icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

barcav
22. feb 2013

trochu vám to tu zaspamuju 😀 ušila něco pro radost, návleky na ruce, tepláčky a američanku pro Samču a chlupaté polštářky s kapsičkou na bříšku 😀 mám radost, povedlo se mi to přesně tak jak jsem si to představovala 😀 a taky jsem hned vyzkoušela cedulky 😵

veronik77
22. feb 2013

@barcav ty polštářky jsou krásný a ty cedulky takýýý 🙂

veronik77
22. feb 2013

další softka - tentokrát moje... 🙂

stassy
22. feb 2013

@veronik77 pěkně dlouhá, aby netáhlo na dupku, co? 😀 😀 😀

barcav
22. feb 2013

@veronik77 děkuji, ty cedulky mám z fleru 🙂 softka je super 🙂

barcav
22. feb 2013

@kuna ta je krásná 😵 😵 čímpak to máš lemovaný ?

veronik77
22. feb 2013

@stassy ano ano, jak dětem, tak sobě 🙂 Správná bunda musí být pod zadek 😎

barcav
22. feb 2013

@lenasss ta softka je boží 😵

animal
22. feb 2013

@veronik77 sedí ti pěkně 🙂 hlavně u krku

mitape
22. feb 2013

@barcav chlpaté podušky sú nádherné 🙂

veronik77
22. feb 2013

@animal to je má oblíbená Philippa 🙂

snowwitch
22. feb 2013

@kuna krásná mikča

snowwitch
22. feb 2013

@caramilla Krásná softka, takhle kombinovat barvy by mě nenapadlo 🙂 A Jasmí je úžasná modelka, ta moje můra se vůbec nechce převlíkat 😀

snowwitch
22. feb 2013

@stassy Já měla taky dobrou zkušenost, ale už je to pravda víc, jak rok...

lenasss
23. feb 2013

holky nedělala jste některá kebereček? z vlny ?Dá se někde nakoupit materiál kromě tapiko.cz ?

kuna
23. feb 2013

@barcav to jsou krásné věcičky, takové ňuchňací 🙂 . Bunda je lemovaná širší lemovací gumičkou z Ameriky, před časem na ni dělala hromadku @crawler.

kuna
23. feb 2013

@veronik77 tyjo, tak ta je super a taky se mi líbí, jak sedí u krku! Já nesnáším, když je něco u krku moc "vytahané" a fouká tam 🙂

lucijan
23. feb 2013

@veronik77 a kolem ruky jaký to máš pěkný 😵

lucijan
23. feb 2013

@lenasss kobereček? tobě fakt hráblo? 😀 😀 Ale viděla jsem na něj kdysi návod a byl moc krásnej, jediný co si pamatuju je, že by se do toho měli pouštět výhradně zdravý lidi a že hrozí přitom infarkt - nevím jestli z námahy nebo ze vztekání🙂

lucijan
23. feb 2013

@barcav prosím, kdo na fleru ti ti cedulky dělal? já chci taky🙂
monstra jsou překrásný 😵

sinala
23. feb 2013

@lenasss tapiko teď dělá mamka, ale koupené před 30 lety 🙂 🙂 🙂 , začala ho kdysi dělat, pak jsem pokračovala já ( když jsem měla zlomenou nohu) a teď je mamka čerstvě v důchodu, tak v koberečku pokračuje dál....a už ho asi dodělá 😀 😀 😀
a dívaly jsme se, zda tapiko ještě je a byly jsme šoknutí cenou 😀 😀 😀

a zda jde materiál koupit jinde nevím.....

lucijan
23. feb 2013

moje "prvorozená"

lenasss
23. feb 2013

@lucijan ta je krásná 😵 😵

lenasss
23. feb 2013

@sinala právě že ta cena je šílená tak jsem to asi vymyslela udělám si zkušební vzorek z toho co mám doma a uvidíme jak to bude fungovat ale tolok peněz jim za to nedám 🙄 🙄

bordino
23. feb 2013

holky k té hromadce vln - převzala ji ode mě jedna dobrá duše (Definitiv) Jelikož chci něco z bargain sekce, tak se objedná rychle, uzávěrka asi v pondělí a pak prý udělá ještě jednu za cca 14 dní.

katka82
23. feb 2013

@sinala jéé tapiko 😵 mam doma na půdě zbytky nějaké příze a asi 2 ty háčky 😀 děda ho taky dělala a i naše mami 🙂

katka82
23. feb 2013

@barcav polštářky úplně bombový 😵 😵 nááádhera 😉

katkaela
23. feb 2013

@kuna otvorím si k tomu čokoládu a skúsim to 🙂

katkaela
23. feb 2013

@barcav júúúú, úplne tu híkam nad tým, keby si to počula... 🙂

marcelka287
23. feb 2013

Ahoj holky, šila jste si některá zásobník na plenky? Něco takového http://www.postylky.com/zasobniky-na-pleny/1815...