Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@bordino no ja som sa musela naucit skracovat nohavice, pri vyske 160cm a nohaviciach sitych na vysku 170 a viac som nemala na vyber ak som ich nechcela tahat za sebou 😀
@petkasv pol roka by moj nepredychal 😀 , mal ich tu cca 3 tyzdne a uz som pocuvala kedy ich zasijem, pritom ja doma nemam masinu, chodim k mamine
@monulienkamt no já se k tomu tenhle víkend chci dokopat, jelikož má jedny a ty se perou pořád 🙂
som to tu troska zamorila 😝 ,ale docitavala som smerom dozadu 😀
@monulienkamt ahoj, choď sem mezi nás a za chvilku budeš šít, jako holky tady! Mě tahle diskuse nesmírně pozdvihla a žene pořád dál 🙂
@ewulalia za ty prachy je to super kauf 🙂. Asi je na tobě, jak moc budeš šít, pokud se tomu chceš věnovat víc, tak bych do toho šla. OL ti otevře bránu nových možností 😀 . HLavně neříkej doma, že teď budeš utrácet kvanta peněz za látky 😀 😀
@ewulalia opravdu neváhej, já si OL pořídila koncem října, "šít" jsem začala před 22 lety, ale šití v těch posledních měsících se s mým šitím předchozím nedá srovnat a to jsem šila běžně zimní, letní bundy, oteplováky, dokonce i kožíšek holce; čas se dá taky najít, krom zaměstnání dělám i doma, stejně si tu hodinku dvě denně najdu
@ewulalia ja nesijem ani rok..a ked vidim co baby paradne siju v OL tak tiez slintam...lebo moj novy stroj je super, mam OL steh..ale to sa neda porovnat..aj ked vsetko sijem tym PL stehom (sa hrajem ze mam OL) tak potom musim odstrihavat latku a hlavne to nevyzera az tak pekne a husto usite ako s OL...ja kebyze mam peniaze tak su kupim OL...takze ber... 🙂
já zas pošilhávám po NV 55 a výš, rovnosteh mám čtyřletou Toyotu a nic moc programy

@ewulalia jasne za tie peniaze ,ber nevahaj,objavis novy rozmer sitia,hlavne uplety,ale aj cekovo na zacistovanie,ja ho mam uz asi 13 rokov,a nedam dopustit v tej dobe stal 21 tisic 😝 ale nelutujem ani korunu,fak sluzi perfektne