Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@diapozitiv01 většina z nás tu má Brother 3034D, ale pár holek má i jiné, tak ti třeba poradí i jiné značky. Já jsem si ho koupila podle zkušeností holek tady a jsem zatím moc spokojená.
K těm kritériím, která jsi uvedla, bych za sebe napsala toto:
- u OL bych zas tak nebazírovala na počtu stehů, já sama veškerou klasiku šiju tím samým (4nitný), speciální používám jen na úzké obruby. Ani vlastně nevím, kolik stehů můj OL umí, protože to nevyužívám. Ten, co používám, se mi líbí 😉. Pro mě je důležité, že tam jde nastavit délka a šířka stehu a diferenciál.
- servis ve městě bych určitě brala jako velké plus
- pokud tě na Babylocku láká jen to navlékání, tak kvůli tomu bych si ho nekupovala. Já málokdy převlíkám "ručně", jen když se mi třeba přetrhne nit. Jinak jen povolím kolečkem napětí a novou barvu navážu na starou uzlíkem a celé to protáhnu. Záležitost pár sekund. Někdo takhle provlíká i jehly, ty já dělám růčo, přijde mi to rychlejší.
To navlékání vypadá hrůzně jen na začátku, jakmile to párkrát uděláš, získáš grif a půjde ti to raz dva. Ale, jak říkám, většinou to ani nenavlékám znovu, jen protahuju.
Tak hodně štěstí při výběru 🙂
@diapozitiv01 Já měla Pfaff půjčený (asi rok) a navlékalo se, ovládalo hůř než Brother a to mám ten Brother ten nejlevnější. Třeba vypínání nože byl u Pfaff vopruz, blbě se navlékala jedna spodní niť, regulace šířky stehu byla spíš odhadem. A to byl tuším ten Pfaff o 3-4 dražší než můj Brother - ten jsem si koupila až pak na doporučení zde. Jo a u Coverloku bych kupovala takový, aby uměl smyčky i nahoře. Já mám Brother a ten umí nahoře až 3 rovné stehy vedle sebe, ale žádnou smyčku a docela mi to chybí. Ale dostala jsem ho zadarmo, tak jsem ráda, zase lepší než nic.
@anfei Medvěd byl v té poslední, vyšla asi někdy před Vánocema, dostala jsem jí od švagrové, koupila si jí omylem 🙂 Když něco vyrábím, tak jo, to chtějí obě, takže všechno hned dvakrát, ale pak se to nakonec někde válí 😒 Přidávám foto pár mých výrobků 🙂 Polštářky - pejsci, méďové Kuky podle MMB a Waldorfské panenky, ty malé máme samozřejmě taky dvě, jen nejsou na fotce a sedací pytle taky dva 😀
@anfei je to návod z praktické ženy a dokonce jsem ho již viděla zkopírovaný na FCB http://www.facebook.com/photo.php?fbid=54414713...
@palosek ahojky, chcem ta poprosit o radu, tiez mam veronicu, ktorym dtehom sa obsivaju aplikacie ked chcem napriklad prisit kvietok na latku? Vdaka 🙂
@elfka.elfka záleží z jakého materiálu aplikaci děláš. Já aplikace podžehluji teď vliesofixem. Když je dělám z úpletu (nepáravé látky), tak je pak podšiju normálně rovnostehem (A), tak 2mm od okraje. Z materiálu, který se párá je dobré je našívat hustým cikcakem (B). Nejlepší to je vyzkoušet na nějakém odstřižku. U elastických materiálů při šití cikcakem pozor na vlnění látky (nenatahovat. 😉
@elfka.elfka já jsem přišila i aplikace z tkané látky rovnostehem a zatím drží, ale podlžehlená vliesofixem
Abych si jen nestěžovala, že mě slečna nenechá tvořiut, tak jsem přece jen něco stihla v průběhu minulého týdne 🙂. Čepka pro Madlíka z merino extra fine (drops), recy polodupky z mého trika a zkouška našití aplikací (to mají být rybičky, nevím, jestli je to poznat 😀), a večer jsme ještě musela povolovat záložku u kalhot, nějak nám přes noc vyrostla, či co 😀, tak jsem kalhoty rovnou oživila našitím tučňáčích koleček. Fotky opět nic moc, z mobilu (je to nejrychlejší 😀, než vyndám velký foťák, tak slečna odběhne i s ukořistěnými svršky a se zrcadlovkou na krku jí nemůžu honit 😀).
@kalman kráááása, Kati idešššš.... kočandy ste
@ucitelka70
@a_lexa
@mahafi Ďakujem 😵
@michamicha koukám, že jsi na tom zhruba stejně jako já 🙂 Taky úklid zrovna nemiluju a hlavně posledních pár týdnů, když mi zrovna není blbě, tak spím, nebo se zoufale snažím neusnout :D
@mooncaa Ahoj k OL... vtírnu se sdotazem....jaký PFAFF jsi měla ?ten 2.0 nebo jiný typ? (Kup OL je stále v plánu, kdybysme tu nechcípali celá rodina už ho mám doma)
Láká mě ten 2.5 nebo 3.0 PFAFF hlavně kvůli dvěma rychlostem, abych si třeba neodšila ruku :D
Má tu někdo OL Bernette 610 nebo Huskylock???
😝 říkám jsem už dlouho zavřená doma a pomalu z toho vybírání blázním 😀

@svela Děkuji, zkusím se kouknout na webu a do knihovny, u nás domácí hračky děsně frčí, tak skoro žádné jiné kromě lega nemáme 😉