icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

veronik77
14. mar 2013

@sinala tak koukám, že v druhém bodu budou značné rozdíly 😀

ucitelka70
14. mar 2013

@zuzu_epona ja šijem všetko so zapnutým nožom, na 4 nite... je to krajšie so 4 niťami ako s tromi....
s vypnutým nožom iba vtedy šijem, ak robím plochý šev..... to je ozdobný - alebo na podhnutie.... to je trošku vyšší level
zvyknem prebehnúť štetcom - vyčistiť ak hlavne vymienam nite... alebo ak došijem jednu -dve veci....
ukončovanie ja robievam tak, že urobím hrčku - blízko ukončenia, ked to má byť krajšie, tak nechám dlhšiu retiazku a hrubou ihlou vtiahnem na cca 2-3 cm

ucitelka70
14. mar 2013
veronik77
14. mar 2013
kuna
14. mar 2013

@svela ta peněženka je nádherná, dokonalá i bez toho Ronaru 🙂
@kryska5 ta mapa je super, moc krásná látka!
@palosek možná jdu s křížkem po funuse, ale když nic nedrží, tak co našívací patentky?
@danielahe návod je tady http://modestmaven.blogspot.cz/2012/02/bi-fold-... , je to celkem jednoduché
@bordino super nápad, vidím, že jedeš v šálách 🙂
@kamishek tyjo, to jsi šila? Ta je jak kupovaná!
@abigail1 krásné, vůbec není poznat, že je to bodýčková prvnotina!
@kalman prosímtě, ty už musíš mít taky plnou skříň, ne? Hekzý komplet!

@lenass neboj, to bude dobrý! Já jsem taky takový plašan, tak tě chápu. A s tou paní - no nevím, aby ten dar neviděla v každém, kdo se hrabe v zelenině 🙂. Ale jestli o tom vážně uvažuješ, tak za ní jednou zajdi a uvidíš, jaký na tebe udělá dojem. Aspoň si pak nevudeš vyčítat, že jsi to nezkusila 🙂.

@zuzu_epona
1. buď ušiju pár stehů z rubu, otočím a pokračuju, nebo nijak (když je přes to další šev), nebo řetízek zavážu do uzlíku a odstřihnu. Vyjímečně zatahuju jehlou do stehu
2. jestli chceš ořezat na čáře, sleduj nůž
3. zkoušet to 😀
4. po každém šití do něj pořádně fouknu, pokud to nestačí, opráším štětcem. Jednou za uherský rok vysaju.
5. asi je to jedno, já šiju vždy na 4
6. např. když šiješ vnitřní oblouk, tak aby ti to nerozřezalo látku tam, kde nechceš

kuna
14. mar 2013

dnešní jahůdkové noční košilky. Bylo by to hezčí, kdyby ten hlavní panel byl jednobarevný, ale na spaní stačí a potřebuju vyšít úplet, který jsem si bůhvíproč nasyslila 😀

kalman
14. mar 2013

@kuna ty jsou krásný

zabza40
14. mar 2013

@lenasss Zkus to s kyvadlem je to nejjednoduší metoda 🙂

zabza40
14. mar 2013

@kuna Z čeho jsou ty jahody?

kalman
14. mar 2013

@kuna začíná se mi naplňovat 🙂 ale musím si udelav ve skríni inventuru a vyházet co už léta nenosím

kuna
14. mar 2013

@zabza40 červená je úplet z wendy a zelená je dadka jersey

kuna
14. mar 2013

jo a na fotce to není vidět, ale rukávy a kanýry mají malé jahůdky 🙂

wew
14. mar 2013

@kalman - skvelé veci si pošila , aj minule aj teraz.... čo za materiál? vyzerá to na nejakú viskozovú látku? taká fajn padavá

kalman
14. mar 2013

@wew Je to tmavomodrá viskóza , je moc fajnová

anastazieb
14. mar 2013

@allymally já doufám, že tam ty bagry zas dají, mám pocit, že to tak většinou je...

@kuna košilky krásné, malé jahůdky vidím 😉

ucitelka70
14. mar 2013

@kalman - ja som písala, nevšímla som si, že dcéra bola prihlásená 😉

kalman
14. mar 2013

@ucitelka70 no to by som si nevšimla 😀

ucitelka70
14. mar 2013

@kalman u vás si kupovala viskozu? po čom vyšla? aj žltá je ten istý matroš? elegantné je to.... krásne splývavé 😉

allymally
14. mar 2013

@anastazieb kéž by, jsou fakt nádherní. A mládě by se aspoň oblíkalo bez řevu 😀

allymally
14. mar 2013

@anastazieb Kdyžtak Ti je objednám, jak jsme se domluvily 😉

kalman
14. mar 2013

@ucitelka70 áno u nás, stála 10€ a tá žltá je trochu iná je pevnejšia niečo ako plavkovina

allymally
14. mar 2013

@lenasss mě zase jedna cikánka říkala, že v břiše nosím krásného chlapečka (což jsem sama věděla od začátku) a musím říct, že měla pravdu...chlapeček to je a je nádherný..už má i frajerku 😀 Ale ona chce jeho, on ji teda vůbec, má svoje bagry...teď víte, proč dělám hromady 🙂 Vydělávám na bagr JCB 4CX Eco 😀 😀 😀 😀 😀

zuzu_epona
14. mar 2013

@sinala, @veronik77, @ucitelka70, @kuna Ďakujem vám dobré duše, ste veľmi milé 🙂

danielahe
14. mar 2013

@kuna děkuji 😵

ucitelka70
14. mar 2013

@zuzu_epona mile rada.... a ešte toľko, ak začneš šiť úplety, radšej si vymeň ihly za strečové.... nebudú sa robiť diery... napr. z mtx jednolíc aj teplákovina radi púšťajú očká - nie všetky, ale predsa......

napätie všetkých nití okolo 4..... alebo prvé dve 4 a jedna palička.. uvidíš

veľa elánu do šitia... a najprv si nacvič na starších veciach, ja som cvičila na kuchynských utierkach.... aj rovné šitie - pekne na pásiku 😀

mitape
14. mar 2013

@kalman peknéééé , a môže prísť leto.
@bordino šálové tričkošaty peknéééé 🙂 škoda, že tu nič také nie je

zojec
14. mar 2013

@bordino kokso.. by sa tato tema asi mala premenovat na bordino sije :D :D na com ficis zena? 😀 😀 ja za posledne 2 tyzdne 0 bodov.. tak som vas aspon poobdivovala a mozem ist s kludom spat 😕

sufik1
14. mar 2013

jedna patnáctiminutovka, aneb když se jdete fotit a všechna vhodná trička mají flek a nebo ho tam při žehlení stihnete vyrobit 😖

macin73
14. mar 2013

@bordino Hele, moje dítko začíná "vypyskovat" už teď a u luxusních věcí od Manymonths... jako nechápu - kukla jí nevadí a vlňáčky ze stejného materiálu (i barvy) jo? Když jí je navlíkám, tak huláká občas au a bolí... 😖. Ale po oblečení je zase klid. Že by měla averzi k vlně po mě??? 😕. No doufám, že ne.

mima2011
14. mar 2013

@macin73 malej taky občas huláka u oblíkání au au, ale jenom u toho co si obléct nechce, tak možná proto je po oblečení klid 😉

ucitelka70
14. mar 2013