icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

barcav
8. mar 2013

@petkasv jj u nás je dnes taky hnuně , teď jsem se pár dní namlsala sluníčka a dnes mlha jak mlíko a inverze 😖 🙄

karchinka
8. mar 2013

prosím, prosím, potřebuju nutně radu - chci ušít vložku do našeho senzačního nového sporťáku (jsem do něj zamilovaná :D), ale nechce se mi shánět vatelín, bych musela vyrazit ven nebo objednat, a to by zase trvalo 🙂 myslíte, že bych tam mohla lenivě šoupnout starou hrubší deku? jde mi hlavně o to, aby v létě na té podložce nebylo moc horko... to bych pak asi přemohla lenoru a šla koupit ten vatelín, jestli by byl lepší než ta deka

jinak díky všem za komentáře k hadíkovi, jste strašně milé 🙂 teď jsem si troufla na želvu a dopadla o 100 % líp, až bude chvilka, dám foto 🙂

evaon
8. mar 2013

@svela Ja som nazehlovala a drzi. Ale prala som zatial len malo.

komisakpd
8. mar 2013

@karchinka par stran do zadu som zhanala rady aj strih na podlozku do kociara...a myslim ze lepsi vatelin alebo 1cm molitan...deka zi bude padat a asi v nej bude aj horuco..

ucitelka70
8. mar 2013

@karchinka ja som za kartimatku, to som dávala do vnútra - zvonka obal, a dá sa to spolu prať, nehreje v lete, v zime izoluje

josenka
8. mar 2013

@ucitelka70 Tá karimatka je zaujímavý nápad - ale potom si ju už neprešívala, či? A ako otvor na popruhy?

caramilla
8. mar 2013

@zzzzazi vidiš a já kapucu k zorianovi dala svojí, ta jejich byla divná. Na softku jo, ale musíš si to zúžit a nebo se smířit, že je to široký 😀
@jitavlad a je to teda návin, ne ten metrážový?

svela
8. mar 2013

@ucitelka70
@karchinka
@josenka a nepotí se dítě na té karimatce? Toho bych se bála, volila bych asi vatelín.

karchinka
8. mar 2013

@josenka karimatka je zajímavý nápad, ale dají se prošít ty otvory na pásy? já to tam totiž jinak nepřichytnu, k opěradlu je přímo přišitá síťka, budou ji tam asi držet jenom pásy, jsem přemýšlela, jak ji uchytit jinak, ale nic jiného asi nevymyslím :(

@komisakpd díky moc, rady se budou hodit, jsem trošku už něco viděla, ale absolutně nestíhám, tak budu muset sednout a projít to trošku intenzivněji, střih zkusím udělat sama s metrem a střihovým papírem 🙂

Jinak přidávám obrázky té mé druhé aplikace - želvičky, jsem ji tam prostě musela někde vecpat, jsem si to za každou cenu zase chtěla zkusit, ale nevešla se jinde než na dupku :D a bonus do sušičkového fanklubu- jak a na co se také používá sušička :D

piecee
8. mar 2013

@svela je fakt parádní 🙂) hele s těma hračkama to je jak u nás kluci vždycky "jeee" chvilku to tahají a pak někde skončí 🙄 teď se na něm válí syn v postýlce ...ale až se vyspí tak vyfotím a dám🙂 někdy si říkám že toho mají doma až moc...tak to asi taky vše schovám a vytáhnu za týden 😀 😀

@karchinka želvička je super 😵 btw:tyyy jo přesně tudle látku bych chtěla na aplikaci žirafky (jen v takové té krémové nebo co to bylo za barvu) a už jsem ji v produktservisu neviděla :(

komisakpd
8. mar 2013

@karchinka pytaj sa cokolvek..ja som sila s vatelinom nedavno...ved si mohla vidiet foto...ale uz som si kupila dalsiu...a tentokrat 1cm molitan..uvidime..

piecee
8. mar 2013

holky tady je přímo link na stažení střihu na toho oslika http://praktickazena.vlasta.cz/udelejte-si-doma... jestli už to sem někdo dával omlouvám se ...jen jsem to teď měla pod rukou tak přidávám🙂

janula18
8. mar 2013

@ucitelka70 tak tu je môj výtvor. Ušitie v pohode len ten lem okolo krku dal zabrať, bud to odstávalo alebo to potom nepretiahli cez hlavu

A ešte sa idem pochváliť akú skninovú zostavu spravil manžel aby som mala kde šiť a aby to nebolo vidieť v jedálni 🙂

karchinka
8. mar 2013

@janula18 wow, závidím, funkční a krásné, já chci taky!!!

piecee
8. mar 2013

@janula18 ty jo tak to je krásný teda moc šikovnej muž 😵 😵

ucitelka70
8. mar 2013

@janula18 niečo nádherné..... perfektne si chlapcom ušila, teším sa..... a tá skrinová zostava..... chcem...

šikovný je tvoj drahý, má vzťah k stolárčine..... perfektne to vyzerá, vymakané do detailov, aj s tým sklápacím stolom...... 😉

janula18
8. mar 2013

@ucitelka70 muž je stolár. Mne sa veľmi páčia tie zásuvky na odkladanie a na fotke to moc nie je vidieť tie nite na zadnej strane, pekne všetky vidieť. To bol môj nápad.
Inak pričká fajn len to olemovanie okolo krku to budem musieť ešte na inom poskúšať. Lebo neviem ako to spraviť aby to neodstávalo a aby to dali cez hlavu

lalai
8. mar 2013

mamicky jeden skvely napad pre vase stuzky 🙂

katka82
8. mar 2013

@janula18 jůůů krásnej šicí koutek 😵 😵

kuna
8. mar 2013

@veronik77 sila jsem 98/104, delku prizpusobila zipu (35cm na mikinu) a rukavy rukam 🙂. Jak jsem ji sila z lamy, tak nevadi, ze je trosicku vetsi, ta hunatost to schova 🙂.

mischako
8. mar 2013

@zojec mohla bych se zeptat, kde bych našla střih na ta "nosítka" děkuji moc

vianne
8. mar 2013

@janula18 waaaaw to je super🙂 mas sikovneho muza 🙂

jieff
8. mar 2013

@sinala máš pravdu, proto jsem chtěla nějaký decentní, aby bylo něco k barevným tričkům. Kdybyste teď viděly co má K. na sobě. Kytičkovaný gatě, tučňáčí body a na tom kytičkovanou tuniku...cikáni hadr 😉

jieff
8. mar 2013

@svela paráda, další Budějčanda, to budeme mít větší balíky z hromadek😉Ale já už mam stop stav, vlastně...

petkasv
8. mar 2013

@janula18 To je nádhera, závidim 🙂 🙂 🙂

mitape
8. mar 2013

@janula18 aby to neodstávalo treba vystrihnúť prúžok cca o 5cm menší ako na strihu, zoši a skus prevliect cez hlavu. ak ide lahunko ešte zmenši. potom len našiješ. @medunka 21 robila z patentu a tam sme zmenšovali o 10cm /chlapcovi som merala priamo na hlavičke/ a sadol pekne.

kalman
8. mar 2013

Baby neznačila som si stehovkou už asi 10rokov a pozrite čo dnes robím 😝
už mám pluzgier na prste od ihli auuuua
ale chcem si tie nohavice ušiť fakt precízne tak idem bojovať s ihlou ďalej 🙂

mikulka45
8. mar 2013

@kalman no tak nezabudni potom odfotit aj vysledok. Pre seba sijes nohavice?

anastazieb
8. mar 2013

Tak nějaké moje výtvory taky 😉

laeela
8. mar 2013

@piecee je tmavější, manžel říká, že hrášková, ale taková svěží. 😀 Ty barvy je fakt těžký popsat. Mě se líbí, dcera má růžofku a syn tady tu zářivou zelenou a je to prima. jdou dobře vidět a nikde se neztratí. 😀