icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

palosek
11. feb 2013

@lenasss naprostá bomba....dortít, kalhoty i triko... Malému vše nejlepší....
Maminka má na půdě a ve sklepě samé poklady.... 😀 😀 😀

lenasss
11. feb 2013

holky se budu červenat jinak nejsou zas tak dokonalé to skreslují ty fotky
@leeena_4 šiju asi rok a půl a ty kapsy jsou falešné a jsou jednoduché
@ucitelka70 střih mám podle těch starých kalhot a skener nemám ☹ a jinak jsem to šila na 3x každý zvlášť a materiál už jsem psala našla jsem na půdě starou kalhotovinu a vevnitř je flanelová košile
@veronika77 pásek je dvojitý podžehlený vlizelínem a přišitý na podšívce a potom jsem to zvrchu zahla a prošila dole jsem si našila podšívku na nohavice a tím mi zbylo nahoře na zahnutí

ucitelka70
11. feb 2013

@lenasss medzitým som prečítala celú diskusiu, aj to tričko vypadá ako z časopisu, povedli sa ti moc darčeky.... fakt.... ja by som to ani nakresliť nevedela, nieto ešte na tričko.... chvála.... 🙂

danielahe
11. feb 2013

@lenasss kaltoty jsou bozi 😵, ja bych si na to netroufla, takze smekam 😵 😵 😵 a tricko taky super 😉

anfei
11. feb 2013

@bordino Nevím jest-li je to ono, ale mám uložený tenhle:
http://mamas-hand-made.blogspot.cz/2012/06/koji...

katka82
11. feb 2013

@lenasss 😲 😲 😲 no tak ty gatě jsou fakt bomba 😵 😵 ty sis s nima teda vyhrála 😉 😵

bordino
11. feb 2013

@anfei díky, to je ono

leeena_4
11. feb 2013

@lenasss vypadají suprově

veronik77
11. feb 2013

@lenasss foto z uvnitř by nebylo? 😉 díky

allymally
11. feb 2013

Holky, už si nepamatuji, zda to tu bylo, ale mohla bych Vás poprosit o odkaz na střih na tréninkové kalhoty pro malocha? Budu Vám vděčná.

vianne
11. feb 2013

@allymally to by som aj ja potrebovala 🙂

lenasss
11. feb 2013

@veronik77 vyfotím třeba večer až bude chvíle času nebo zítra ráno a hodím sem foto 🙂

snowwitch
11. feb 2013

@leeena_4 někde jsem ho stáhla, ale teď to nenajdu...kyžtak ti ho můžu poslat. jinak, spoustu odkazů máš tady
http://susu-sufik.blogspot.cz/2012/01/strihy-na...

zikie
11. feb 2013

@allymally Šila jsem ty podle Car a jsou super. porovnávala jsem je s tréninkáčema od Bamboolik a tvarově jsou stejné, akorát ty Bambooklik jsou vychytanější v tom, že nejsou lemované lemgumkou, ale PUL je zahnutý ven a nařasený asi lastinem, takže to nemůže provlhat kolem nožek. Ale jsou asi o dost složitějsí na šití a bojím se že by ten PUL škrábal...

lenasss
11. feb 2013

ještě dnešní taška
@veronika 77 stačí takto?

palosek
11. feb 2013

@lenasss hezká 😵 teda ty jedeš 🙂

medunka21
11. feb 2013

jeden z nas dvoch pojde z domu..ale ja to nebudem!!ked nezacne spolupracovat,tak bude to on..overlock
nie a nie si najst k sebe cestu

ucitelka70
11. feb 2013

@medunka21 čo sa deje? všetky nite von!!! a dnu

medunka21
11. feb 2013

ved aj nite s nim pojdu!!!

diapozitiv01
11. feb 2013

@kuna
no som si to kuk este raz asi nakoniec pojdem do toho babylocku imagine, ma to uz aj navliekanie vzduchom a nastavenia napatia a tak... a nebudem to mat na mesiac...

allymally
11. feb 2013

@veronik77 Ty jsi zlato. Moc děkuju. Až rarach usne,tak Ti pošlu slíbené fotky🙂

ucitelka70
11. feb 2013

mali by sme si baby porobiť fotky skrín a skrýš na látky, kto koľko toho má, aby sme vedeli, že máme rovnakú diagnozu.....
čo vy na to?

allymally
11. feb 2013

@ucitelka70 jdu do toho 😀 Ale já je mám i vkomodách a také v plastových krabicích a část u mamky 😀 😀

kalman
11. feb 2013

môj dnešný výrobok

petule55
11. feb 2013

@lenasss kalhoty i triko jsou báječný!!! se půjdu bodnout, se tady "chlubím" obyč teplákama jako vrcholem svýho umu, tohle je tedy o hodně vyšší liga...
@medunka21 nepropadej panice... já jsem s novým overlockem zápasila hodně, šila jsem jedině extra pomalu, aby se nitě moc netrhaly a stejně se trhaly, takže jsem jednu věc šila několik hodin... vůbec jsem nechápada nadšení holek ze šití na OL, že je všechno rychle ušito... a pak jsem vyhodila nitě, koupila v drogerii obyčejný malý špulky amann a včera během chvilky ušila dva povlaky na polštáře - takže opravdu vyhoď nitě 🙂

medunka21
11. feb 2013

@petule55 ja mam vsetky nite Amann.este mu dam sancu

petule55
11. feb 2013

@medunka21 aha, tak tady moje teorie selhává 🙂 no, přece jenom mám ten OL teprve měsíc a kousek...
já tam měla hardy 1000 yardů a když jsem srovnávala kvalitu nitě, tak je to opravdu vidět i netrénovaným okem..
sice neporadím, ale přeju ať už šije co nejdřív pěkně...

laeela
11. feb 2013

@petule55 já mám hardové kony a nemůžu si stěžovat, naopak Amanny mi nechce brát rovnosteh Toyota, to se pak strašně u toho vztekám, než zjistím, že je to fakt nití. 😠

sinala
11. feb 2013

@medunka21 já jsem zjistila, že jsem špatně navlíkala kličkaře.....