icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

season
18. feb 2013

@palosek @ucitelka70 baby, viskoza nie je umelina, je to spracovaná celuloza... podobne ako bambus 😉

piecee
18. feb 2013

@palosek nn šak já bych tu umělinu nechtěla určitě bavlnu 🙂 ale asi na to kašlu musím šetřit rodinný rozpočet a já kdybych objednávala tak bych se zase rozjela 😀 😀

piecee
18. feb 2013

@season tak ne umelinu teda jak rikas🙂 ale i tak ti ten uplet neni prijemny 🙂

season
18. feb 2013

@piecee on dosť chladí, taký na leto, a aj sa horšie z neho šije, je taký padavý, tiež ho nemusím. Ked ma zaujíma látka, z čoho je, tak googlim.

komisakpd
18. feb 2013

tak zopar staro novych veci...

ucitelka70
18. feb 2013

@komisakpd pekne si pošila.... odkiaľ máš šedý flíz? je veľmi pekný

dagmarkaaa
18. feb 2013

@komisakpd krásné flísové sukně.
zrovna jsem se tu chtěla zkušených zeptat, musí se fleesové sukně podšívat aby se nehrnula?
😕

aerin
18. feb 2013

ahoj holky, vzhledem k tomu, ze jsem konecne od porodu usila neco "poradnyho", jdu se pochlubit😅

komisakpd
18. feb 2013

@ucitelka70 ten sedy fleece ako vsetky vysivane co mam doma je od p. M :D
@dagmarkaaa no podsivka? zalezi...jednu mam podsitu a dve nie :D nevidim to ako nutnost, ale zase nie vsetky druhy siloniek a pancuch mozes pouzit...po vyslovene bavlnenych veciach sa ti smykat nebude...ale nemam rade umele "spodnicky, podsivky" a tu bavlnenu som u nas na SK nezohnala...

lenasss
18. feb 2013

@aerin krása 😵 😵 😵 😵 😵
holky pomoooc taky máte pocit,že jen uklízíte a pořád je všude binec?? 😠 😠 😠 ti moji dva chlapy dokážou za dopoledne udělat takový brajgl,že se ani k šití nedostanu 🙄 než to uklidím a potom zase vstanou a je to nanovo 🙄 večer padám na hubu.Už aby šel do školky 🤐 😀

animal
18. feb 2013

@piecee tak já ti ještě přiobjednám - ale pošli mi mailem adresu a já založím sloupec - večer udělám zálohovku. Ještě jsem nestihla objednat.

aerin
18. feb 2013

@lenasss dekuju 😵
jo, taky mam vsude bordel...a to mi zatim prasi jenom jedno dite 😀 ale pro zmenu zas pres den nespi 😝

petra_m
18. feb 2013

Holky prosim poradte mi z jakyho ručniku Ikea se šijou ty vkladačky díky

snowwitch
18. feb 2013

Ženy, Dadka prstřihy barví? Můžu je vyprat všechny najednou?

mia___
18. feb 2013

Sikulky, mate tip kde v CR kupim za dobru cenu pekny flanel (mne a malej na pyzamko)?

@snowwitch barvi !!! Muz ma uz sadu triciek v odtieni ruzovej 🙂

anastazieb
18. feb 2013

@aerin nádherný komplet! Ten autíčkový úplet se mi taky hrozně líbí (jsem zatížená na autíčkový úplety 😀 ), jen mi vadí, že se tak brzo sepere... Za tu cenu 🙄

komisakpd
18. feb 2013

@ucitelka70 @papajka7 toto su tie konkretne odstrizky...si chcem objednat
http://www.dadka.cz/inshop/catalogue/products/p...

martinkah
18. feb 2013

@komisakpd pozor, toto nie je úplet... to je plátno, ako na posteľné obliečky.. nechcela si elastický jednolíc?

komisakpd
18. feb 2013

@martinkah dik..chcela...

martinkah
18. feb 2013

@komisakpd tak kupuj toto
http://www.dadka.cz/akce-vyprodej/ostatni/jerse...

príp. ešte toto, ale to sa podľa mňa veľmi neoplatí
http://www.dadka.cz/akce-vyprodej/ostatni/jerse...

komisakpd
18. feb 2013

@martinakah ale tie linky mi nefunguju?

martinkah
18. feb 2013

@komisakpd všimla som si, aj som ich skúsila opraviť, nechápem... tak hľadaj na stránke: Akce/výprodej - ostatní - Jersey prostřihy 1 kg za 90 Kč alebo Jersey prostřihy 1 kg - velké za 180 Kč

komisakpd
18. feb 2013

@martinkah a neoplati sa cenovo? alebo ako to mam chapat?

martinkah
18. feb 2013

@komisakpd no, kedže nevieš, aké farby ti pošlú, aké veľké kusy.. sa mne osobne tie veľké prostrihy nezdajú také výhodné - keď si to porovnáš s objednávaním v hromádke napr. z MTX, vieš, že to máš vcelku, vidíš, akú farbu objednávaš, je to síce trošku drahšie.. ale tie "malé" prostrihy za 90 Kč sú šikovné, akurát staršiemu už z toho kúska 50x50 cm ledva vystrihnem tričko na výšku, tak ich musím spotrebovať, kým mi nevyrastie 🙂 (včera som došila na leto tričko + kraťasy, Maťko to nechce vyzliecť 🙂 ) a dadka má slušné poštovné na Sk, keď som si kedysi objednávala 4 kg tých "malých" jersey kúskov, tak s poštovným to bolo 21 €

komisakpd
18. feb 2013

@martinkah ved to staci...ja to chcem na spodne pradlo :D najviac...takze male ci velke balenie...

snowwitch
18. feb 2013

@komisakpd Krásné sukně. To vyšíváš ručně???

zzzzazi
18. feb 2013

Achoj, mám nějakou barevnou krizi a soft a fleece co mám doma se mi nelíbí :D. Chtěla byste některá smaragdový soft 10/5 1,5metru a fialkový fleece 2m z čiperky? Vše už je prohnáno pračkou 🙂

komisakpd
18. feb 2013

@snowwitch nene...to je taka vysivana latka..vyšívany feece

medunka21
18. feb 2013

milujem svoj overlock..sijeeee!!!!!
viete kde bola chyba?na to by som asi nedosla v zivote a OL by skoncil v kute.kjuci,som nevedela,ze je az taky vymakany.patka na pritlak latky ma tri polohy,len ju bolo treba potlacit az uplne dolu.teraz myslim uplety.ani neviem,ako som nato dosla,ale reku posledny pokus a ono to ide..takze vsetkym dakujem za rady.ale aspon som sa naucila ho vycistit,prevliekat nite

ucitelka70
18. feb 2013

@komisakpd úplne stačia malé odstrižky, ak si vezmeš aj froté, isto neoľutuješ, pozri, aké parádne pyžamo z toho teraz ušila papajka, ja som z 1 kg froté ušila tri sady pyžám a ešte mi aj ostalo.... veľmi príjemný materiál, a aj velúr na aplikácie.... vezmi si z každého po kile, budeš nadšená.... nám teraz fakt prišli nádherné farby, a všetky veľké 50x50.,.. ale nie je to vždy pravidlo, poštovné bolo 6 eur..... si myslím, objednávala @kalman, obráť sa na ňu