Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
ahojky, chtěla bych se zeptat, zda některá z vás nešije vsadku do bundy (pro rozšíření bundy na nošení všátku). Mám odkaz na podrobný návod ale bohužel jsem po mamce nezdědila šicí talent ☹ Proto pokud někdo šije, nebo by měl zájem ušít na objednávku 😉 budu moc ráda. Zde je odkaz http://www.nosenideti.cz/clanek.php?clanek_id=93
Moc díky, Míša
@katka82 Také gratuluji, je krásnej 😀 To až člověk si říká, že by to chtělo další miminko 😀 😀 😀
Jasmínka mě taky zaskočila o 14 dní dřív a bylo to super. Zrovna jsem si říkala, že od dalšího týdne už se začnu pozorovat a najednou šup a bylo to 😀 Já jsem brutální nervák. Bála jsem se teda docela dost přenášení a případné hádky s primářem o nevyvolání. A Jasmínka to nějak vytušila🙂
Já tě teda nedávám, už jsi stihla ušít PULky a čepičky? 😕 😀 😀 😀
Doplnila jsem poštovné. Nenašla jsem Lenku Kremlovou - natipovala jsem to, ale jistá si nejsem!
Prosím všechny, co budou platit poštovné, napiště mi do zprávy to, co máte v tabulce na SOFT, já to prostě jinak nejsem schopná dohledat. Ideálně jméno+příjmení+ nick. Pokud máte v tabulce něco jiného, tak to, co máte v tabulce. Nejsem telepat 😀 Díky.
@quaxi Krásné výrobky... Já jsem zas zjistila při praní, že nutně potřebujem nějaké tepláčky - mám mrtě ponožeček a nic k čemu bych je mohla dát... 🙂 A síťovaná manduca je parádní, musí se v ní dobře nosit. A s tím puhovaným trikem to vypadá dost dobře!
@animal Jééé, ty barevné kupičky jsou krásné 😵 😵
@balazica26 Krásné! Není to taková hrůza ty PULky na šití, že? Já jsem kolem toho furt chodila s úctou a říkala si, že na todle teda ještě nemám a pak jsem jedy zkusila ušít s tou lemovací gumičkou a dobrééé...
@katka82 je super, ze vse probehlo v pohode. Ja uz bych taky sla rodit, klidne hned. Dneska na kontrole u PA me potesila tim, ze mi rekla, ze uz ted (dneska jsem presne 38+0) ma podle jejiho odhadu 3,8kg 😝 Ale ja uz mam alespon vse nachystane, posledni veci jsem dosivala ted o vikendu, napr vak pro mimco 🙂
@katka82 O klidu bez staršího mi dneska vyprávěj 😀 Sem vysávala - tzn. D. si myslí, že je vysavač a musí ho přeřvat... Už jsem se těšila až usne... 🙂 No Váša si musel pohnout, aby stihl ještě nějaké letní modely, co až v září... To už je kosa... 😀
38tt, hmm, to máme příští středu... 😝 😝 😝 😀
jé vy těhulky, co končíte - přeju ať vám to vyjde tak nějak rozumně...já jsem Františka rodila až 41+4 a můžu vám říct, že do TP 40+0 to tak nějak šlo, ale počínaje přenášením jsem začala natíkat jak balon, záda bolet a plus k tomu psycho a neustále jezdit do rizikovky na monitory a kontroly, kde mi stále opakovaly "čípek tvrdý a dlouhý na porod to nevypadá" 😝 ...šmankote...kéž by se mi u druhýho děcka zadařila taky taková přepadovka třeba v tom 38tt 😀
???Už se ví cena lemovací gumy ze metr??? z Mylly...
@caramilla no však já se na Vašíka taky takle "nakazila" 😉 😀 ty PULky jsou podle tvého střihu 😉 tak je večer hned prubnem 😵
@season no hlavně aby spal 😉 páč když nespí tak jfurt šorní a hledá kozu 😀 Honzík byl taky jedlík,ale teda myslím že Váša ho trumfne 😉
@maly_prcek no Honzule si te´d taky hodně vynucuje pozornost křikem 🙄 a fňukáním 😖 ale snad se to brzy srovná 😎
@sussanah A ty přemýšlíš nad vlňáčkama S - hahaha 😀
Na vak se těším, až hodíš fotku oblečenou + další komponenty z vašeho autíčkového setu 😉
@maly_prcek nojo, byla to blazniva myslenka, uznavam 😀 Ale to jsem jeste netusila, jak to vypada 😉 Vis co by byla nejvetsi sranda? Kdyby se z naseho planovaneho Simona vyklubala Alice, to by chudak holka musela zvladnout ten svuj miminkovsky zivot v autickovem kompletu, protoze jen tak se ho nevzdam 😀 😀
ahojte žienky... chcela by som poradiť... chcem synovi ušiť poťah na jedálenskú stoličku (vysokú plastovú) nakoľko ten pôvodný plastový sa dotrhal. Chcem Vás poprosiť poradiť z akej látky by to bolo naj. a z kadiaľ objednávate tie krásne látky Napr. som tu videla nádherné vzorované látky z ktorých šijete povlečenie do kočíka. Odporúčate mi klasic. bavlnenú látku alebo niečo strečové príp. teplákové??? Jáááj a ešte sa chystám šiť hačku.. z čoho ste ju šili.
Ďakujemmmmm
holky dnes odeslán téměř všechen zbytek softu, akorát mi tu trčí balíček od Hrstíka (ta mi neodpovídá na mail) a balík pro pražandy, páč ty mi nechtějí sdělit, kam poslat balík - si ho asi nechám 😀 a brněnskej soft odlítá zítra Ivča objednala PPLku.
@crawler Lemovací gumka z Mylly -- barvy podle PULu s elastanem (http://www.myllymuksut.com/elastic-ribbon-elast...), minimum 3 m od barvy, cena 37 Kč/m.
Upozorňuju na nový bavlněný velur, úžasný potisk -- http://www.myllymuksut.com/cotton-velour-prints.... Dokonce ta obsažená bavlna je bio. Minimum 2 metry, cena 499 Kč/m.
Dále jsem doplnila ceny u toho, co kdo v tabulce přidal.
Zítra o půlnoci je teda uzávěrka Mylly, pozítří budu dělat součty, část už je započítaná teď a pak budu přidávat ještě věci, které se sčítají ručně (není sloupeček na každou barvu).

@katka82 Tak to je krásná váha. Přeji ať je zdravý a ať to dobře zvládáš.