icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
27. aug 2011

@animal Eliško, pokud to ještě nemáš nastříhaný jako, že asi máš, tak mi můžeš poslat té fuchsie 1,5m a 0,5m, to by mé šité nemělo ohrozit🙂

caramilla
27. aug 2011

@ivuska.h Ví se už cena té lemovací gumičky? 😀

animal
27. aug 2011

@caramilla fuchsie už je dávno nastříhána, dnes jsem byla celý den mimo, stále musím rychle dodělat ten blbej tyrkys, střihla jsem jen pár metrů

caramilla
27. aug 2011

@animal No jo, byla jsem v lese, no 😀

kajark
28. aug 2011

ahojte, chcem vas poprosit ci by ste mi odporucili nejaky e-shop s latkami kde nakupujete, chcela by som nejaku bavlnenu detsku metraz na zastenu. Ak je to proti pravidlam tak poprism do IP. Dakujem vsetkym

gabika783
29. aug 2011

ahojte žienky... chcela by som poradiť... chcem synovi ušiť poťah na jedálenskú stoličku (vysokú plastovú) nakoľko ten pôvodný plastový sa dotrhal. Chcem Vás poprosiť poradiť z akej látky by to bolo naj. a z kadiaľ objednávate tie krásne látky 😝 Napr. som tu videla nádherné vzorované látky z ktorých šijete povlečenie do kočíka. Odporúčate mi klasic. bavlnenú látku alebo niečo strečové príp. teplákové??? Jáááj a ešte sa chystám šiť hačku.. z čoho ste ju šili.
Ďakujemmmmm 😀

katka82
29. aug 2011

@animal ozývám se pozdě ale přece 😉 klidně to pošli na mě 😉 už jsme z porodnice doma 🙂

maly_prcek
29. aug 2011

@katka82 Velikááánská gratulace k novému modelovi! Ať se daří a těšíme se na fotečky v nějakém modýlku nebo plínečce 😉

crawler
29. aug 2011

@katka82 šmankotééé🙂 gratuluji k druhému chlapovi!!! Jste v pořádku? jaké to bylo podruhé?super!takže Vašíku - ať jsi zdravý! 😉

sussanah
29. aug 2011

@katka82 Katko gratuluju!!! Tak to jsi me teda poradne predbehla 😀 At jste oba v pohode a Vasik at vam dela jen a jen radost 🙂
Ja uz chcu taky!!! 😀

animal
29. aug 2011

@katka82 takže kousek dřív 🙂 gratuluju už mám nachystané kupičky, jen to musím zabalit a poslat, tak snad Kamil zítra příjde tak, abych to do 18hod na poštu ještě stihla.

animal
29. aug 2011

SOFT BRNO - na koho to teda pošlu?? @ivuska.h jsou to 4 holky + ty
SOFT PRAHA - ke komu pošlu???? @terezita @baarca @barbulka @sufik @jam @zuzajda a ještě Olinka

animal
29. aug 2011

😀 😝 nějaký soft už jsem odvezla do Prahy a něco už poslala, takže to nebyly komplet kopice 😎 a srovnání sv.modrá a tyrkys a oranž s mangem. Fotilo se mi špatně, nemám přídavný blesk a musela jsem mít zatažené žaluzie, protože nám předělávají balkóny. Ještě pak dofotím srovnání T-mobilové a fuchsie.

animal
29. aug 2011
animal
29. aug 2011

@ivuska.h Ivo, tak néé 4 lidi, ale 5lidí k tobě + ty

quaxi
29. aug 2011

vcera som sa po dlhej dobe konecne dostala ku sitiu - konkretne polodupacky pre babatko (to by ste neverili aky je problem ich zohnat) a jednovelkostne vrchne gate, co som skusala novy strih a sposob lemovania, zatial sa mi to celkom pozdava. Povodne som chcela spravit nieco na styl SIO, ale potom sa mi to patentkovanie jadra zdalo take obmedzujuce, tak som sa na to vykaslala. No a este hodim pre inspiraciu mini manducu co som robila este pred letom extra do horucav - cast tela je sietkovana, takze sa dobre vetra a babo sa tam vyrazne menej poti.

monr
29. aug 2011

@quaxi paráda, tá manduca nemá chybu 🙂

sussanah
29. aug 2011

@quaxi uzasny napad s tou odvetravanou manducou 🙂

balazica26
29. aug 2011

@maly_prcek
@crawler
Baby, ste mi pomohli s tým strihom... na svete je prvá PULka!!! 😀 hrdá som ako päťkorunačka...

crawler
29. aug 2011

supr šikulko !!!🙂

katka82
29. aug 2011

@maly_prcek děkuju moc 🙂 no dneska už jsem mu spíchla PUL svrchňáčky a včera 2 čepičky 😉
@crawler no byla to fakt rychlovka 😉 2 hoďky po příjezdu do porodky byl venku 😉 PA si ani pořádně nestačila zavázat zástěru 😀 ale pak při koju jak se zatahuje děloha tak to bolelo fest 😝 inak si to v tej porodce člověk víc užívá 🙂 hlavně toho klídku bez staršího prcka 😉
@sussanah jj pořádně jsme vás předběhli 😀 Vašík hold spěchal na svět aby mohl nosit mámíno modely 😉 😀 😀
jinak tady je zatím fotka aspoň ve vlňáčkách(samo samodomo 😉) 😉 látkujeme už od 2 dne doma 😵

sussanah
29. aug 2011

@katka82 no tise zavidim, ze uz ho mas doma 🙂 Fotka je uuuzasna 😵 Ja uz mam vsechno nachystane a obcas se chodim na ty plinecky jen koukat, jak uz se tesim, az si ho zase zabalim do latky 🙂 Takze v kterem tydnu jsi teda nakonec rodila, 38tt?

katka82
29. aug 2011

@sussanah byla jsem úplně přesně 38 tt 😉 a ty se neboj za chvilku máš taky po porodu 😉 my jsme hlavně s manžou tak nějak nemohli pořád pochopit že už je to za náma a Vašík je na světě 😅 prostě jak člověk furt počítal s tím září 😀

sussanah
29. aug 2011

@katka82 takze o 2 tydny driv? A vsechno v pohode? Verim, ze to musel byt trochu sok, clovek si porad rika, casu dost a pak uz je hotovo 🙂

katka82
29. aug 2011

@sussanah jj na den o 2 týdny dřív 😉 a přesně jak říkáš furt dost času a najednou bácho už je to za námi 😀 naštěstí byl pak starří na víken u našich a tak jsme aspoň stihli přendat Vašíkovo oblečení pod přebalovák a vůbec přeuspořádat pokojíček 😉 jinak je malá v naprostém pořádku 😵 jen teda nemá úplně sestoupená varlátka 😒 ale to se snad samo spraví 🙂 na to že byl o 2 týdny dřív byl těžší než normoš donošený bráška 😀

ivuska.h
29. aug 2011

@animal Může to jít teda ke mě, napiš mi prosím SZ, kam si pro to mám poslat PPLko 🙂

ivuska.h
29. aug 2011

@katka82 Moc gratuluju! Tos měla dobré, že v 38. týdnu, člověk ani pořádně nezačne nervovat, že už se termín blíží 🙂) Mě by se to hodilo, stihla bych aspoň napéct cukroví 😀 S tím pupkem teda nevím nevím, kolik budu mít elánu a jestli budu zas přenášet, tak budu rodit pod vánočním stromem 😀

katka82
29. aug 2011

@ivuska.h děkuju 😉 🙂 no mě pravda ke konci elán taky chyběl,ale spíš to přičítám těm tropickým teplotám bo do té doby jsem lítala jak čamrda 😀
tak to jsem zvědavá jestli do cukroví ještě stihneš 😉 🙂

mooncaa
29. aug 2011

@katka82 Gratulace k Vašíkovi. Kolik vážil, že byl těžší než bráška?

@quaxi Síťovaná Manduca, to je super nápad, a ty polodupky jsou úžasné.

@animal Teda to jsou hromady softu. Barvičky jsou krásné.

Jak je to s poštovným, platí se až bude známo kolik?

katka82
29. aug 2011

@mooncaa děkuju 🙂 Vaší měl 3180g a prvorozený Honzík 2830g 😉