icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

palosek
24. feb 2013

@diapozitiv01 teda, dvojitá radost, OL aj Col. 🙂. Super. Vše časem vychytas. Lem.gum.je třeba vždy trochu natahovat. Já ji ani nespendlim. 🙂

lenasss
24. feb 2013

@diapozitiv01 tak to gratulace k dvoum miláčkům 🙂 🙂 a jinak ti chci popřát v životě už jen samé dobré věci.(koukla jsem k tobě do albíčka a neudržela jsem slzy ☹ ) jsi statečná žena a máš můj upřímný obdiv.Hodně sil přeji a teď už jen radost ze života a z těch dvou miláčků a dcery 🙂

petkasv
24. feb 2013

@sufik1 ty polodupky na mamas blogspot jsou sice až od 3m, ale upravený je R. měla od těch 2,5kg, můžu ti poslat rozměry, jak je mám zmenšený, rozbil se mi skener, jinak bych ti ten střih poslala🙂 a střih na její velikost bodyna jsem taky zmenšovala 🙂 podle OT, nepřidávala jsem na švy a nechala jsem to tak jak to OL ořízl 🙂

petkasv
24. feb 2013

@diapozitiv01 no teda velká gratulace 🙂

papajka7
24. feb 2013

@komisakpd zatkavane ovcie runo 😉

snowwitch
24. feb 2013

Vím, že občas tu někdo nabízel...Nemáte někdo přebytečný slevový poukaz na šicí stroje?
Díky

barcav
24. feb 2013

@sufik1 Maxík měl 2,7 kg a taky jsem dávala velikost 56 s ohrnutými rukávky a dupačky jsem vyřešila tak, aby mu neplandaly tak jsem mu přes ně natáhla ponožtičky 😀

jitavlad
24. feb 2013

Dorazil balíček z USA... kochám se kochám 🙂

bordino
24. feb 2013

@jitavlad 😀 taky se kochám, proč junior musím mít svrchňáčků, že nevím co s nima? 😀

jitavlad
24. feb 2013

@bordino Jj, taky toho máme dost, ale byla příležitost dostat to z USA jednodušeji, tak jsem toho využila. Sovičky a ooga booga zleva jsou úplety, tak počítám s legínama a nějakým tričkem. Už se těším, až se do toho pustím 🙂

lucijan
24. feb 2013

@petkasv díky! na stroji většinu, ruce a sukni jsem došívala v ruce

medunka21
24. feb 2013

pol kralovstva tej,ktora mi urobi strihy!!!
@mitape ty sa nehlas,s tebou si to poriesim osobne..

bordino
24. feb 2013

@jitavlad úplety ooga booga??? Sakryš, i já chci!!!!!! 😀

petkasv
24. feb 2013

@lucijan ty si dobrá 🙂 fakt je nádherná 🙂

komisakpd
24. feb 2013

@papajka7 jej tak to aj ja som chceal tak robit, ale mam doma klasicke a dost sa v capakoch potia nohy...nemysis?

Pravdu povediec som myslela ze prava koza je viac vzdusna..trosku som z capakov sklamana, deti maju uplne mokre nohy a smrdia :( a musim povedat ze aj ja mam capaky ale poti sa v tom dost noha

co ty na to?
@ardila?

bordino
24. feb 2013

Zase jedno ještěří mámení....

@komisakpd já mám od Ardily a potí se, ale jak je tam na spodku bambus, tak nemám mokrou nohu. Noha smrdí, ale kůží 😀 Ráda jim to odpustím, konečně mi nemrznou nohy. A hlavně se v nich dá šít 😀

snowwitch
24. feb 2013

@bordino teda vesta parádní, a koukám, že máš novou barvu vlasů, viď?

petkasv
24. feb 2013

@bordino tak ta je luxusní 🙂

kalman
24. feb 2013

torta pre Adelku
Ako sa mi podarila? 😀

bordino
24. feb 2013

@snowwitch jo šla jsem do zrz, ale asi se pokorně vrátím k hnědé 😉

palosek
24. feb 2013

@kalman mňam, hned bych si kousek dala.... Naše K dostala před týdnem od sestry tenhle...je to pub.parádnice... 😀 😀 😀

snowwitch
24. feb 2013

@kalman Dort je parádní...

Koukám, že by se do nadpisu mohlo přidat :... a pečeme 😀

palosek
24. feb 2013

@bordino jsi dobrá, ta vesta je perfektní 😵 😵 Já z posledních sil došila jednoduché tuniky pro kamarádky dcerky....ted jsem zvědavá, kdy se tam s těma zádama dostanu 😖 Fotky z mobilu, tak nic moc.

ucitelka70
24. feb 2013

@kalman luxusná torta,,, malá bola nadšená istotne

ucitelka70
24. feb 2013

@palosek no táto torta je už vyšší level..... dokonca vymodelované šminky 😉

ucitelka70
24. feb 2013

@palosek dobre vyzerá tá kombinácia biela a tučniaci..... tak som ešte nešila

ardila
24. feb 2013

Ahoj po dlouhé době.. Máme nějaký náročný začátek roku, tak jsem se nedostala ani sem a skoro ani k šití.
@komisakpd Tak s tím zkušenost nemám, naopak mám ohlasy, že dětem se v dadůskách nohy nepotí nebo potí méně než v jiných.. Náš prcek měl s pocením u jiných capáčků i bot dost problém, měl i plísně, protože jsem tam cpala ten bambus a od té doby bez problémů, nohy má úplně suché.. Fakt nemám na Dadoos jediný takový ohlas. Doma je máme všichni a žádný takový problém nemáme.. On někdo na to víc trpí, spoustě dětí se dost nožky potí. Nemáte přetopeno? Je možné používat takový ty spreje proti pocení, co se používají do normálních bot, případně nějak dotvořit otvory, aby větraly.. Jinak fakt nevím, co poradit.

palosek
24. feb 2013

@ucitelka70 jo, sestra si to užívá...a to je peče cca rok??? 😉 Ale už dělala i šaty na panenku Barbie, a různé, fotky má ale jen na fb.

ardila
24. feb 2013

A když tu vidím ty dorty, přidávám jeden, co jsem dělala pro mámu 😀 Vypadá hrozně, ale matlala jsem i tu hmotu sama a hrozně blbě se s tím pracovalo.. ale byl vynikající

palosek
24. feb 2013

@ardila náhodou...krásná. Já se do toho raději nepouštím. Udělám klasickou s třema koupenýma marcipánovýma růžema 🙂. a ananasovými lístky 🙂