Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@kuna super, dakujem moc 😉 🙂 a prajem lahký a rýchly pôrod 🙂
dievcata, mam taky problem, sijem svoju prvotinu zo softshellu-nohavice, a chcela som na boku vsit reflexnu paspulku, ale zial, nejde mi to-ihla vynechava jeden steh za druhym. Mam kracajucu patku, ihlu 80 standardnu. Pomoze vymenit patku za zispovu? Alebo co s tym, da sa to vobec vsit do takej latky?
@anaj_janka vitaj v klube, tu sú možno iba 2-3 vyučené krajčírky
@keziah ja som mala tiež ten problém..... takže zipová a 90 ihla, ako píše car., najlepšie jeansová, paspulka je tvrdá, mne sa stalo, že mi vytiahla aj ihlu zo stroja 🙂 ale stojí to za to.... a šiť pomaly hlavne.... veľa úspechov
@anaj_janka pozri si stránku www.detivbavlnke.sk, tam nájdeš materiál aj na tričko, aj lemovacie gumičky, patenty - na začiatky všetko... a veľa úspechov
@keziah ano, mně vynechávání stehů způsobuje špatná volba jehly 😉 Jinak zipová patka bude taky na paspulku lepší.
Ahojte, nasla som na nete par cisel casopisu Patrones a su v nom super veci. Neviem, ale ake maju strihy, ci su dobre, skusali ste ich uz niektora? Pytam sa koli tomu, ze ak by bol dobry, mozno by nebolo od veci ho aj objednat. http://www.sewingpatterns.eu/patronenmerken/pat...
nevěděla byste některá, které průchodky jsou kompatibilní s kleštěmi Prym? Koukala jsem na Polimex, ale nejsem z toho moudrá...
@janette1972 já bez anglických, německých nebo českých instrukcí asi nic neušiju, koukám, že časopis je pouze španělsky 🙂
@ucitelka70 to vážne!!! také kúsky a nevyučené krajčírky, tak to klobúk dole!!! 😉 diky za tú stránku, poznám ju, len som nevedala načo úplet a tak ... dik za prianie 🙂
@petkasv jů, ty jsou boží 😀
Já házím rukavice pro nás na hory, nakonec jsem naznala, že nejlepší jsou stejně do nápletu, nosíme rukavice pod bundou, tak prodloužené nepotřebuju, ty se hrozně blbě oblékají i šijí. Tyhle byly vyrobený hned, skvěle sedí a jdou obléknout jak po másle 😀
holky nebude chtít někdo něco z vlnapu? budu objednávat v pondělí tak pokud by jste měli zájem písněte IP 🙂
@caramilla to je sila, s tými drobnými čerešničami... žena..... no máš dobré nervy....
@evaon je to zaujímavý strih.... a ty si všetko zhodila?
@ucitelka70 Keby si mala pravdu :o) Este 7kg mam v pluse, ale tak nerobim paniku, to pojde s kojenim aj samo 😉

@kuna Tak by stačilo uděla z bříška zadeček a našít ocásek 🙂 V původním návodu to tak je, to jen já jsem udělala mazlika s pivasem 🙂 A jsem takový úchyl, že jsem na tvoření nakoupila ponožky nové, protože nosím jen fádní jednobarevné....