Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@kuna mikča super
@petkasv no tučňáci jsou boží. Jak fialovou nemusím, tak vypadají dobře. A Rozárka teda poskočila, je to pěkný cvalík, dobře, že jsi jí vykrmila.
aplikace se žábou nemá chybu, asi taky pajcnu.
a šedý soft kabátek mne inspiroval, chci si ušít podle ottobre, ale není kdy...
jinak přišlo dneska dámské ottobre a teda nic moc ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ podzimní číslo bylo super, ale tohle bych teda klidně oželela.
@veronik77 díky 🙂 . Je to lemované fineribem, protože mi došla tyrkys gumička a žlutou snad ani nedělají. Ale dost jsem si s tím pohrála, aby to nebylo vytahané. Nejdřív jsem ten spodek trošku "stáhla" na OL (nastavený na lehčí řasení) a pak jsem i ten finerib našila nejdřív na OL a hodně ho natahovala. Ve výsledném efektu to i trošku pruží a hlavně to neodstává. Foto dodám, ale z mobilu, takže až v dalším příspěvku (nechce se mi to celé psát z mobilu 🙂). Jinak na tom olemování zipu ale nic zvláštního není, prostě jsem olemovala i ten spodek zipu stejně, jako zbytek mikiny. A u toho zipu jsem si to přichytila pár stehy v ruce, nezdá se to, ale moc to pomůže.
@
eriqe
kajark
monr
katka82
lillyzelvicka
kalman
martinkah
janette1972
mikulka45
diapozitiv01
barcav
keziah
jieff
kryska5
kuna
snowwitch
daisyr
lenasss
palosek
petkasv
zikie
sinala
mahafi
macin73
danielahe
bordino
allymally
a_lexa
ďakujem 😵
@evaon Hanka je kúzelná, už sa tvári ako modelka.... pekný kabátik si ušila
@zikie parádna aplikácia...
@petkasv všetko krásne, a malá je fakt chutnučká, tučniaci sú perfektní
@zikie ježiši co je to za mouchu - jako živá. Normálně jsem si jí zvětšila a měla jsem chuť plácačkou rozmlátit monitor. Super!!!!! 😀 😀 Naprosto famózní.
@kuna krása - ta kombinace se žlutou je moc hezká to by mě nenapadlo.
@petkasv krásný tučňouši. A ty druhý polodupajdy s tím velkým tučňákem jsou úžasný.
baby sila tu niektora z vas tusim podlozku do kocika..taku univerzalnu..ako MOBBY od Emitexu?
@komisakpd aj ja som šila, a to som ani nevedela, že také dačo má emitex, šila som aj do vajíčka aj do športovej časti kočíka - z karimatky
@ucitelka70 pred kazde meno samostatne musi ist @ ale neva🙂 vsetci sa tam najdu.Pekny vecer zelam!
@allymally su lubezne! Je niekde info o cene a velkosti? Dakujem!
@janette1972 aj tak to robievam, len som chcela vyskúšať 😒
@petkasv to bylo na mě, ohledně kytiček? Jestli jo, tak ano, jsou vyšité na stroji hustým cikcakem, prostě jakoby se našívala aplikace, ale bez aplikace
@veronik77 no já jsem hlavně totiž zjistila, že je lepší si dát 5 min práce navíc a udělat to ručně a mít to hezky, než se to snažit rvát pod stroj, kde to ujíždí…a stojí to pak za prd 😉 😀
@a_lexa dík, tu kombinaci jsem nevymyslela já, viděla jsem to asi před rokem na jedné mikině ve sportu a strašně se mi to líbilo 😎
@evaon jestli myslíš takové to tenoučké vlnění, tak v návodu je to popsané jako úzký obnitkovací steh. Šije se to jen pravou jehlou, nastavení je tam popsané. Nezapomeň vytáhnout stehový jazýček a látku před i za patkou natahovat.
@ucitelka70 a foto mas?
@janette1972 Zrovna tyto stojí 260 kč při kurzu 26 kč za euro. Poštovné je za hubičku 😉 Cena jakože za všech 5 zvířátek.
@komisakpd ale kdeže, to som šila ešte keď sa Alex narodil, a vo vajíčko aby sa nepotil, tak som si najprv na tvrdší papier vykreslila zhruba tvary, vložila a upravovala, potom už len z karimatky som vystrihla, vyskúšala a ušila taký poťah, čo sa dal aj prať..... a čo potrebuješ? miery? viem, že daktorá baba mala v albume..... ale ktorá? najlepšie je urobiť si vlastný strih asi....
@evaon tak na zvlnění je expert terezita 😀 Ale jinak se dá diferenciál na roztažení látky (číslo teď nevím) a natahovat látku. Akorát třeba jednolíc bez elastanu se vlní blbě, líp jde finerib, oboulíc a tak 🙂 A řasení je diferenciál na druhou stranu než u vlnění a napětí nití 8 8 5 5 🙂

@kuna ta mikina je super! Máš to, prosím, lemované dole lemovací gum. nebo kouskem úpletu? a nějaké foto zakončení u zipu by nebylo? Pořád zkouším nějaké zarianty a není to ono - děkuji 🙂