icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

aerin
1. sep 2011

holkyyy, mne nejede od vecera slepicarna, co vam???

sufik1
1. sep 2011

nejde mi ani slepicarna ani mimino ani fler....

aerin
1. sep 2011

jo, mne krom slepicarny taky ani fler a ani ND....tak to je zajimavy...

aerin
1. sep 2011

ale jinak uz jsem se ptala nekolika lidi a tem slipky jedou, tak babo rad😀

animal
1. sep 2011

@aerin mě všechno fachá, zkuste jiný prohlížeč ???

aerin
1. sep 2011

@animal zkousela jsem vsechny co doma mam😀 operu, chrome a explorer, vsechno stejny, nepomohl ani restart pc a modemu, tak fakt nevim

caramilla
1. sep 2011

@aerin Mě taky jede všechno - Fler, pipkárna, včera, dnes, v noci, furt🙂 Fakt teda absolutně netušim důvod, pokud to nejde v žádném tvém prohlížeči. To je fakt hustý!🙂

caramilla
1. sep 2011

Dnešní platby připsány...
@animal, asi přišel už soft, mám nějakou obr krabici na schodech, co dotáhla tchýně, ale protivný dítě neumožňuje jít rozbalit..😀

nika
1. sep 2011

🙂 koukám nejsem sama, mne pro změnu nejde ND ostatní jo, v žádném jiném prohlížeci, grrrr

animal
1. sep 2011

@caramilla je to jedna z krabic z Marečkových autosedaček 😀

caramilla
1. sep 2011

@animal 😀 😀 😀
Autosedaček na motorky? 😎

Tak dcera uložena a rozbaleno, teda, super. Ta fuchsiová vůbec nakonec není ani malinová ani fuchsiová, ale úplně totálně T-mobilová. Je nádherná, lituju, že jsem si jí vzala tak málo:( Až ušiju, nafotím speciálně pro @terezita 😀 A zátroveň jsem teda ráda, že se ona z téhle barvy škrtla, páč to by nepřežila! 😀 😀 😀
A ta mangová, to je teda síla, to je jak pro zametače na ulici, to abych přihodila na VTC nějaké ty reflexní pásky a pak to bude fakt přesný! Vůbec nevím, co s tím budu dělat. Ale tys to kdysi dávno říkala, že ti podle toho úplně prvního vzorníku ta oranžová přijde:(
Ostatní barvy jsou krásný, mě se strašně líbí ta světle modrá, mnohem víc než tyrkysová, tak je taková moc vykřičená 😀 Hezká je i šedá, hnědá. Ale vede teda T-mobilová!

animal
1. sep 2011

@caramilla no moc se nesměj, jsou lidi co vozej v sajdě ve vajíčku dítě 🙂
no sle ta T-mobilová z čiperky je trochu jiná. Mě se to nepodařilo nafotit, protože kvůli práci na balkoně jsem musela mít zatažíno a tak jsem měla málo světla k focení a pak jsem to zapomněla nafotit (přirovnání T-mobilové a fuchsiové)

caramilla
1. sep 2011

@animal A ty máš vzorník??? Že víš, jak vypadá T-mobilová?

animal
1. sep 2011

nechala jsem si právě doposlat ty 2 nové barvy i s popisem obj. čísel, abych měla na příště, zbytek barev mám ve vzorníku.

caramilla
1. sep 2011

@animal tak to pak nafoť, až budeš mít vhodné podmínky, to jsem zvědavá!🙂

lillyzelvicka
1. sep 2011

@animal tak soft dorzil je toho teda hafo ale super a ta mangová je fakt popelářská🙂moc děkuji

ivuska.h
1. sep 2011

Tak softshell pro Brno mi dnes dorazil a už ho tu zas nemám 😀 Takže všechny, co si to berou přes Medvi, pak budu informovat, jaký je podíl na poštovném, balík měl 22 kilo, což by mělo vycházet na 140 Kč, ale ještě musím počkat na fakturu kvůli palivovému příplatku, což činí pár korun. Dělit se to bude tuším 6, takže by to vycházelo na +/- 23 Kč na osobu.

ivuska.h
1. sep 2011

Jinak barvy mi přijdou hezké všechny, v těch kombinacích to bude krása. Jen musím počkat na ty reflexní pásky, do té doby aspoň obkreslím střihy, nastříhám... Bude to fakt úžasné, ty bundy jsem vybrala složité jak blázen a ještě tam budu dělat jinak kapucu a kapsy, podle jiného střihu, tak snad z toho nakonec vzejde něco použitelného a nebude to jak dort od kočičky a pejska...

nika
1. sep 2011

tak i u mne balík doma 🙂 díky moc za možnost si objednat, ty barvy jsou překrásné, hlavně ty kombinace 🙂 te´d už jen najít čas 🙂 a ten se najde vždy.

maly_prcek
1. sep 2011

Taky se přidávám... Dneska dorazil balík (a navíc i finerib puntíkatý a beránek z mtx3 z Pipkárny, tak bylo o radost víc) a TYRKYSOVÁ je teda boží 😵 😵 😵 , nevim nevim, jestli dětem něco nechám 😀 A oranžovka (chvíli jsem litovala, že jsem nevzala tu mangovou, přijde mi tmavá, ale když píšete že mango je pro popeláře, tak už nelituju) i zelená jsou taky krásné. Ale já mám prostě teďka tyrkysové období, takže prostě tyrkysová je Nr.1 😀 A tm. šedá k tomu taky pěkně půjde, i když je teda taky dost tmavá... Aspoň nebudu jak prase hnedka 🙂 Díky moc, fakt mám radost 😉

animal
1. sep 2011

@caramilla akorát nebudu mít to přirovnání víš s tou fuchsií

animal
1. sep 2011

@maly_prcek no ta tmavě šedá mohla být o fous světlejší ta oranžová jde do cihlové, to jsem ale zmiňovala, ale opravdu je lepší, než to mango

caramilla
1. sep 2011

no, že ani jedna firma neumí vyrobit normální oranžovou, co? 😖
Ta cihlová je taková spíš červená, ale moc hezká, to jo... Ta červená je zase hnusná, taková studená, taky ji nikdo nechtěl🙂

@animal Aha... A ty sis nevzala fuchsii pro Marečka? 😀 😀 😀

animal
1. sep 2011

@caramilla ani pro manžela na kalhoty jsem to nebrala 😀 😀

mooncaa
1. sep 2011

Hlásím, že balík taky dorazil.
Animal, díky.
No mě se z těch barev nejvíc líbila právě ta mangová a vy napíšete popelářská. Zelená je super a šedá taky, ale s tím jsem počítala. Ta tyrkysová se mi líbí nejmíň, měla jsem vzít tu bleděmodrou, ale zase ta by byla brzy jako prase - tu si schovám na pak.

No, ještě si počkám až z toho něco našijete, pochlubíte se a já se inspiruji (předem se omlouvám). Střih asi budu dělat podle něčeho, co mám doma a mám vyzkoušeno, že to sedí. Spíš uvažuji jak moc udělat bundu jednobarevnou, nebo tam vložit trochu té šedé. Budu muset projet net a najít nějakou inspiraci. Já si to představit nedovedu, já musím něco obšlehnout.

A stejně asi nejdřív bude bunda pro malou mangová + možná šedá - je taková krásná veselá. Já mám v podobné barvě koupenou softshellu (použitou na MMB) na přešití na nosící na zádech, tak budeme spolu ladit. 😀 Ta moje vypadá jako vybledlá mangová, možná že opravdu původně byla taková.

caramilla
1. sep 2011

@mooncaa Někdo na slepičárně psal, že chce měnit bledě modrou za tyrkysovou, tak kdybys chtěla, je možný měnit.
Já od té tyrkysové nic nečekala a taky se to potvrdilo. Mě se nelíbí skoro vůbec. Bledě modrá je krásná🙂

Já si teda zase barevné kombinace představit dovedu a teď jde o to, zda to bude funkční tak, jak jsem si to vymylsela. Svrbí mě prsty to zkusit, ale ještě je "léto"🙂))

@animal 😀 😀 😀 Takový motorkář v T-mobilovkovém oblečku, mňam! 😀 😀 😀

animal
1. sep 2011

@caramilla no, já si ozkoušela malý pád v neděli a myslím, že softshell by byl na padrť 🙂 ještěže jsem si koupila pánskou verzi motokalhot, to byste nevěřili, oni ženským ubíraj na množství chráničů a na kvalitě chráničů. Nechápu !!! ženská taky občas řídí motorku a ikdyby ji neřídila, tak jako spolujezdec to potřebuje taky snad ne? Prej pro lepší komfort - debilové

mooncaa
1. sep 2011

@caramilla To by musela bydlet v Praze nebo v okolí, bo teda poštovné kvůli tomu platit nechci. To si jí radši nechám. No já viděla na MMB bundy z obou barev modré a ta tyrkysová na bundě vypadala pěkně, ta bledá taky, ale na bundách to bylo nerozhodně, tak zvítězil rozum a šla jsem do té tmavší.

ivuska.h
1. sep 2011

Musíme pak někam dát společnou fotogalerii, co kdo z toho ušil, ať je to hezky pohromadě.

season
2. sep 2011

@caramilla to som bola jaaaaaaaaaaaaaaaa! Mám bledomodrej 5m, kolko chceš? 🙂 Ked nabehla nová tyrkysová, tak sa to už asi nedalo zmeniť ☹ ked som ju videla, tak mi to bolo hned jasne, ze chcem tu tmavsiu.