Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@snowwitch pokud šiješ kalhotovky a na to budeš dávat ještěPUL kalhotky, tak bych suede jako vnitřní vrstvu( dotykovou) nenašívala. Udělalabych raději vkládačku a dotykovou vrstvu dala suede.
Já suede dávám když šiju kapsovky PUL/SUEDE. A do kalhotových plenek dávám nastříhanou Irmu jako staydry vrstvu.
snad je to k pochopení
zienky,viete mi pomoct. ottobre predavaju v CR aj v stankoch alebo je len na objednavku?dakujem
@komisakpd pozri si sufik na blogu..... ja som šila podľa toho a super
ahojte. Chcela by som si ušiť návliečky a hniezdo do postielky. Aká látka/materiál je najlepší? Čistá bavlna? Viete mi poradiť nejaký obchodík, kde zohnať látky?
Ďakujem
@medunka21 čo ty na toto? http://eloleo.blogspot.sk/2013/01/zo-geknipt-se...
alebo ešte lepšie by bolo, keby sa dala nejaká látka vybrať a nejaká šikuľka by mi na zakázku ušila 😅
@ucitelka70 tak tie dinosaury su bozske.to keby videl moj chlap!!
@medunka21 dobre vyzerá tá taštička, nič moc a predsa....
keby sa taky ruksak z toho usil..ten moj by to z chrbta dolu nedal..a presne viem,ako by ju volal..Aladar,podla toho dinosaura
@medunka21 to nepoznám...ale aladár je môj bratranec... 🙂
@ucitelka70 je to velmi pekna rozpravka,akurat poznam zaciatok a koniec..ostatne som vzdy prespala
vidis ake ma slavne meno tvoj bratranec
@petkasv Ty mě mateš novou fotkou 🙂 Jsem si prvně říkala, kdo to je 🙂 Fialkový komplet je krááásný 😵
holky kde je najlacnejsi vatelin? idelane 150g cca 18m. dik za tip.
co myslite bude toto stacit na zavinovacku (myslim hrubka, cca 2cm): http://kremik.sk/galanteria-textilna/vatelin-ru...
vcera som zabludila do tejto temy a zeny, klobuk dolu, ostala som pozerat s otvorenymi ustami na tie uzasne veci. Ja viem akurat tak skratit nohavice a zasit roztrhnute monterky, takze uprimne obdivujem vsetky, ktore dokazete sit take krasne veci. Mozno ked sa sem budem chodit dostatocne dlho inspirovat, tak sa aj ja odhodlam nieco usit 🙂
@monulienkamt tak to obdivuju já tebe, nejsem schopná zkrátit nohavice a zašít kalhoty 😀
holky co pouzivate metrzovy spiralovy zip, pouziva sa v pohode? som este s takym nerobila.
@monulienkamt , @bordino já jsem na tom stejně, chlap tu má do práce montérky už snad přes půlroku a nejsem schopná je zkrátit 🙂 🙂
caute baby! mam otazku. Teda zaujima ma vas nazor. Ma zmysel kupovat overlock? Mam doma Veronicu 303 Komfort. Dostala som ju ako zelany dar pred 2 rokmi na Vianoce. Nie som nejaky profik, skor samouk. Mam za sebou zopar plienok, mikin, nohavic pre malu. V hlave este kopec planov len casu malo. Od leta som neusila vonkoncom nic. Kedze som opat v robote a opat tehu. Chystam sa k tomu vratit - no uvidim ako budem na to pri dvoch drobcoch stacit.
Teraz mam moznost kupit Brother 1034 za 200€ este novy (ako pre niekoho nevhodny vianocny dar) tak rozmyslam ze ci ho ozaj potrebujem. Resp. hladam rozumny a presvedcivy argument, aby mi to preslo doma :D
Viem, ze by sa to tu nestratilo - ide hlavne o to, aby mi to tu nestalo ked nebudem mat na to velmi cas (a penazi na take paradne latky, ake by som chcela).
Tak vaham - ci ist do toho alebo sa uspokojit s tym, co mam ... pripadne prikupit kracajucu patku.....? Dik za nazor 😵

@papajka77 ty si sila boxerky pre mm?
zanam strih na boxerky pre mm..