíc ještě s tou komplikací s reklamací. To Ti hnedka poslali novou roli toho hnědého? Jinak jsem z toho soft nadšená, to jsem zvědavá, zda se mi podaří něco z toho spáchat.
Co se týče společného balíčku pro Prahu, tak jsem klidně pro, jen ale teďka budu 2 týdny pryč, takže nemůžu zajistit distribuci, tak kdyby se toho ujal někdo jiný.
ještě dotaz, jak kotaz - u toho tišteného PULu u Mylly - lze zapsat i 1 čtverec nebo 1 znamená celý 1 metr???
a ještě k tomu patentu - bude ho někdo chtít? minimum je 1 metr, já bych brala půl, najde se někdo, s kým se podělím? 201kč za metr...
ach ...jsem přehlídla, že toho patentu už má zapsáno asi milion lidí, tak sorry :-/
DOBROVOLNÍK komu nevadí mít střižený fuchsiový 0,5 a 0,5 metru jinak to někomu pošlu a basta
baby poradte mi, začala sa mi dnes lamat ihla,zasekavat .už druha za 5 minut.šijem tenku latku,niečo ako na elegantne nohavice ,kostim. doteraz som šila aj rifle a nič a teraz 2x po sene,ani ju nemožem vybrat,nejak sa tam cela sazekla 😠 a nechapem ,kde je problem

@terezita a kolik myslíš, že je spotřeba, kdybych chtěla kalhotám pro malýho udělat pružný pas, pak na mikinu a tepláčky? metr je moc, ne?