Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@zuzu_epona ja šijem všetko so zapnutým nožom, na 4 nite... je to krajšie so 4 niťami ako s tromi....
s vypnutým nožom iba vtedy šijem, ak robím plochý šev..... to je ozdobný - alebo na podhnutie.... to je trošku vyšší level
zvyknem prebehnúť štetcom - vyčistiť ak hlavne vymienam nite... alebo ak došijem jednu -dve veci....
ukončovanie ja robievam tak, že urobím hrčku - blízko ukončenia, ked to má byť krajšie, tak nechám dlhšiu retiazku a hrubou ihlou vtiahnem na cca 2-3 cm
a další od této paní 🙂
@svela ta peněženka je nádherná, dokonalá i bez toho Ronaru 🙂
@kryska5 ta mapa je super, moc krásná látka!
@palosek možná jdu s křížkem po funuse, ale když nic nedrží, tak co našívací patentky?
@danielahe návod je tady http://modestmaven.blogspot.cz/2012/02/bi-fold-... , je to celkem jednoduché
@bordino super nápad, vidím, že jedeš v šálách 🙂
@kamishek tyjo, to jsi šila? Ta je jak kupovaná!
@abigail1 krásné, vůbec není poznat, že je to bodýčková prvnotina!
@kalman prosímtě, ty už musíš mít taky plnou skříň, ne? Hekzý komplet!
@lenass neboj, to bude dobrý! Já jsem taky takový plašan, tak tě chápu. A s tou paní - no nevím, aby ten dar neviděla v každém, kdo se hrabe v zelenině 🙂. Ale jestli o tom vážně uvažuješ, tak za ní jednou zajdi a uvidíš, jaký na tebe udělá dojem. Aspoň si pak nevudeš vyčítat, že jsi to nezkusila 🙂.
@zuzu_epona
1. buď ušiju pár stehů z rubu, otočím a pokračuju, nebo nijak (když je přes to další šev), nebo řetízek zavážu do uzlíku a odstřihnu. Vyjímečně zatahuju jehlou do stehu
2. jestli chceš ořezat na čáře, sleduj nůž
3. zkoušet to 😀
4. po každém šití do něj pořádně fouknu, pokud to nestačí, opráším štětcem. Jednou za uherský rok vysaju.
5. asi je to jedno, já šiju vždy na 4
6. např. když šiješ vnitřní oblouk, tak aby ti to nerozřezalo látku tam, kde nechceš
jo a na fotce to není vidět, ale rukávy a kanýry mají malé jahůdky 🙂
@kalman - ja som písala, nevšímla som si, že dcéra bola prihlásená 😉
@ucitelka70 no to by som si nevšimla 😀
@kalman u vás si kupovala viskozu? po čom vyšla? aj žltá je ten istý matroš? elegantné je to.... krásne splývavé 😉
@anastazieb kéž by, jsou fakt nádherní. A mládě by se aspoň oblíkalo bez řevu 😀
@anastazieb Kdyžtak Ti je objednám, jak jsme se domluvily 😉
@ucitelka70 áno u nás, stála 10€ a tá žltá je trochu iná je pevnejšia niečo ako plavkovina
@lenasss mě zase jedna cikánka říkala, že v břiše nosím krásného chlapečka (což jsem sama věděla od začátku) a musím říct, že měla pravdu...chlapeček to je a je nádherný..už má i frajerku 😀 Ale ona chce jeho, on ji teda vůbec, má svoje bagry...teď víte, proč dělám hromady 🙂 Vydělávám na bagr JCB 4CX Eco 😀 😀 😀 😀 😀
@sinala, @veronik77, @ucitelka70, @kuna Ďakujem vám dobré duše, ste veľmi milé 🙂
@zuzu_epona mile rada.... a ešte toľko, ak začneš šiť úplety, radšej si vymeň ihly za strečové.... nebudú sa robiť diery... napr. z mtx jednolíc aj teplákovina radi púšťajú očká - nie všetky, ale predsa......
napätie všetkých nití okolo 4..... alebo prvé dve 4 a jedna palička.. uvidíš
veľa elánu do šitia... a najprv si nacvič na starších veciach, ja som cvičila na kuchynských utierkach.... aj rovné šitie - pekne na pásiku 😀
@bordino Hele, moje dítko začíná "vypyskovat" už teď a u luxusních věcí od Manymonths... jako nechápu - kukla jí nevadí a vlňáčky ze stejného materiálu (i barvy) jo? Když jí je navlíkám, tak huláká občas au a bolí... 😖. Ale po oblečení je zase klid. Že by měla averzi k vlně po mě??? 😕. No doufám, že ne.

@sinala tak koukám, že v druhém bodu budou značné rozdíly 😀