icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

zzzzazi
11. feb 2013

@mooncaa díky 😵

lenasss
11. feb 2013

tak vám to tu trošku zase zaspamuji 😀 Kalhoty a triko pro nejmladšího k narozeninám.Na triko je malováno obyčejným balakrylem co měl manžel v garáži 😀 😀 kalhoty jsou pajc jedněch co jsou nám už malé,ale řeknu vám už nikdy víc .Toho prošívání a prošívání a prošívání bylo,ale líbí se mi.Akorát fotka na modelovi nebude protože v den oslavy lehl s horečkou 😢 jen mu stoupá po 12-16 hodinách pořád brečí a chce být na rukách,ale jen mých 😀 tak asi zuby 😝 a ještě dorta co jsem zdobila a plnila v sobotu v 5:30 hodin ráno 😀

martinkah
11. feb 2013

@lenasss tieto nohavice si vážne šila?? robíš si srandu? alebo si sem omylom dala fotku tých kupovaných? 🙂vyzerajú úplne profi, super krásne, eňo-ňuňo 🙂 aj tričko paráda.. nech je drobcovi lepšie

lenasss
11. feb 2013

@martinkah šila ona fotka dost zkresluje ale šila jsem je snad týden,možná i dýl jak říkal mažel ty už jsou vymazlený 😀 😀 😀 😀 ale už nikdy víc.Ono dělá hodně i to že mi mama dala na prošití silněkší nitě a jinou jehlu co s ní šila v práci a hned to vypadá víc profi 😀

svela
11. feb 2013

@kalman krásné sukýnky! Taky jsem přemýšlela nad fleecovou, ale nevytahá se?

@lenasss kalhoty vážně vypadají úplně profi! Ale i tričko a dort 🙂

jancasoch
11. feb 2013

@lenasss tedy ty kalhoty jsou parádní, nemám slov. To je opravdu jako kupovane. Jsi sikula.

animal
11. feb 2013

@lenasss šikula

zikie
11. feb 2013

@lenasss No tak ty jsou teda fakt neskutečný!!! Taky jsem si myslela, jestli jsi sem omylem nedala tu fotku těch originál kalhot. A co že ti tom mamča dala za nitě a jehlu??? Triko je taky naprosto boží!!!!

a_lexa
11. feb 2013

@lenasss jůůů super věcičky a kalhoty jsou fakt vymazlený!

lenavos
11. feb 2013

Kalhoty - mazec!! Taky jsem si říkala, že to není možný, že to jsou kupovaný 😀

kuna
11. feb 2013

@lenasss tyjo, taky bych neverila, ze gate nejsou kupovany! Fakt super. Co je to za latku? Nejakou takovou bych na plataky taky brala.
I tricko a dort jsou nadherny, ale z tech kalhot nebudu spat ..... 🙂

Ja vcera usila kalhoty podle Ottobre a budou tak na pristi rok 😀

lenasss
11. feb 2013

@zikie ona šila pro tilak a tam to používaly na ty jejich bundy ty nitě jsou o dost širší a takové lesklejší a aby prošli jehlou tak ta jehla je s větším očkem.Jsou to průmyslové musela jsem to šít u ní na starém průmyslovém stroji má ho ve sklepě a když šíje,o dvě patra víc se nikdo neslyší 😀 😀 😀

lenasss
11. feb 2013

@kuna tak kalhoty jsou šité ze staré nějaké kalhotové látky vyhrabané na půdě ještě po tchýní a káro je stará (tedy nenošená,ještě byla zabalená) flanelová košile taky z půdy.Jsem zjistila,že je tam ještě hoooodně pokladů a já pořád objednávám látky 😀 😀

lenavos
11. feb 2013
zikie
11. feb 2013

@lenasss Tak to je paráda, z těch kalhot taky nebudu spát, uáááá... musím na sobě ještě hooodně pracovat...

terezita
11. feb 2013

@lenavos uaaa.. uz jsem si vybrala!! 😵 😀

lucijan
11. feb 2013

@lenasss nevěřím, že jsou doma šitý 😵 parádní!

lenasss
11. feb 2013

@lucijan doma ne u babičky ve sklepě 😀 😀 😀

sufik1
11. feb 2013

@lenasss tak kalhoty jsou absolutní špica, taky bych řekla, že jsou kupované 😎
Teda asi to nejlepší, co jsem od tebe zatím viděla

macin73
11. feb 2013

@lenasss Ty kalhoty jsou vážně bomba - hned mě zaujalo to prositi a chtěla se zeptat, jakou nit a steh jsi použila... Abych to i vzápětí přečetla 😝. Fakt to nej, co jsi tu ukázala.

sinala
11. feb 2013

@lenasss fakt super, tady se neskutečně zvedá laťka 🙂 🙂 🙂

bordino
11. feb 2013

Prosím, někdo jste sem dával odkaz jak ze dvou triček udělat kojící... já si to neuložila, nemáte to? Prošla jsem skříň a po změně postavy je adeptů na přeměnu mnoho.....

veronik77
11. feb 2013

@lenasss parádní kalhoty!!! a prosím, jak je zevnitř udělaný pásek? Plánuji kalhoty podšité pro Š. a koumám, jak to vymyslet 😉

kalman
11. feb 2013

@svela Nemnelo by se to vytahat ponosím a pak ti reknu 😉

kalman
11. feb 2013

Holky všem dekuji za pochvali 😀

barcav
11. feb 2013

@lenasss teda zírám 😕 šikulka 😵 😵 😵 kaťata jsou perfektní a drobkovi přeji ať je brzo fit

bulinka
11. feb 2013

@lenasss tak ty kalhoty jsou krásný, úplně profi. Prošití je super a ty zadní kapsy 🙂, šikula. Já jsem vyučená krejčová a vím že s kapsama mělo problém plno vyučených holčin. Klobouk dolů a smekám 😀 A tričko je taky super. Ať je prcík brzo fit

leeena_4
11. feb 2013

@snowwitch plenky jsou seper. podle jakého střihu šiješ?

leeena_4
11. feb 2013

@lenasss ty bláho to je síla, jak dlouho šiješ? Jsou fakt profesionální ty kalhoty

ucitelka70
11. feb 2013

@lenasss a ešte prezrad, čo za strih máš na gaťoch, to by si nám mohla oskenovať, a čo za matroš si použila? a môj stroj nešije trojité štepovanie, či si aj ty otočila na 3x?