Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
ahoj holky potřebovala bych poradit. Před nedávnem jsem se ptala jestli objednáváte někdo z jednoho obchodu látky, jenže si nepamatuju název toho obchodu a neuložila jsem si to. můžete mi hodit tipy, kde nakupujete látky pro děti? měli nádherné zvířátkové vzory a ohromný výběr. Děkuju moc.
@slady aj na obrazku vyzera byt super...ja som sa tiez nan pozerala a smiem sa este opytat sijes ten babus len ako vrchnu vrstvu a ostatne davas nejaku obycajnesiu bavlnenu latku alebo davaslen cisto ten babus na viacej vrstiev??? lebo sa mi to zda byt dost drahe na to ze stoji 18e ten hruby a spravim z neho mozno 6 plienok ?
ja som si kupila cesky flis tusim a je to velmi siroke - myslim 2 metre, takze vyjde dost plienok, ja som si vrchnu vrstvu vystrihla zo starych veci - mikina, tricko atd aby boli pekne farebne a vnutornu z toho bambusu aby to salo, este to nemam postrihane cele ale tak 6 plienok za 18 eciek je super nie? teda predpokladam ze nohavickove ides sit... ja si este striham "usi" zvlast a budem nadsivat tak aj to trochu usetri latku 🙂
@andy03 bambusový flís je bezkonkurenční na plínky... Já jsem teda šila jen obyčejné vkládačky, takže z jednoho metru jsem měla asi 14 vkládaček (dvě vrstvy). Což při ceně asi 350/m, když u nás jedna taková vkládačka stojí min. 150Kč, je super 😉
@fionka1711 jako vždy nádhera, já nad těma tvýma plínama vždycky slintám!
@lucijan už jsi našla nějaký ten střih na peněženku? Já si chci ušít jen takovou mini, když mám malinkou kabelku a našla jsem spoustu návodů a střihů, tak třeba se ti něco zalíbí http://tipnut.com/wallet-patterns/
Teda, ten je...myslím, že by sis ho měla nechat...ladí ti k vlasům 😀
Asi to tak dopadne, stejně nemám nic na jaro. A ladil by mi i k sukni a punčochám 😀
@veronik77 to je jednoduchá, jednodenní recyklace, víš? Kabátek z druhé ruky, jsem si to malovala, jak to bude raz dva, pak jsem nemohla najít plsť, pak jsem zjistila, že mi muž vyhodil plstící molitan a ve finále jsem zlomila jeghlu 😀 Takže jsem to našila průhlednou nití. To jsem dělala 3 dny, další dva ručně našívala flísovou podšívku 😝 Lepší šít nový, než přešívat 🙄 😀
je to napůl vlna, napůl syntetika, takže nekouše
@bordino Wauu, prekrásny nosiaci kabát... 🙂
Holky, dají seušít vlňáčky z doma pleteného svetru? Ráda bych vlňáky na suchý zip, ale uplést umím jen ty natahovací, tak jsem myslela, že bych to nějak skombinovala....
A jetšě, máte někdoi zkušenost s bambusovo-konopný,m flízem českým? Netvrdne to?
A abych to tady dneska neplnila málo, tak ještě jeden dotaz...
když chci suedcloth jako dotykovou vrstvu, tak dám třeba Dadka froté z venku, savé jádro b.flís a vnitřek ten suedcloth? Nebo je lepší dát ten flís na celou plochu plenky a přes to je suedcloth? Zatím jsem ušila jen 2 z domácích zbytků, ale teď potřebuju spáchat něco obzvláště savého na noc, protože "úžasné" pampersky mé učůrané dítko pročurá už za 4 hodiny a já jsem člověk línej, co je v noci ochotnej nakojit, ale přebalovat mě vážně nebaví....
@snowwitch bmb-konopný flíz docela hrubne, nevím, zda mám ten český, na vkládačky super, např. jako vnitřní vrstva a dotyk z aksamitu či froté, ale já ho dala i do pleny (po celé ploše jako střední vrstvu) a je to prknovité a to nemám tu sušičku, co tu všichni chválí !! 😀 😀
Já šiju plenky 3-vrstvé, vnější froté třeba dadka, střední nějaký bambus, dobrý je ten český bmb flíz a dovnitř něco příjemného - aksamit, bmb froté apod., se sued. zkušenost nemám, ale dala bych raději všechny 3 vrstvy po celé ploše, aby to drželo lépe tvar, jinak by to bylo asi takové žvejkavé. A další vkládačky dát vně např. připínací apod. kvůli schnut
@fionka1711 radost pohledět
@bordino krásný, super nápad, muselo to dát práce

@andy03 ja som kupovala na detivbavlnke, tam maju aj metraz aj galanteriu k tomu 🙂