icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

veronik77
27. feb 2013

@allymally jééé, to už manželovi nemůžu udělat 😀 Ale jsou pěkné x)

petkasv
27. feb 2013

@kuna jj bylo 🙂 je to fakt hezké 🙂

evaon
27. feb 2013

@palosek
@veronik77
Dakujem. Zajtra sa snad dostanem k pokusom 😉

snowwitch
27. feb 2013

@lenasss já měla druhou jakost z Vlnapu a ta byla hodně navazovaná...

mitape
27. feb 2013

@komisakpd ak chceš mám obkreslenú originál podložku od emitexu

allymally
27. feb 2013

@kuna Ahojky,
sice jsem si to dala do překladače, neb neumím německy, ale moudrá nejsem. Kdo mi pomůže? Prosím 😀

Die komplette Serie enthält Stickmuster, für die ein Stickbereich von mindestens 13 x 18 cm benötigt wird. Diese Serie ist auch ohne die großen Stickmuster als "kleine Serie" (Stickbereich von mindestens 10 x 10 cm) zu einem niedrigeren Preis erhältlich. Diese kleinere Serie können Sie unten unter Umfang auswählen. Im weiteren Bestellverlauf wird dann der niedrigere Preis berücksichtigt.

Chápu dobře, že jsou postavičky veliké 13x18 cm? A pak malá série 10x10 cm? Kdyžtak se zeptám prodávající 😀

komisakpd
27. feb 2013

@mitape waw...a mas aj usitu? to mas MOBY emitex?

allymally
27. feb 2013

@kuna Ahojky,
sice jsem si to dala do překladače, neb neumím německy, ale moudrá nejsem. Kdo mi pomůže? Prosím 😀

Die komplette Serie enthält Stickmuster, für die ein Stickbereich von mindestens 13 x 18 cm benötigt wird. Diese Serie ist auch ohne die großen Stickmuster als "kleine Serie" (Stickbereich von mindestens 10 x 10 cm) zu einem niedrigeren Preis erhältlich. Diese kleinere Serie können Sie unten unter Umfang auswählen. Im weiteren Bestellverlauf wird dann der niedrigere Preis berücksichtigt.

Chápu dobře, že jsou postavičky veliké 13x18 cm? A pak malá série 10x10 cm? Kdyžtak se zeptám prodávající 😀

Já to objevila dneska 😀

allymally
27. feb 2013

Tož a mám to tu 2x, to je nepořádek 😀

@veronik77 Veru, je mi to jasné 😀 Ještě to prověřím, co a jak,a uvidíme, co z toho vyleze.

Nic jdu zase valit s nůžkama.

kuna
27. feb 2013

@allymally no, moje NJ by taky potřebovala oprášit, ale spíš z toho chápu, že toto jsou vyšívací vzory, ne? Nebo máš někoho, kdo by to přímo i vyšil? Jinak mi to zní, jakože k vyšití postaviček je potřeba plocha 13x18cm a pak se to dá koupit i jako menší série, kde je potřeba plocha 10x10cm. Jen mě trochu mate, že píšou, že se to dá pořídit coby malá série bez těch velkých vzorů, ale mně všechny ty postavičky přijdou cca stejně velké...tak to nevím, jak myslí.

kuna
27. feb 2013

nevíte někdo, kdy vychází další dětské ottobre?

diapozitiv01
27. feb 2013

baby aky druh latky sa hodi ako osuska, aby bol tensi ako klasicka bavlna a savostou taky isty mozno aj lepsi. chystam sa s malou na plavanie pre dojcata a mame si zobrat po 2ks osusiek aj skrz saunu tak chcem nieco menej objemnejsie.
Len by som to presla OL.dakujem

petkasv
27. feb 2013

@allymally jo moje němčina je taky bídná, tohle by šlo asi nejlíp terezitě :-d ale podle mě tam píšou, že to jsou vyšívací vzory ve velikosti 13x18 a nebo 10x10 a že menší serie je míň peněz 😀 a můžeš si vybírat z těch velikostí kolik chceš vzorů.

petkasv
27. feb 2013

@diapozitiv01 bambusové froté, nebo froté 😉

allymally
27. feb 2013

@petkasv
@kuna

Ahaaaa, tož to radost byla předčasná. Nooo, ale maj tam aj výšivky, ale už kolem 100 kč.

A teď se budu blbě ptát. Na to potřebuju stroj, že? Jakože speciální, že?

veronik77
27. feb 2013

@allymally No, buď jsou to vzory předtištěné a nebo jsou do vyšívacího stroje a pak ano.... To jsem Ti pomohla, co? 😀

zojec
27. feb 2013

@diapozitiv01 ja som na plavanie nosila kiko bambusove plienky (tie 3 farebne co predavaju) a boli super 🙂 ale bmb frote je tiez super, ale z toho usi radsej nejaky zupan 😉

allymally
27. feb 2013

@veronik77 to jooo 😀 😀 😀 😀 Ale když mě se to tak líbilo ☹ Už jsem si plánovala, kam to všude našiju ☹ Chjooo, to je zklamání takhle večer.

veronik77
27. feb 2013

@allymally teď jsem se ještě jukla na ten obrázek a vypadá to na spec. stroj 😒
Hezkou dobrou noc, dnes už to balím! 🙂

mitape
27. feb 2013

@komisakpd http://www.emitex.cz/cz/menu/51/produkty/vyrobk... presne túto mám. som kúpila s kočíkom od jednej baby. neviem koľko ju používala a ako prala ale červenástrana - tričkovina je vypraná , prašivá farba 😝 za tie peniaze aj lepšia kvalita by mohla byť
ja som si podľa nej ušila do šporťáku. len som davála výplň vatelín a je taká mlandravá. asi spravím ešte jednu 😀

komisakpd
27. feb 2013

@mitape waw presne taku chcem :D takze ideme spolu robit?? 😲 😲 😲

mitape
27. feb 2013

@komisakpd pošlem ti ju? len musím pohladať, už som odložila 😀

laeela
27. feb 2013

@allymally Kompletní série obsahuje vyšívací vzory, kdy je pro výšivku potřebné místo o velikosti cca 13x18 cm. Tato série je dostupná i samostatně jako "malá série" (velikost místa pro výšivku minimálně 10 na 10 cm) a to za nižší cenu. Tuto malou sérii si můžete vybrat dole v nabídce. Při dalším kroku objednávky bude zobrazena už nižší cena.

Přemýšlela jsem ještě, jestli Stickmuster musí být nutně vyšívací vzor, ale vypadá to, že to okecat nepůjde. 😉

komisakpd
27. feb 2013

@mitape jasne, budem rada.ked posles aj s radami ako na to :D a co pouzit :D

laeela
27. feb 2013

@allymally je to podle mě předloha pro vyšívací stroj, vlastně druh softwaru, jestli jsem správně pochopila, jak vyšívák funguje, nahraješ to tam, natáhneš potřebné nitě a ono to pak maká samo. Ale za cenu samostatné mašiny, která není levná.

mitape
27. feb 2013

@komisakpd čo dať dnu neviem. baby dávali molitan 1cm. ono originál je tam vatelin ale je taký htný, pevný. ja som sa bála dať molitan, lebo neviem či by mi to stroj prešil a hlavne vyšili dierky. no ručne by sa mi nechceli robiť 😝 ale dnes som si kúpila hrubší vatelín, že 2cm ( na pohlad by si nepovedala, že má toľko ) a asi vyskúšam ušiť. aleasi budem robiť len obdľžnik, šporťák mám CAM portofino

allymally
27. feb 2013

@laeela Mockrát děkuji. Já jsem právě měla pocit, že jsou to už výšivky. Chjooo, to mě moc mrzí. Jedině bych mohla se zeptat v Patti. Když mě se to tak líbilo.

anielik
27. feb 2013

Ahojte, boze baby vy ste take sikovne 🙂))

prosim neviete mi poradit ako sa vola ta latka co sa pouziva na tasky take sporotve, pripadne mi neviete poradit, kde take nieco maju 🙂

Dakujem

andy03
27. feb 2013

babenky aj ja vas poprosiiiiiiiim...chcela by som si usit zopar plienociek, vkladaciek len by som potrebovala nejaku vhodnu metraz na to..co pouzivate? kde to kupujete- objednavate??? ja sa akosi tu u vas nevyznam :D :D