Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@sinala ale to já taky, dneska jsem šila po skoro 14 dnech 😉 a i když nešiju, tak domácnost trochu pokulhává, nějak mě to uklízení prostě nebaví a jsem furt unavená 😝
@laeela super fotky, tak nějak to u nás vypadá často😀 😀 😀 ...a nejlepší je, když do toho přijde nečekaná návštěva, viď? @sinala 😅 😅 😅
Já myslím, že v domácnosti, kde jsou víc jak 2 lidi, to ani jinak nejde...... Když ráno všichni odejdou, pouklízím, ale s jejich návratem to zas vypadá, jako bych celé dopoledne ležela 😀 😀 😀 😀
@palosek jj. přesně tak. No já už jsem otrlá, zakázala jsem si větu, že mám doma nepořádek, tak to návštěvám neříkám.
Je to opravdu komický, protože přesně ta fotka, co jsem dávala, tak ještě ve dvě odpoledne, než jsem šla šít, byla na návštěvě kamarádka a dali jsme si kafe v kuchyni a byl tam ještě pořádek. Ono kupodivu úklid mi trval necelou půlhoďku a to jsem ještě vydrhla dřez a ze všech stran vydrbala myčku. 😀
No prostě velká rodina = velký bordel. 😀
A ještě jednu poznámku, mě třeba maloši už přes den nespí (2 roky a 3 roky), bláhově jsem si myslela, že budou chodit dřív večer, ale před půl desátou neusnou. Do deseti musím proběhnout domácnost, douklidit, připravit se na další den, v deset obvykle sedám k počítači a hledám zbytky šťávy, abych ještě nastartovala mozek. Spát chodím ve dvě, někdy už v jednu.
Kdyby byly spavci, chodili dřív a spali přes den, tak by to bylo taky veselejší. 😉
holky dočítám, já jsem fakt asi debil, ale CO JE TO PRUŽNÝ ROVNÝ STEH? jsem fakt dilina, ale nevím, co z těch mých 180 stehů by to mělo být... mohla byste mi některá nakreslit na papír, jak se to na strojích značí? Fakt si připadám, jak kdybych začala šít včera 😅
@bordino já to mám značené jako tři rovné, přerušované čárky vedle sebe. Obyč rovný mám jako jednu čárku.
Na obrázku, kde jsou zobrazeny stehy (druhá řada, třetí zleva) je to ten první steh ve spodní řadě zleva (modrý)
http://www.raj-siti.cz/sici-stroj-janome-my-sty...
@bordino mám to zančené stejně (asi to bude tím, že mám taky stroj Janome 😉 ), pružný steh se nastaví tím že se nastaví délka stehu na stretchové a steh normálně na rovný. Vrací se to vždy o kousek zpátky a tím je to elastické 🙂
@barcav lehátko prokouklo, je krásné!
Nechystáte se na nějakou hromadnou objednávku softshellu? Potřebovala bych letní na kalhoty.
ahojte, nakoniec som sa rozhodla po vasich radach kupit overlock a coverlock zvlast, vsak priestoru je dost🙂
Ale neviem si vybrat medzi overlockmi: mam takych 2 resp. 3 favoritov, mohli by ste mi poradit? moze byt aj ina znacka
Janome 744 - plus servis u nas v meste, minus menej stehov
Pfaff Hobbylock 2.0 - plus az 15 stehov, minus nemam servis priamo v meste ale tak70km od nas
este som kuk novy pfaff hobbylock 2.5 ale je asi o200€ drahsi ako 2.0 a neviem ci sa to oplat a zo zaciatku som kuk aj Babylock imagine ale stoji 2 x tolko ako janome aj ked to navliekanie nite vzduchom usetri kopu nervovale ci to zato stoji..
Coverlock berem od janome.
Dakujem za vase postrehy, rady
@bordino pružný a víceméně rovný je na mém stroji i č.5 a 6 - http://www.raj-siti.cz/exec/ShowImage.asp?IMG=/...
popis nastavení, jak píše @svela podle mě platí jenom pro mechanické stroje, ne elektronické...
@bordino možná je to i tím, že po skoro 5ti letech doma nejsem schopná to srozumitelně vysvětlit 😀 , nejspíš máš i jiný stroj, takže jiné nastavení. Já nastavím délku stehu na SS - stretch stehy a šiju klasickým rovným a to je ono, je to pak pružné 😉
@anfei myslím, že @rina76 měla návod z Praktické ženy. Medvědi jsou krásní, taky jsem na ně koukala a měla je v plánu, ale holky mají tolik hraček, takže by si s nima nejspíš nehrály 😒

@laeela to v pozadí za stolem v kuchyni je králík? 🙂