icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

kalman
26. feb 2013

jo a tretie je Luxusná vesta pre muža do práce 😀
Má iba jednu chybu všitie goliera je nakrivo :(

zojec
26. feb 2013

moja vcerajsia nocna.. nic moc, ale co som sa naspekulovala bez predchadzajuceho odmerania dietata :D viac rozmyslanaia ako sitia.. 😉

diapozitiv01
26. feb 2013

Moj uplne prvy vytvor pre moju mrnousku a to som uplne zaciatocnicka. Ma to dost chyb, krive patenty a tak, ale som patricne hrda na seba 🙂)). Musim pochvalit OL baby lock imagine.

snowwitch
26. feb 2013

@kalman Teda vesta, tričko i tepláčky parádní 🙂

komisakpd
26. feb 2013

baby ma niektora z vas kociar Graco Trekko?

zikie
26. feb 2013

Já se jdu tradičně vysemenit na dobrou noc. Moje první( a myslím že ne poslední) interaktivní aplikace- celovečerní dílo. Nápad je totální pajc ruuutu nuutu, ale moc se mi nelíbilo provedení, tak jsem 2 hodiny brázdila internet, abych zjistila, že stejně obrázek žáby který by se mi líbil nikde není,abych si ho nakonec nakreslila sama. Ale nakonec jsem spokojená 🙂

tiki
27. feb 2013

@jieff Jito, diky 🙂. Urcite prijed, nejen na pomoc s pytlikovanim 😉. Uz mam overlock, docela jsi mne nakopla 😀 . Ale jeste jsem se k nemu nedostala ☹

kuna
27. feb 2013

@zikie to je dobrý, to teda muselo dát práce 😀 😀 😀 Ale super!

Já dávám fotku té své mikiny, co v pondělí letěla 🙂. Zachránila jsem z ní jen zip a kapsy, bohužel ostatní bylo u krku tak blbě odstřihlé, že to nešlo. Pak jsem teda chtěla využít zbytky látky na blbosti, ale jak jsem ráno pospíchala do poradny, tak jsem to zapomněla vylovit z koše, chytla jsem pytel a vyhodila to do kontíku a vzpoměnla si na to až pozdě 🙂. Z této mám ale radost 🙂.

zikie
27. feb 2013

@kuna Ta je krásná!!!

petkasv
27. feb 2013

@zikie to je luxusní 🙂
@kuna je krásná 🙂

petkasv
27. feb 2013

Holky moje počiny, trencle jdou do světa a jeden z kompletů taky 🙂 jinak velurka na veluru zatim dobrý 🙂

kuna
27. feb 2013

@petkasv super, moc se mi líbí kombinace tučňáků a veluru!

petkasv
27. feb 2013

@kuna jj je to úžasně muchlací 🙂

snowwitch
27. feb 2013

@zikie Úžasná žába, tu chci taky 🙂

@kuna Krásná...
@petkasv Teda, ten tučňáčí komplet s velkým tučňákem je nádhernej a Rozárce moc sluší.

petkasv
27. feb 2013

@snowwitch děkuju 🙂

kuna
27. feb 2013

holky, našíváte některá zipy na OL? Já o tom dost uvažuju, chtělo by to k tomu patku na paspulku, s tou prý jdou i zipy. Mám zipovou ke stroji, ale právě mi vadí, že to úplety tahá a takto by to i hezky vypadalo zevnitř. Většinou teď zipy šiju kráčející na obyč stroji, ale občas mi to ujede.

sinala
27. feb 2013

@petkasv úplně super 🙂

monr
27. feb 2013

@diapozitiv01 gratulujem k strojom takto dodatočne, a uvidíš, onedlho to tu zaplníš šicími počinmi. 😉

lenasss
27. feb 2013

@kuna já šiju zip na OL přišlo mi to jednodušší 😀 😀 potom ho jen obšiju na rovnostehu a nepoužívám žádnou speciální patku mám pořád v OL jen jednu 😅

Jinak prosím vás koupila jsem si merino na čepičku na MMB a je to samí suk prostě jak kdyby to někdo nastříhal už jsem našla tři je to normální?? Když jsem měla z vlnapu tak tam žádný suk nebyl 🙄

lenasss
27. feb 2013

@petkasv
@petkasv tak ty jedeš.Krása krása krása 😵 😵 😵 musím už taky něco dělat pořád jen háčkuju,a když jsem dnes šila tak jsem jen párala tak jsem se na to vyflákla,ale dodělala jsem konečně mladýmu pyžamo tak někdy hodím fotky 🙂

laeela
27. feb 2013

@lenasss A jakou značku toho merina? Já co měla klubíčka v ruce, tak nikdy problém tohoto druhu nebyl. Ono by se taky mohlo stát, že to byla třeba příze nižší kvality a prodávaná ve slevě a paní to pak prodává dál za plnou cenu. Na MMB se to stává dost často. 😒

lenasss
27. feb 2013

je to merino co mají ve vlnapu stejné,ale to by měla paní uvádět,že je to třeba nižší kvalita.Mám tu čepičku na prodej a teda nevím jestli se mi to chce prodávat se sukama ☹ asi jí napíšu. Protože co jsem měla tedy zatím jen z toho vlnapu tak suky nejsou 🙄

laeela
27. feb 2013

@lenasss tak jí normálně napiš, že nejsi spokojená. U internetového prodeje máš nárok i zboží vrátit bez udání důvodu. Třeba to sama ani neví...

barcav
27. feb 2013

@petkasv krásný 😵 😵 😵

barcav
27. feb 2013

@kuna krása 😵
@zikie to je supééér 😀

barcav
27. feb 2013

@karchinka hádě je krásný 😵
@laeela supr softky
@sufik1 krásný tríča 😵 ty první příšerky jsou fakt kráný