Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@ucitelka70 hoď sem fotku, prosím 🙂
@sinala okej, nemám prežehlené, tak prežehlím, pofotím
@ucitelka70 Já přišívám zip na OL s diferenciálem a pak se mi nekroutí (na normálním stroji jo), ale na finerib jsem nepřišívala, tak nevím jestli to tam bude fungovat.
@ucitelka70 Tak koukám, že už jsi to vyřešila, pěkné.
taak..nohavice zo softu ušité.dobrá správa,že vel.44 mi je velká,čiže až taká tlstá nie som,potešilo..zla sprava je,ze mi Samko rozstrihal pol metra softu a za obet padli aj pančušky.poucenie..ked je dieta dlho ticho,treba ho skontrolovat ovela skor
@ucitelka70 pekné, takto sa to dá aj bez tej podsádky. tak ako vyfotila @barcav. som nevedela, že si to lemovala. si nepísala
@komisakpd taky používám dvojitě navlečenou nit - vedle sebe na kolík dávám špulku a navinutou spodní cívku. Vypadá to dobře, šeji se bez problémů. Jeansovou mají u nás v galanterce za normální cenu, ale málo barev. Nicméně na těch kalhotách to vypadá opravdu dobře.
@a_lexa já nechávám na dvojitou nit tutéž jehlu, neměním. Očkem prolezou obě, navlékač zvládá.
@medunka21 možno ten soft zachrániš aplikáciami, alebo z toho pol metra urobil aplikácie?
Samko sikovny veru je..ani som si nevsimla,kedy ten kus zobral.len kusky som mu dovolila.a je na cimprcampr.take vzory nik este nevymyslel a diery ani nehovorim.skoncilo to v smetiaku.ale vraj aj tak ma lubi najviac na svete..
@ucitelka70 pocuj to je naaadhera 😵 ,aj mikca,aj tricko,krasne kombinujes 😉 a to presivanie 😵 ,ako si robila tie hviezdy na tych vreckach?
@papajka7 díky, z FM hlavne, napr. http://www.farbenmix.de/de/applikationsanleitun...
@papajka7 to máš z velúr odstrižkov? krásne farby..
@ucitelka70 @piecee ale ty úplety je umělina. Viskoza+lycra...mám teda raději bavlněné+elastan. Proto jsem tyhle do tab nedávala 🙂 A ted jsem spočítala, že 1m (fuchsie) stojí cca 180kč :(
@palosek umelinu ani ja už nie... predtým mi nerobilo problém obliecť si... teraz mi tie tričká len miesto berú v skrini... už len vymyslieť, ako zrecyklovať
zienky, prosim vas... nepoznate niekto metodu, ako sa da opravit popraskany PUL zvnutra? pretekaju mi vrchne nohavicky... neviem, ci kvoli tomu, ze som ich vesala cez zimu von, alebo proste nejak mi popraskal... nie je na to nieco?
vdaka...
@ucitelka70 ahoj, neviem ci ti nikto radil na ten vynechavajuci steh...ale skusala si menit napatie nite? Bud vrchnej alebo spodnej...
@emily83 jasné, hodiny som štelovala, kopec látky a nite vyničila na nastavenie.... ale zajtra pri dennom svetle vyčistím aj to, čo sa nedá...
@ucitelka70 pyzamo,je z frote odstrizkov 😉
@papajka7 ja sa chystám z velúr odstrižkov niečo porobiť, možno sebe vestu na doma, ale možno to budú vankúše do obyvky nakoniec, uvidím, ked rozbalím.... ako ma múza kopne.....
ten kôň je bombový, už dávno špekulujem nad ním - ešte ked si toľko veľa šila - počas tehotenstva, dávala si fotky, vtedy sa mi zapáčili..... a dajako sa nechytám.... čím si robila výpln?
@siss_sz neviem ale ja si myslim,ze tam uz nepomoze nic,ked je popraskany 😖
@ucitelka70 plnila som ho dutym vlaknom 😉 ,bola to zakazka ktoru som dostala na plese,dala som jedneho do tomboly,a jedno dievcatko strasne po nom tuzilo,ale nemalo to stastie ho vyhrat,tak si ho u mna s maminkou objednali,vcera som jej ho zaniesla a nakoniec darovala,mala uzasnu radost 😵 ,bolo to pekne vidiet 😵

@zojec sestra ti ušetrila robotu. potom bude ale slintať nad tvojím pekným obalom 😀