icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

veronik77
27. feb 2013

@kuna ta mikina je super! Máš to, prosím, lemované dole lemovací gum. nebo kouskem úpletu? a nějaké foto zakončení u zipu by nebylo? Pořád zkouším nějaké zarianty a není to ono - děkuji 🙂

sufik1
27. feb 2013

@kuna mikča super
@petkasv no tučňáci jsou boží. Jak fialovou nemusím, tak vypadají dobře. A Rozárka teda poskočila, je to pěkný cvalík, dobře, že jsi jí vykrmila.

aplikace se žábou nemá chybu, asi taky pajcnu.
a šedý soft kabátek mne inspiroval, chci si ušít podle ottobre, ale není kdy...

jinak přišlo dneska dámské ottobre a teda nic moc ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ podzimní číslo bylo super, ale tohle bych teda klidně oželela.

kuna
27. feb 2013

@veronik77 díky 🙂 . Je to lemované fineribem, protože mi došla tyrkys gumička a žlutou snad ani nedělají. Ale dost jsem si s tím pohrála, aby to nebylo vytahané. Nejdřív jsem ten spodek trošku "stáhla" na OL (nastavený na lehčí řasení) a pak jsem i ten finerib našila nejdřív na OL a hodně ho natahovala. Ve výsledném efektu to i trošku pruží a hlavně to neodstává. Foto dodám, ale z mobilu, takže až v dalším příspěvku (nechce se mi to celé psát z mobilu 🙂). Jinak na tom olemování zipu ale nic zvláštního není, prostě jsem olemovala i ten spodek zipu stejně, jako zbytek mikiny. A u toho zipu jsem si to přichytila pár stehy v ruce, nezdá se to, ale moc to pomůže.

kuna
27. feb 2013

Tak tady, snad je to videt, na konci je ten finerib podhrnuty dovnitr. Hmm, mobil mi je dava nejak nakrivo...

petkasv
27. feb 2013

Prosim tě a ty kytičky si vyšivala na stroji? nebo to je koupená nějaká aplikace a přišitá rovnostehem?

@sufik děkuju, asi mám vydatné mlíčko 🙂 Bětka byla ještě puclatější 🙂

ucitelka70
27. feb 2013

@
eriqe
kajark
monr
katka82
lillyzelvicka
kalman
martinkah
janette1972
mikulka45
diapozitiv01
barcav
keziah
jieff
kryska5
kuna
snowwitch
daisyr
lenasss
palosek
petkasv
zikie
sinala
mahafi
macin73
danielahe
bordino
allymally
a_lexa

ďakujem 😵

ucitelka70
27. feb 2013

@evaon Hanka je kúzelná, už sa tvári ako modelka.... pekný kabátik si ušila

ucitelka70
27. feb 2013

@zikie parádna aplikácia...

ucitelka70
27. feb 2013

@petkasv všetko krásne, a malá je fakt chutnučká, tučniaci sú perfektní

veronik77
27. feb 2013

@kuna díky moc! Já se tomu šití v ruce prostě nevyhnu 😀 Zkoušela jsem to jen na stroji, ale není to ono, vrátím se k jehle a niti 🙂

a_lexa
27. feb 2013

@evaon jůůůů - nádhera. Úplná modelka.

a_lexa
27. feb 2013

@zikie ježiši co je to za mouchu - jako živá. Normálně jsem si jí zvětšila a měla jsem chuť plácačkou rozmlátit monitor. Super!!!!! 😀 😀 Naprosto famózní.
@kuna krása - ta kombinace se žlutou je moc hezká to by mě nenapadlo.
@petkasv krásný tučňouši. A ty druhý polodupajdy s tím velkým tučňákem jsou úžasný.

evaon
27. feb 2013

@palosek @kuna @aj ostatne sikulky
Ako mate nastaveny OL, ked robite tie "zvlnene" ukoncenia na trickach? Ja mam Brother 3034, ale este sa len zoznamujeme. A da sa na OL aj riasit? Treba k tomu nejaku speci patku?
Dakujem!!!!

komisakpd
27. feb 2013

baby sila tu niektora z vas tusim podlozku do kocika..taku univerzalnu..ako MOBBY od Emitexu?

zikie
27. feb 2013

@evaon Ten kabátek je nádherný!!!

ucitelka70
27. feb 2013

@komisakpd aj ja som šila, a to som ani nevedela, že také dačo má emitex, šila som aj do vajíčka aj do športovej časti kočíka - z karimatky

petkasv
27. feb 2013

@veronik77 tak o něčem takovém tu včera žertoval můj muž, když mi říkal že někomu stačí jehla a dvě nitě, když přišel balík z Polimexu 😀 😀 😀 a že někdo ke svému šití nepotřebuje dva stroje a tuny látek 😀 😀 😀

allymally
27. feb 2013

Ahoj holky, chtěl by někdo takové a další nášivky?? 😀 😀 😀 😀 😀

kamishek
27. feb 2013

@petkasv on někdo takový existuje? 😲 😲 😲 takové lidi musím před mým mužem zatajit 😀 😀 😀

petkasv
27. feb 2013

@allymally ty si fakt blázen 😀 😀 😀 😀 :D jsou krásné 🙂

@kamishek no asi jo, bohužel asi má babička 🙂 sice šicí stroj má, ale takovou tu klasiku ještě se stolem a mají na něm televizy 😀 😀 😀 takže ona opravdu používá jenom jehlu 😝 😝 😝 😝

janette1972
27. feb 2013

@ucitelka70 pred kazde meno samostatne musi ist @ ale neva🙂 vsetci sa tam najdu.Pekny vecer zelam!

janette1972
27. feb 2013

@allymally su lubezne! Je niekde info o cene a velkosti? Dakujem!

ucitelka70
27. feb 2013

@janette1972 aj tak to robievam, len som chcela vyskúšať 😒

kuna
27. feb 2013

@petkasv to bylo na mě, ohledně kytiček? Jestli jo, tak ano, jsou vyšité na stroji hustým cikcakem, prostě jakoby se našívala aplikace, ale bez aplikace

@veronik77 no já jsem hlavně totiž zjistila, že je lepší si dát 5 min práce navíc a udělat to ručně a mít to hezky, než se to snažit rvát pod stroj, kde to ujíždí…a stojí to pak za prd 😉 😀

@a_lexa dík, tu kombinaci jsem nevymyslela já, viděla jsem to asi před rokem na jedné mikině ve sportu a strašně se mi to líbilo 😎

@evaon jestli myslíš takové to tenoučké vlnění, tak v návodu je to popsané jako úzký obnitkovací steh. Šije se to jen pravou jehlou, nastavení je tam popsané. Nezapomeň vytáhnout stehový jazýček a látku před i za patkou natahovat.

palosek
27. feb 2013

@evaon myslím, že to radila @veronik77 napětí nití ponechat, jen diferenciál snížit na 0;7 a natahovat látku před i za patkou.
To je to vlneni okrajů. Musíš mít dobře serizeny stehy, aby to vypadalo pěkne. Dá se na OkL i řasit. Ale zpameti to nevím a tahák nemám u sebe.

komisakpd
27. feb 2013

@ucitelka70 a foto mas?

allymally
27. feb 2013

@janette1972 Zrovna tyto stojí 260 kč při kurzu 26 kč za euro. Poštovné je za hubičku 😉 Cena jakože za všech 5 zvířátek.

kuna
27. feb 2013

@allymally a jak jsou velké?

ucitelka70
27. feb 2013

@komisakpd ale kdeže, to som šila ešte keď sa Alex narodil, a vo vajíčko aby sa nepotil, tak som si najprv na tvrdší papier vykreslila zhruba tvary, vložila a upravovala, potom už len z karimatky som vystrihla, vyskúšala a ušila taký poťah, čo sa dal aj prať..... a čo potrebuješ? miery? viem, že daktorá baba mala v albume..... ale ktorá? najlepšie je urobiť si vlastný strih asi....

veronik77
27. feb 2013

@evaon tak na zvlnění je expert terezita 😀 Ale jinak se dá diferenciál na roztažení látky (číslo teď nevím) a natahovat látku. Akorát třeba jednolíc bez elastanu se vlní blbě, líp jde finerib, oboulíc a tak 🙂 A řasení je diferenciál na druhou stranu než u vlnění a napětí nití 8 8 5 5 🙂