icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

lucijan
14. mar 2013

@kuna co to meleš, dyť je krásná! i ta noční košile vypadá pěkně 😉
@svela 😵 😵

alinn
14. mar 2013

@bordino teda tučňák je parádní 🙂

bordino
14. mar 2013

Tak dneska mám denní přísun pro Jolanku hned po ránu 😀
Aneb zase zecyklace šály, ještě mám jednu pro Jáchyma 😀 😀 😀

petkasv
14. mar 2013

@bordino ty si neuvěřitelná 😝 😝 😝 😝

jitu22
14. mar 2013

@bordino to je super nápad 🙂

jancasoch
14. mar 2013

@bordino tak to je fakt super, kam na ty šály chodíš 🙂

bordino
14. mar 2013

@jancasoch do hrabárny, kus za 3,-, no nekup to 😀

jancasoch
14. mar 2013

@bordino no nekoupím, protože nemám kde ☹ Je to fakt luxusní a tenhle kousek pro Joli je úžasnej

bordino
14. mar 2013

@jancasoch hlavně konečně nepyskuje, že jí to škrábe. Nevím, co se to s dětma děje, že je v 3,5 roce začne kousat vlna? 😕 😠

jancasoch
14. mar 2013

@bordino nestraš, 3,5 je Jírovi za 1 rok a 3 měsíce🙂 času dost 🙂

veronik77
14. mar 2013

@bordino a nemá to odněkud? Štěpána začalo kousat merino až po víkendu u babičky, doma ho opět přestalo kousat 🙂

bordino
14. mar 2013

@veronik77 nevím, ale rozhodně není jediná, kterou to v tomto věku postihlo. Fakt by mě zajímalo, co to je. Termoprádlo, svetry, noční košile z climu... vše mi tu jen zabírá místo 🙄

denimaty
14. mar 2013

@bordino U nás to bylo již kolem 3. roku. Jako malá byla dcera naprosto v pohodě.

bordino
14. mar 2013

@denimaty no vida. Kdo dál? 😉 Chci slyšet, že je to normální a že jí to třeba přejde. I když, mě to žere do teď....

caramilla
14. mar 2013

@bordino to ranní jasné světlo je krásné!!!

caramilla
14. mar 2013

@bordino a nesouvisí to fakt s tím věkem, že dítě si víc všímá drobných pocitů na kůži? Jasmí nesundává vůbec nic, ani škrábající cedulky, merino,co mě kouše. Tak jsem si už kdysi říkala, jestli to není tím, že si to třeba neuvědomuje, když je malá...

caramilla
14. mar 2013

@kryska5 tak s tímhle panelem mám úplně stejný záměr, až Jasmí bude mít konečně ten pokojíček 😀
@petkasv díky za potvrzení mých zkušeností. A to bílé jde ještě koupit? A máš zhruba představu, kde prodávají jaké? Já totiž rolandy už dlouho nekupovala....
@bordino tučňák od Joli je úplně dokonalej, já chci taky! 😀
@kuna peněženka krásná!

caramilla
14. mar 2013

@kalman krásné nohy! 😎

anastazieb
14. mar 2013

@bordino @caramilla taky si myslím, že to může být věkem...

caramilla
14. mar 2013

@ardila to je darda, ten můj je 8 setkání po 4 hodinách a stojí jen 2 tisíce 😎 Ale dopředu nám třeba řekla, že dětské střihy nedělá, že si máme koupit budru 😠

sinala
14. mar 2013

@bordino nepřejde 😀 😀 😀

petkasv
14. mar 2013

@caramilla no to vůbec netuším jestli se ten bílej plasťák dá ještě koupit, když jsem byla u nás v gala tak mi paní řekla, že jí ho nedovezly, takže je možný že už máme smolíka ☹ jedině někde na netu, já fakt netušim 😖

kamishek
14. mar 2013

@svela ušila jsem jednu s ronarem a až budu šít další (jednou, pro sebe), tak zkusím spíš decovil.. ten ronar mi nepřišel dost pevný, zato je celkem tlustý v těch dvou vrstvách podle návodu ☹

svela
14. mar 2013

@kamishek díky za radu! Jaký je ten decovil? Na netu píšou pružný. Já dala jednostranně nažehlovací výztuhu, myslím, že to je ronopast a na ten vrchní díl už jen vlizelín, abych to neměla tak tlustý. Tlustý to nemám, ale mohlo by to být pevnější.

abigail1
14. mar 2013

Prosím holky, doporučte mi nějakou pevnou jednostranně nažehlovací výztuhu vhodnou do kabelky, aby kabelka sama stála. Díky.

lenasss
14. mar 2013

holky nestíhám dočítat,ale všechny výtvory krásné až mi je z toho smutno že já skoro nešiju.Jen pořád háčkuju čepičky a když už dodělám to co mám objednané nahrnou se další objednávky a moji kluci budou asi chodit bez čepek.
Jinak jedna OT.V pondělí má jít syn na ty mandle a já mám pořád v sobě hroznou představu že se něco stane a bude zle ☹ nevím proč nemůžu se toho zbavit a zatím jsem to tedy řekla jen jedné kamarádce a ta mě zazdila slovy,že je to normální 😅 .Nicméně dnes jsem přebírala v obchodě zeleninu a taková dost podivná paní se u mě zastavila a řekla mi že mám dar,veliký dar od boha vidět budoucnost a ,že to ze mě cítí a že jestli chci mám k ní přijít a ona mě naučí s tím pracovat 😨 tak jsem dost v pasti moc na tyhle věci nevěřím jsem spíš realista ale dost mě vykolejila to vám teda řeknu 🙄

palosek
14. mar 2013

@lenasss 😀 😀 na takové cizí návštěvy pozor 😀 😀 😀 Abys pak neviděla budoucnost negativně 😀 😀 😀

anastazieb
14. mar 2013

@lenasss teda to je děsivý 😒 Ale taky nevím, jak bych s takovou informací (a tím pocitem) naložila...

Jinak v Produktservisu mají nový proužky a zelený bagry 😉 Kdo bude brát? Já bych vzala od každýho kilo, ale od 3kg je lepší cena... Jenže já na hromadku nemám prostorové ani finanční kapacity 😖

lenasss
14. mar 2013

@palosek 😀 😀 😀 😀

lenasss
14. mar 2013

@anastazieb jj asi to vezmu sportovně 😀 nic jiného mi nezbude 😅 😀