icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
30. aug 2011

@ivuska.h Ježiš, ty žirafky jsou krásný! 😝 Ale já už nemůžu 😀 😀 😀 Na takový zimní pyžámko, ňuf, ňuf... Ach jo... Né, to mi nedělejte 😀 😀 😀

sufik1
30. aug 2011

no Ivusko, styď se, takový úža žirafy a ještě k tomu za tolik peněz ☹ 😒 😢 takový věci nám vůbec nemáš ukazovat

sufik1
30. aug 2011

ty merino úplety jak jsou silné? šlo by z toho slabé triko? (je to něco jako francouzské froté ze šd???)

ivuska.h
30. aug 2011

@sufik1 Ten merino oboulíc je asi jako sportovní merino ze ŠD, možná o malinko tenčí, ale zdaleka ne tak tenké, jako tenké merino ze ŠD. Na tričko je to vyhovující materiál.

ivuska.h
30. aug 2011

@caramilla Prý nemůže 😀

crawler
30. aug 2011

@ivuska.h ehm nechci prudit, ale asi jsi nezaregistrovala, když jsem se ptala poprvé🙂 ale kolik by stál manšestr? děkují 😉

aerin
30. aug 2011

@ivuska.h a merino kuklicka z toho jde taky, ze jo??? uz jsem jich furu naslibovala 😀

medvi11
30. aug 2011

@aerin já si beru na kukličky to žebro...doufám, že se to nebude tak "vytahovat" a ujíždět při šití jako sport merino z ŠD (nebo je to asi rukama...v mém případě...) Soft ti mám od ivusky dovézt do Mandaly nebo si dojedeš k ní? Ať vím, komu všemu ho povezu 🙂

aerin
30. aug 2011

@medvi11 ojoj, no ja fakt doufam, ze pujdou z toho interlocku, to zebro se mi neliiibiii☹
se softem napisu zitra,ok?

ivuska.h
31. aug 2011

@aerin Jojo, půjde 🙂

ivuska.h
31. aug 2011

@crawler Mrknu se, až budu na správném počítači.

ivuska.h
31. aug 2011

@medvi11 Na overlocku mi teda sport merino neujíždí ani se netahá... máš dobře nastavený diferenciál?

crawler
31. aug 2011

@ivuska.h děkují předem mocinky🙂

medvi11
31. aug 2011

@ivuska.h můj diferenciál spíš nediferenciáluje, mám ho nastavený na max. na jednu stranu a furt se to vlní...ale při nastavování opačně se to vlní ještě víc ☹

caramillo, poslala jsem za se be a jarukr těch 2*6 Kč a čokoškovné, "zbytek" poštovného dám ivusce...

caramilla
31. aug 2011

@medvi11 jasně, jasně🙂

caramilla
31. aug 2011

Dnešní platby doplněny.

A pro inspiraci jedny rychloprďáky. Na ekozahradě přibude střih, až budu mít "PCové" a scanovací období 😀 😀 😀

caramilla
31. aug 2011

Modelka ze vzbudila, hurá 😀 😀 😀

katka82
31. aug 2011

@caramilla krásný prďáky 😵 😵 jinak PULky sedí výborně 😉 🙂

caramilla
31. aug 2011

@katka82 Teď jsem sama objevila, jak jsou teda praktický. Já to šít nechtěla, že mi to přišlo "úchylný" a ošklivý pro mou "modelku", ale fakt boží, vyměním všechny kalhoty za tohle! 😀 😀 😀

medvi11
31. aug 2011

@caramilla rychloprdky krásný, krásná kombinace barev, Janička bude mít asi stejnou kombinaci na tepláčkách, pokud zbyde z mojí sukně 🙂
ad tabulka softshell, ty 2 kila prosím za obě stejnoměrně, čokoškovné spravedlivě 🙂 jarakr a medvi, dík!...ať to zaprvé nevypadá blbě a za druhé mi jarakr tu stovku dá 🙂 (nebo já jí zaplatím o kilo míň dnes za botičky pro Janu)

katka82
31. aug 2011

@caramilla 😀 😀 no jsou fakt prďácký 😉

daisyr
31. aug 2011

@caramilla Krásné! Nestíhám koukat, co vše krásné vždy vymyslíš a hlavně taky ušiješ 🙂
Koukala jsem, že jste byli na dovče kousek od nás v D. Černé Studnici... bydlím v Jablonci 😉, škoda jen, že vám počasí moc nepřálo...

mixalka27
31. aug 2011

Ahojte baby, akurat mi prisiel bambusovy flis hruby a chcem z neho usit vkladacky, mozem sa spytat ktora strana je lepsia k telicku,?budem to sit asi dvojmo.
Dakujem

caramilla
31. aug 2011

@daisyr Dík🙂
Jsem z toho tak nadšená, že jsem střihla ještě na červené + puntíky. Plus mikinka. Plus bunda na chladné počágo...
Bude to bomba kompletek a JAsmí bude kočka🙂
Chtěla bych žít teď dva životy, vlastně tří. Jako máma a užívat si Jasmí. Jako kreativec a šít vše, co mám v hlavě, a jako pracující v ekologické výchově a dělat všechno to, co mě bavilo, mělo smysl a dělala jsem to před MD. Proč jen toho času je tak málo a musíme ho dělat??? 😢 😢 😢
Snažila jsem si najít trošku času venku na dece s knihou po sobě, ale po té, co si mi Jasmína stoupla na oko, brejle a furt mě přelejzala tam a zpět a pak si začala sedat na knihu a totit se tak, že jednak mačkala brutálně stránky a jednak teda se nedalo číst to, na čem tou prdelí seděla, tak jsem to vzdala... 😀

Ve Studnici je krásně, v Jablonci taky. Počasí mi tam zatím nepřálo nikdy. Milulé léto bylo 37 nad nulou a já byla 6 týdnů před porodem, letos bylo 5 a lilo jako z konve:( Příští léto bude zase 37 a budu zase těhotná nebo co 😀 😀 😀 V zimě tam bylo celkem slušně, ale azuro a prašánek jsem taky nezažila.

monikajan
autor
31. aug 2011

@mixalka27 lepšia je ta licova (nechlpata) - tie chlpy su po case prania v tvrdej vode menej prijemne. Kedze sijes 2-vrstvove, skus usit tak, ze budes mat z jednej strany vkladacky lic flisu a z druhej chlpatu stranu. A mozes otestovat, co bude po case prijemnejsie - a to davat k ritke...

daisyr
31. aug 2011

@caramilla Téda, ta Jasmínka se má, to bude fešanda. Mně chvíli potrvá než vůbec zpracuju ten metr softshellu 🙂
O tom čtení knih mi povídej. Táda si hraje a jak si vezmu do ruky knížku nebo časák, že si na chvilku poštu, tak je u mě a bere mi to, chce si to prohlížet apod., knížky má všeobecně moc rád a hlavně ty, co mu do rukou nepatří 😀

mixalka27
31. aug 2011

@monikajan dakujem za radu od odbornicky🙂

caramilla
31. aug 2011

@daisyr Hm, tak to máme stejný. Knížky jsou jediný, co z "hraček" má cenu Jasmíně kupovat, co ji neomrzí nikdy. Prohlíží si to furt dokola jak pako... Teď jede "ztracené kuřátko". Nejradši má taky knihy s "měkkejma stránkama", třeba zpěvník v kostele, eňo, ňuňo... Už se alespoň naučila to netrhat, jen muchat🙂))

gabika783
31. aug 2011

ahojte žienky... chcela by som poradiť... chcem synovi ušiť poťah na jedálenskú stoličku (vysokú plastovú) nakoľko ten pôvodný plastový sa dotrhal. Chcem Vás poprosiť poradiť z akej látky by to bolo naj. a z kadiaľ objednávate tie krásne látky Napr. som tu videla nádherné vzorované látky z ktorých šijete povlečenie do kočíka. Odporúčate mi klasic. bavlnenú látku alebo niečo strečové príp. teplákové??? Jáááj a ešte sa chystám šiť hačku.. z čoho ste ju šili.
Ďakujemmmmm

aerin
1. sep 2011

tak nevim jak vy, ale me uz ted napada spousta veci, ktery jsem si jeste mela z mylly objednat 😀