Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@karchinka @palosek no právě, 4 hodiny, nepředstavuju si ani tu spotřebu elektriky... A taky mě překvapilo, že pračka plín je jenom 2,5 kg (suchých). Ale je naplněný celý buben, víc plín tam narvat nemůžu, to by se myslím nevyždímalo...
Ještě jsem nezkoušela změnit program, jiný než bavlna, příště zkusím...
No uvidím, co napíší majitelky Elektroluxu, myslím, že jich tu je dost 😀
@raskonka Čistíš pravidelně filtr? Máme teda nějakou obyč Fagor, ale blbě suší, když je zadělaný filtr, pak je ještě jeden filtr dole u tý nádobky na vodu, ten se musí taky nějak pravidelně - cca 1/14 dní čistit a ještě by se občas měly z vnitřku vyluxovat ty chlupy a prach. Kamarádka to nedělala a skončila ji sušička u opraváře.
môj včerajší počin, ale poradte mi, ako mám všiť zips, aby sa dole nenatiahol, či to robí patent z fineribu? ked som mala našpendlené, vyzeralo super.... a pri šití sa už natiahlo.... sú tam nejaké nedostatky, ale už som chcela rýchlo dokončiť....
ešte neviem, ako vyriešim zapnutie kapucne, asi nejakú klopku ušijem na suchý zips, keby som mala zips o 5 cm dlhší, bolo by fajn....
@karchinka Jeeej, tak to sa velmi tesim, lebo som tu zavidela Brother-ovym babam, ze si vela poradia. Aspon viem, koho v pripade nudze otravovat. Vela som na nom nesila, zatial sa nan viac pozeram 🙂)) radsej nerobim, lebo ak by mi to neslo, tak ma to asi bude mrziet(som riadna diagnoza,co?), tak som zacala svoje prve hromadky a syslim. Myslim si , ze cena vykon a kvalita stehu je ale Bernette 610 celkom fajn!Tak nech sa dobre sije! Karnevalovy pocin stoji za to!
vyrezávala som strih na podložke, rezačom, ale šlo to dosť biedne, či zato, že je hrubá látka? dnes som strihala tučniakov, aj finerib a šlo to oveľa lepšie.... ale kde-tu mi nechcelo prerezať, musela som ešte dodatočnej prejsť, zato náhodou som sa dotkla rukou, neboj nič, krv tiekla fest, ako britva, tak reže....
@ucitelka70 wau krása. Ty kapsy jsou super vychytané a to jméno paráda.
@ucitelka70 teplákovka super
@ucitelka70 super teplákovka 😵 a s tím zipem se přidávám do klubu 🙄 dělá se mi úplně to samé
☹ ☹ 😝 takže se taky táži čím to JE??????????????????? 😕
@janette1972 já jsem taky ráda, že tady mám overlockovou spřízněnou duši 🙂 nevím, jak moc ti poradím, protože já jsem občas do OL úplně zamotaná, ale s větší praxí se to někdy zlepšuje (někdy ne :D)... ale nešít, abys nebyla zklamaná a nemrzelo tě to, je blbost, právě naopak, je třeba šít hodně, aby sis to pořádně vyzkoušela a naučila se to... já jsem nejdřív začínala na jednu jehlu a tři nitě (čtyři jsem prostě nějak nedala), ale teď v poslední době jsem si troufla i na čtyři a dvě jehly a jde to dobře 🙂 fakt to chce nebát se a třeba se i zamotat, se zas odmotáš :D a já jsem se taky nejprve bála, že to nedám, po prvních pokusech jsem byla i celkem zklamaná... ale dala jsem za něj jenom 2 tisíce, kdybych za něj dala těch 7, tak bych si asi po prvních pokusech hodila mašli :D ale teď je to můj nejlepší kamarád a nejraději bych na něm šila všechno, rovnosteh je nuda 🙂 hlavně miluju to šití lemů kolem krčku a rukávů...
@katka82 myslíim si, že zips je tvrdý... na finerib
Holky, kdo máte šicí stroj Veronika...Jaké dáváte cívky ? Vejdou tam ty Lucznikové? Nebo které by jste dali z Polimexu?
http://www.polimex.net/sklep/index.php?page=Pro...
Díky
@ucitelka70 dať tenší zips - špirálový a keď sa nášíva na mikinu tak šiť po zipse aby patka úplet nevytláčala 😉
@martinkah Děkuji. Já přes net taky ještě nekupovala. Vždy jen u prodejce šicích strojů...a tam neřekli, co to jsou za cívky. Ale chtěli 7kč za jednu 😅 U Polimexu...ta 18tka...nevím...já tam nemám takové to kolečko, ale spíš tu zarážku jako u č. 20. Ale tam není vidět ta výška cívky. :(
@palosek ja kupujem túto http://www.anir.sk/sk/katalog/detail/421-cievka...
veď vyskúšaš, ak nebude dobrá, poputuje medzi vami, kým niektorej nebude pasovať 😉

@raskonka já teda nemám Electrolux, ale Beko a plínky suším tak hoďku, max hoďku a půl, a to programem na jemné prádlo (suším tam kapsovky s PUL :D) - mikrovlákno, konopí, froté suché, jenom bambus bývá ještě trošku vlhký... snad ti holky poradí, protože to je fakt hodně...