icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

komisakpd
28. feb 2013

@papajka77 ty si sila boxerky pre mm?

zanam strih na boxerky pre mm..

lucijan
28. feb 2013

@kuna můžu to poslat návod, co mi naskenovala bordino z mariny, kdyžtak ip s mailem

sinala
28. feb 2013

@snowwitch pokud šiješ kalhotovky a na to budeš dávat ještěPUL kalhotky, tak bych suede jako vnitřní vrstvu( dotykovou) nenašívala. Udělalabych raději vkládačku a dotykovou vrstvu dala suede.
Já suede dávám když šiju kapsovky PUL/SUEDE. A do kalhotových plenek dávám nastříhanou Irmu jako staydry vrstvu.
snad je to k pochopení

snowwitch
28. feb 2013

@sinala Já právě chci, aby byla v noci v suchu, ale kapsovky a AIO nemám ráda...a co je Irma?

zojec
28. feb 2013

@komisakpd zober muzove stare boxerky a rozstrihaj ich 🙂 ja som tak sila 😉

alena0305
28. feb 2013

@snowwitch vlniačiky pletené aj so suchým zipsom sú na stránke zlaticko.cz - užitočné návody

laeela
28. feb 2013

@snowwitch záleží hlavně na tom, jaké je složení toho domosvetru. Mě oplétala babička a všecičko byl čistý akryl, to by na vlňáčkách moc nefungovalo. 🙂

sinala
28. feb 2013

@snowwitch to je flisová deka z ikey. Myslela jsem to tak, že by Ti mohl stačil obdélník flísu na noc nebo pak udělat vkládačku a z jedné strany našít suede.
Já zase kapsovky mám ráda v jakékoli podobě 😀 😀 😀

nikil
28. feb 2013

zienky,viete mi pomoct. ottobre predavaju v CR aj v stankoch alebo je len na objednavku?dakujem

sinala
28. feb 2013

@nikil jen na objednávku

ucitelka70
28. feb 2013

@komisakpd pozri si sufik na blogu..... ja som šila podľa toho a super

mahulenka87
28. feb 2013

ahojte. Chcela by som si ušiť návliečky a hniezdo do postielky. Aká látka/materiál je najlepší? Čistá bavlna? Viete mi poradiť nejaký obchodík, kde zohnať látky?
Ďakujem

mahulenka87
28. feb 2013

alebo ešte lepšie by bolo, keby sa dala nejaká látka vybrať a nejaká šikuľka by mi na zakázku ušila 😅

medunka21
28. feb 2013

@ucitelka70 tak tie dinosaury su bozske.to keby videl moj chlap!!

ucitelka70
28. feb 2013

@medunka21 dobre vyzerá tá taštička, nič moc a predsa....

medunka21
28. feb 2013

keby sa taky ruksak z toho usil..ten moj by to z chrbta dolu nedal..a presne viem,ako by ju volal..Aladar,podla toho dinosaura

ucitelka70
28. feb 2013

@medunka21 to nepoznám...ale aladár je môj bratranec... 🙂

medunka21
28. feb 2013

@ucitelka70 je to velmi pekna rozpravka,akurat poznam zaciatok a koniec..ostatne som vzdy prespala
vidis ake ma slavne meno tvoj bratranec

maly_prcek
28. feb 2013

@petkasv Ty mě mateš novou fotkou 🙂 Jsem si prvně říkala, kdo to je 🙂 Fialkový komplet je krááásný 😵

leeena_4
28. feb 2013

@bordino Ten kabátek je naprosto úžasný, úplně mi spadla čelist 😵

eustoma
28. feb 2013

@bordino aj ja chcem taku 😉

eustoma
28. feb 2013

holky kde je najlacnejsi vatelin? idelane 150g cca 18m. dik za tip.

eustoma
28. feb 2013

co myslite bude toto stacit na zavinovacku (myslim hrubka, cca 2cm): http://kremik.sk/galanteria-textilna/vatelin-ru...

petkasv
1. mar 2013

@komisakpd já vzala chlapovi a natáhla, přichytla kolíčkama 🙂 a obkreslila, mezi nožní část taky a tu prostřední jsem si nějak domyslela 🙂

monulienkamt
1. mar 2013

vcera som zabludila do tejto temy a zeny, klobuk dolu, ostala som pozerat s otvorenymi ustami na tie uzasne veci. Ja viem akurat tak skratit nohavice a zasit roztrhnute monterky, takze uprimne obdivujem vsetky, ktore dokazete sit take krasne veci. Mozno ked sa sem budem chodit dostatocne dlho inspirovat, tak sa aj ja odhodlam nieco usit 🙂

bordino
1. mar 2013

@monulienkamt tak to obdivuju já tebe, nejsem schopná zkrátit nohavice a zašít kalhoty 😀

eustoma
1. mar 2013

holky co pouzivate metrzovy spiralovy zip, pouziva sa v pohode? som este s takym nerobila.

petkasv
1. mar 2013

@monulienkamt , @bordino já jsem na tom stejně, chlap tu má do práce montérky už snad přes půlroku a nejsem schopná je zkrátit 🙂 🙂

ewulalia
1. mar 2013

caute baby! mam otazku. Teda zaujima ma vas nazor. Ma zmysel kupovat overlock? Mam doma Veronicu 303 Komfort. Dostala som ju ako zelany dar pred 2 rokmi na Vianoce. Nie som nejaky profik, skor samouk. Mam za sebou zopar plienok, mikin, nohavic pre malu. V hlave este kopec planov len casu malo. Od leta som neusila vonkoncom nic. Kedze som opat v robote a opat tehu. Chystam sa k tomu vratit - no uvidim ako budem na to pri dvoch drobcoch stacit.
Teraz mam moznost kupit Brother 1034 za 200€ este novy (ako pre niekoho nevhodny vianocny dar) tak rozmyslam ze ci ho ozaj potrebujem. Resp. hladam rozumny a presvedcivy argument, aby mi to preslo doma :D
Viem, ze by sa to tu nestratilo - ide hlavne o to, aby mi to tu nestalo ked nebudem mat na to velmi cas (a penazi na take paradne latky, ake by som chcela).
Tak vaham - ci ist do toho alebo sa uspokojit s tym, co mam ... pripadne prikupit kracajucu patku.....? Dik za nazor 😵