Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
holky dík za chválu 😵
@lucijan cedulky mám od Rozaliems
http://www.fler.cz/rozaliems
@raskonka to není háčkovaný, je to vyšívané - řetízkový steh 🙂
Dočtu až večer, teď se jen zaspamuju narozeninovým dortem a sesterským oblečkem 🙂
@barcav cedulky jsou krásný a výrobky taky.
@veronik77 Softka super, ty jedeš jak motorová myš! Kde jsi nakoupila caramellismus? 😀
@lucijan ta je přenádherná, nemám slov, bojím se, abych ji nerozfoukla! Nádherná!
@snowwitch To vzniklo zase jako u mě vždy z nouze. Zákaznice chtěla sice šedou sourpavu, ale ne moc šedou soupravu, aby nevypadala moc jak mundůr a mě furt nenapadalo, jak to udělat, protože nemám moc ráda takové ty dvoubarevné kombinace, jak se dá koupit všude, takové moc klasické to na mě je a pak mě napadla blbost 😀 A pak jsem měla žlutou na výšku jen 20 cm a to je málo na tu vsadku, tak vznikl nápad s těma puntíkama na šedé a žlutou na kapucu a přijde mi, že bych na té bundě už nic nevylepšila, je prostě dokonalá 😀
@snowwitch dort je úžasný! ňam
@caramilla to víš, jsem v manické fázi a došívám rozešité 😀 . Tu mojí bundu jsem rozešila, než u Tebe M. vyzvedával ten 75cm zip... 😅 Ještě jsem slíbila bundu kmotřenci a pak šiju už jenom jarní a letní věci a zimu už nechci ani vidět. Dnes nám napadlo dobře 20 cm, co u vás? 😀
pekná korytnačka http://www.makeit-loveit.com/2011/06/stuffed-fa...
a tu lienka - tu isto budem robiť, frčíme na lienkach http://everydaycelebrate.blogspot.cz/2009/09/la...
Holky, nemáte některá střihy na mimi oblečky vel. 44, 48 a 50??? potřebuju něco pidi a v ottobre mám jen něco 50 a něco až od 62. Nedával jste někdo odkazy???
A kdo máte děcka duben/květen, užili jste kombošky a bundy??? Nějak na ty dvojčata nemám vůbec odhad, ten náš raubíř měl skoro 4 kila, dvojčata tipuju tak na 2,5...
@sufik1 Vilémek měl taky 2.5 (teda potom co po porodu "zhubnul") a cca 48cm a nosil normálně 56... Bylo mu to teda trochu větší, ale zas to nosil docela dlouho 😉 A kombinézu bych teda už nepořizovala, max. nějakou flísovou bundičku, tu užiješ vždycky 😉
no pár mikinek mám ze sekáče, bodyna taky nejsou problém, ale chtěla jsem nějaký polodupky nebo tepláčky... nějak to nemám v oku a skoro všechno až 56, 62... no uvidíme.
a s těma komboškama máte pravdu, v nejhorším mám pletený fusaky ještě po mě 😎 a deku na to...
holky Stylefix http://www.farbenmix.de/shop/Besonderes/Stylefi... je fakt super věc, teď jsem měnila zip v zimní bundě a kalhotách a byl to neocenitelný pomocník 😀 😀 😀
@sufik1 My měli 2,7kg a taky jsme jeli hned 56 s ohrnutýma rukávama...
Nešiješ rostoucí věci? Já jsem teď podle fotek zjistila, že jedny legínky máme od 3m až doteď (má 1,5 roku) - geniální 😀 Aspoň si ten proužkatý bambus z Mylly řádně vychutnala 🙂
Na malé mimi se nám osvědčily dlouhé trička (když se ušije hubené a prodloužené, tak se to nevyhrunuje a vydrží to dýl jak bodýčka a nemusíš rozpínat na přebalování... aj Ivuš sem kdysi ty jejich na malou házela...) a dvojnásobné náplety na rukávech, nohavicích, v pase taky vysoký náplet... Střihla bych to podle 56 a trochu užší a udělala kratší rukávky/nohavice s dlouhýma nápletama, aby se to dalo dobře ohrnout.
Taky bych nepořizovala kombinézky a dala triko+mikču a do zavinky, kdyby byla moc zima, přidáš deku...
ahojte,
masiny uz dorazli tak testujem a robim moj prvy vytvor spodare z bambusoveh o sportoveho upletu. Obvod som ale chcela prejst s lemovacou gumickou ale nejako sa mi to trochu vlni. Treba tu gumicku vzdy trochu natahovat ked sa vsiva?
Ja hrdinka som si to prispendlila a vobec nenatahovala, no a vysledok aj tak vyzera 🙂)
Inac overlock je super, ale CLtam kym som nastavila napatie nit...a fakt tam na CL zalezi na kvalite nite. Niektore sa mi trhali uz pri napati 3-4. Belfily vydrzali na 6-7..

@barcav krásný 🙂 všechno 🙂