icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

zzzzazi
8. mar 2013

@caramilla hmm takže Zorian bys nedoporučovala na softku? Mě se líbí hlavně kvůlli té kapuci, ale nevím jestli to má cenu a nevzít radši Quinn.

BTW máte někdo porovnání střihů Quinn a Zorian????
jo a co ty farbenmixkalhoty...například Bo (máte někdo, jak se šily a tak, nevím co vybrat klukovi 😝 ) 😅 😅

piecee
8. mar 2013

@svela moc děkuji za foto kalhot🙂 jee oslik toho jsem taky teď šila. 😵 z takové plyš látky koukám že ty ho máš chlupatýho to vypadá perfektně 😉
@zzzzazi mě se právě zorian taky líbí na softku ale jak psala Car když všechno upravovala to je taky na prd:-/

ucitelka70
8. mar 2013

@zzzzazi Bo je krásne chlapcovi, aj nonita, aj mika aj pip alebo ako sa volá..... pošlem ti linky ušitých

petkasv
8. mar 2013

@daisyr, @caramilla no já chci už jaro, dneska tu je hnus, primule mi v zádveří nějakou chvíli ještě vydrží 😀 😀 😀 co jim zbývá 🙂

svela
8. mar 2013

@caramilla, @piecee i ostatní, díky za pochvalu, mám z ní velkou radost 😵 Aspoň někdo to ocení! Oslík se u nás líbil asi tak 24hodin a teď se válí na zemi 😒 Mám látku ještě na jednoho, stejně chlupatou, jen tmavší, ale ani se mi do něj nechce, když vidím, že si ho holky nevšímají.
@piecee dej taky fotku, ať můžem porovnávat 😉

Jak objednáváte střihy Farbenmix? Hromadnou objednávkou a pošlou ho papírový nebo to posílají nějak v pdf?

katka82
8. mar 2013

@svela no tak ten můj mrňavej vejr je schopnej se zaprasit i kdyby když je úplný sucho 🙄 😀 😀 jednou se v nich obkročmo šoupal po kládách v lese 🙄 ale rozdejchali to 😀

katka82
8. mar 2013

@svela oslíka schovat a za týden vytáhnout znova 😉 to asi všude nová hračka frčí jen chviku a pak nezájem 😝 ale je fakt nááádhernej 😵

svela
8. mar 2013

@katka82 tak hlavně jestli to pak jde vyprat. V nejhorším objednám ještě fialovou, kterou jsem chtěla původně. Ta by snad na špinění mohla být lepší, ne?

jieff
8. mar 2013

něco pro @caramilla a ostatní kterým se líbí desigual http://www.slevomat.cz/moda-a-luxus/1705?kampan...

svela
8. mar 2013

@caramilla drží hotfixy na softshellu? Taky jsem uvažovala, že bych je tam nažehlila, ale bála jsem se, aby neopadaly a nezůstaly tam zbytky lepidla. Nakonec by mi to u těch mých kalhot přišlo i přezdobený, zdobí je už ta barva a zezadu mám reflexní nažehlovačky 😀

svela
8. mar 2013

@katka82 děkuju! Tenhle je starší dcery (4 a půl), takže nevěřím, že by na ní tohle ještě fungovalo 😒 Prostě mají všeho moc! Třeba ho časem ocení 😉

katka82
8. mar 2013

@svela no padlo na to dycky fůra žlučáku(a pevnost mých nervů 🙄 )ale pokaždé to jakž tak šlo 😉

jieff
8. mar 2013

@zzzzazi bo jsem šila, ale byl to asi největší piplačka a výsledek mě nenadchnul. Ale to je moje chyba, šila jsem je ze starých riflí a jsou takové nijaké. Ani Toníkovi se moc nelíbí...ale to se podá, jsou mu ještě velký. Věřim, že je nakonec unosí a třeba se nám i začnou líbit. Já teda osobně už takhle složitý gatě se spoustou kapes a prošívání šít nechci, ale viděla jsem od @pupies000 BO gatě co šila pro Šimonka byly krásný

jieff
8. mar 2013

@zzzzazi
@piecee myslim, že ten Quin bude lepší tim, jak je užší, ale mě se na dětech, ty volný věci líbí🙂 Tak mi ani ten náš rozevlátej Zorian nevadí a okolí to taky chválí, tak to tak hrozný nebude. Je to první softka, s příští už si víc pohraju, ale jsem za ní ráda. Funguje už od pozdního léta a pořád dobrý, jen ta zelená je často uzená 😉

eriqe
8. mar 2013

@ucitelka70 ja tuto prakticku zenu mam, mozem ti posunut ;)

veronik77
8. mar 2013

@jieff ty jsou krásné!!!!!
Quin je super, ale přijde mi zase hodně úzký - na huňatý svetr to pak není... 🙂
@kuna jakou jsi prosím šila Philippu velikost pro J.? Děkuji 😉

petkasv
8. mar 2013

@jieff ty jsou ale krásný 🙂

jieff
8. mar 2013

@veronik77
@petkasv no jo já si vymyslela, že budou decentní a pak mi přišly málo barevný 😅

sinala
8. mar 2013

@jieff moc hezké. A co se mu bude líbit a co ne to bude jen a jen horší 🙂 . Já to vidím doma. A je zvláštní, že jak nosí holky věci po sobě, tak z čeho jedna byla unešená, druhé se vůbec nelíbí a naopak. Takže moc nevynošené věci Adr. donosí 😀

sinala
8. mar 2013

@jieff my už jsme tady postižené těma kombinacema, ale já když ozdobím vzorovanou látkou kalhoty, tak pak nemohu obléknout některá trička k nim, protože se vůbec nehodí 😲

lucijan
8. mar 2013

@jieff tyjo, parádní!!

zzzzazi
8. mar 2013

@ucitelka70 Díky za blog, věci krásný, ale jestli já bych to tak udělala 😝
@jieff Díky za osobní zkušenost....tak asi radši nonitu nebo nic 😅
@piecee No právě abychto celé předělávala...to nepotřebuju střih, že 😀 😵

ucitelka70
8. mar 2013

@eriqe skúsim sa ešte spýtať u nás, díkes

svela
8. mar 2013

@jieff kalhoty jsou sice nenápadný, ale zase k nim můžeš dát cokoli a s barevným tričkem budou super! Koukám, že jsi taky z ČB 😉

petkasv
8. mar 2013

@palosek děkuji, děkuji, děkuji 🙂 látky dorazily

jitavlad
8. mar 2013

@caramilla Sucháč mám z USA, je plenkový, ale širší než třeba ten co má Terezka ze sijemdeten...

snowwitch
8. mar 2013

Holky, PUL je třeba předepírat? Asi ne, že... (ptám se pořád jak debil)

barcav
8. mar 2013

@jieff mě se moc líbí 😵

katka82
8. mar 2013

@jieff teda ty jsou parááádní 😵 😵
@snowwitch já ho nepředepírám 😉
jinak ženy přeju všechno nej k MDŽ 😉 😀 😀