icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

mooncaa
29. aug 2011

@katka82 Tak to je krásná váha. Přeji ať je zdravý a ať to dobře zvládáš.

katka82
29. aug 2011

@mooncaa děkuju 😉 no zatím je to docela mazec zkloubit časově oba prcky 😝 ale určo se to časem poddá 🙂

modellook
29. aug 2011

ahojky, chtěla bych se zeptat, zda některá z vás nešije vsadku do bundy (pro rozšíření bundy na nošení všátku). Mám odkaz na podrobný návod ale bohužel jsem po mamce nezdědila šicí talent ☹ Proto pokud někdo šije, nebo by měl zájem ušít na objednávku 😉 budu moc ráda. Zde je odkaz http://www.nosenideti.cz/clanek.php?clanek_id=93

Moc díky, Míša

season
29. aug 2011

@katka82 gratulujem, krásny mládenček! Tak nech poslúcha, aby si mala kedy šiť!

monikajan
autor
29. aug 2011

@katka82 nech ste zdraví, šťastní a radujete sa z každého spoločného dňa! 🙂 Všetko tak rýchlo ujde - my v pondelok nastupujeme do škôlky a pritom len "včera" sme prišli domov z pôrodnice.... a už škôlka 😲 .

caramilla
29. aug 2011

@katka82 Také gratuluji, je krásnej 😀 To až člověk si říká, že by to chtělo další miminko 😀 😀 😀
Jasmínka mě taky zaskočila o 14 dní dřív a bylo to super. Zrovna jsem si říkala, že od dalšího týdne už se začnu pozorovat a najednou šup a bylo to 😀 Já jsem brutální nervák. Bála jsem se teda docela dost přenášení a případné hádky s primářem o nevyvolání. A Jasmínka to nějak vytušila🙂
Já tě teda nedávám, už jsi stihla ušít PULky a čepičky? 😕 😀 😀 😀

animal
30. aug 2011

@mooncaa ano, jakmile pošlu balík, tak napíšu do tabulky i na mail částku poštovného a ta se opět zaplatí na tentýž účet. Hromadnou částku mi pak Caramilla pošle 🙂

animal
30. aug 2011

@caramilla tak ty jediná nemáš balík, ale krabici - není teda úplně plná, ale více než přes 3/4 krabice látek. 😎

caramilla
30. aug 2011

@animal 😀 😀 😀

caramilla
30. aug 2011

Doplnila jsem poštovné. Nenašla jsem Lenku Kremlovou - natipovala jsem to, ale jistá si nejsem!

Prosím všechny, co budou platit poštovné, napiště mi do zprávy to, co máte v tabulce na SOFT, já to prostě jinak nejsem schopná dohledat. Ideálně jméno+příjmení+ nick. Pokud máte v tabulce něco jiného, tak to, co máte v tabulce. Nejsem telepat 😀 Díky.

ivuska.h
30. aug 2011

@caramilla Za Brno se bude poštovné platit přímo mě, posílám k Animal svoz PPLka, takže mi to pak na konci měsíce budou fakturovat, podle toho to rozpočítám (zřejmě podílově dle váhy jednotlivých částí balíku). Čokoškovné se tudíž za Brňačky bude muset posílat extra.

animal
30. aug 2011

@caramilla lenku jsi tipla správně 🙂 telepate

daisyr
30. aug 2011

@katka82 Také gratuluji k synkovi a teda zvládat ještě šití, obdivuji!

@animal Včera jsem už dostala balíček, díky moc, látka je super.
Na kolik se vlastně smí prát? Má cenu to vůbec předepírat před šitím?

animal
30. aug 2011

@daisyr předepírat není nutné, ale finální výrobek před nošením je potřeba vyprat, látka je od výroby a naši podlahy špinavá 🙂 praní na 30°C nepoužívat aviváž

maly_prcek
30. aug 2011

@quaxi Krásné výrobky... Já jsem zas zjistila při praní, že nutně potřebujem nějaké tepláčky - mám mrtě ponožeček a nic k čemu bych je mohla dát... 🙂 A síťovaná manduca je parádní, musí se v ní dobře nosit. A s tím puhovaným trikem to vypadá dost dobře!

@animal Jééé, ty barevné kupičky jsou krásné 😵 😵

@balazica26 Krásné! Není to taková hrůza ty PULky na šití, že? Já jsem kolem toho furt chodila s úctou a říkala si, že na todle teda ještě nemám a pak jsem jedy zkusila ušít s tou lemovací gumičkou a dobrééé...

sussanah
30. aug 2011

@katka82 je super, ze vse probehlo v pohode. Ja uz bych taky sla rodit, klidne hned. Dneska na kontrole u PA me potesila tim, ze mi rekla, ze uz ted (dneska jsem presne 38+0) ma podle jejiho odhadu 3,8kg 😝 Ale ja uz mam alespon vse nachystane, posledni veci jsem dosivala ted o vikendu, napr vak pro mimco 🙂

maly_prcek
30. aug 2011

@katka82 O klidu bez staršího mi dneska vyprávěj 😀 Sem vysávala - tzn. D. si myslí, že je vysavač a musí ho přeřvat... Už jsem se těšila až usne... 🙂 No Váša si musel pohnout, aby stihl ještě nějaké letní modely, co až v září... To už je kosa... 😀
38tt, hmm, to máme příští středu... 😝 😝 😝 😀

crawler
30. aug 2011

jé vy těhulky, co končíte - přeju ať vám to vyjde tak nějak rozumně...já jsem Františka rodila až 41+4 a můžu vám říct, že do TP 40+0 to tak nějak šlo, ale počínaje přenášením jsem začala natíkat jak balon, záda bolet a plus k tomu psycho a neustále jezdit do rizikovky na monitory a kontroly, kde mi stále opakovaly "čípek tvrdý a dlouhý na porod to nevypadá" 😝 ...šmankote...kéž by se mi u druhýho děcka zadařila taky taková přepadovka třeba v tom 38tt 😀

crawler
30. aug 2011

???Už se ví cena lemovací gumy ze metr??? z Mylly...

katka82
30. aug 2011

@caramilla no však já se na Vašíka taky takle "nakazila" 😉 😀 ty PULky jsou podle tvého střihu 😉 tak je večer hned prubnem 😵
@season no hlavně aby spal 😉 páč když nespí tak jfurt šorní a hledá kozu 😀 Honzík byl taky jedlík,ale teda myslím že Váša ho trumfne 😉
@maly_prcek no Honzule si te´d taky hodně vynucuje pozornost křikem 🙄 a fňukáním 😖 ale snad se to brzy srovná 😎

katka82
30. aug 2011

@sussanah no tak to budete mít koukám pěkného cvalíčka 😉 a vak je krááásnej 😵

sussanah
30. aug 2011

@katka82 jj jsem rada, ze je vak nakonec krapet vetsi a ne na pidi mimi 🙂 Dovnitr jsem dala ten aksamit, no uz jsem zvedava, jak se osvedci 🙂

katka82
30. aug 2011

@sussanah no jo je to fuška odhadnout tu velikost co 😉 já dělala Vášovi na cestu z porodky čapku z proužkového aksamitu a teda je docela knop 😒

maly_prcek
30. aug 2011

@sussanah A ty přemýšlíš nad vlňáčkama S - hahaha 😀
Na vak se těším, až hodíš fotku oblečenou + další komponenty z vašeho autíčkového setu 😉

sussanah
30. aug 2011

@maly_prcek nojo, byla to blazniva myslenka, uznavam 😀 Ale to jsem jeste netusila, jak to vypada 😉 Vis co by byla nejvetsi sranda? Kdyby se z naseho planovaneho Simona vyklubala Alice, to by chudak holka musela zvladnout ten svuj miminkovsky zivot v autickovem kompletu, protoze jen tak se ho nevzdam 😀 😀

gabika783
30. aug 2011

ahojte žienky... chcela by som poradiť... chcem synovi ušiť poťah na jedálenskú stoličku (vysokú plastovú) nakoľko ten pôvodný plastový sa dotrhal. Chcem Vás poprosiť poradiť z akej látky by to bolo naj. a z kadiaľ objednávate tie krásne látky Napr. som tu videla nádherné vzorované látky z ktorých šijete povlečenie do kočíka. Odporúčate mi klasic. bavlnenú látku alebo niečo strečové príp. teplákové??? Jáááj a ešte sa chystám šiť hačku.. z čoho ste ju šili.
Ďakujemmmmm

caramilla
30. aug 2011

@katka82 Je mi potěšením 😀 Tak ať dobře sedí!

animal
30. aug 2011

holky dnes odeslán téměř všechen zbytek softu, akorát mi tu trčí balíček od Hrstíka (ta mi neodpovídá na mail) a balík pro pražandy, páč ty mi nechtějí sdělit, kam poslat balík - si ho asi nechám 😀 a brněnskej soft odlítá zítra Ivča objednala PPLku.

ivuska.h
30. aug 2011

@crawler Lemovací gumka z Mylly -- barvy podle PULu s elastanem (http://www.myllymuksut.com/elastic-ribbon-elast...), minimum 3 m od barvy, cena 37 Kč/m.

Upozorňuju na nový bavlněný velur, úžasný potisk -- http://www.myllymuksut.com/cotton-velour-prints.... Dokonce ta obsažená bavlna je bio. Minimum 2 metry, cena 499 Kč/m.

Dále jsem doplnila ceny u toho, co kdo v tabulce přidal.

ivuska.h
30. aug 2011

Zítra o půlnoci je teda uzávěrka Mylly, pozítří budu dělat součty, část už je započítaná teď a pak budu přidávat ještě věci, které se sčítají ručně (není sloupeček na každou barvu).