Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@ucitelka70 jej, to je super.
@ucitelka70 tak to nemá chybu 🙂
@macin73 @mima2011 mne nedávno stredný synátor prestal nosiť vlnené veci, že ho to šteklí, aj ked som to na neho nebadane navliekla, s revom to rýchlo vyzliekol. A to ich mám vlnou obšitých všetkých troch ☹ . Mylly merino troška hryzká, kým sa zahreje a zavrú sa vlákna, ale už mal aj daleko jemnejšie a nechce to ani za svet. Jedine vlnenú čiapku. Vyrážku nemá, práve on má najlepšiu pleť zo všetkých troch. Snád sa to časom ešte zlepší, dúfaaaaaaaaaam.
nekamenovat pls, zažádala jsem admina o smazání
Prosim o radu...Neviete mi niekto poradit strih na ochranny obal manduci??cchela by som si ho usit doma..dakujem🙂
NEKOMENTUJTE PROSIM,nevedela som ze sa to nemoze...prepacte
nevěděla byste některá, kde by se dal sehnat průhledný měkký vinyl (jakoby tuhý igelit), ze kterého bývají vyrobené různé obaly na hračky? Potřebovala bych vyrobit něco takového http://www.makeit-loveit.com/2011/12/clear-toy-...
@barboragonova poradit střih se může, to byl myslím komentář k jinému příspěvku 🙂 Já ho tedy nešila, zkus se zeptat @zojec 🙂
@laeela Admina jsem poprosila o smazání hned v 7ráno (tak asi až se k tomu dostane pak to smaže), ale nepřijde mi, že by se jednalo o obchodní aktivitu z mojí strany. Jen jsem chtěla vědět jestli by si někdo nepřidal barvu, co se mi líbí a jinak ničevo nic. Usoudila jsem, že dotazem snad nic nezkazím, když tu proběhly i podobné dotazy k mtx a dále a byla tu pravděpodobnost, že někomu dalšímu by se taková barva líbila. Objednávku má na starosti hromádkář ne já. 🙂 😕
čímž chci říct, že už se tedy ptát nebudu 🙂
Ahojte ja vám tu tak vpadnem, iba vás chcem pochváliť, ste všetky neuveriteľné šikulky, vaša téma ma inšpiruje a poháňa vpred.Snáď o pár rokov sa aspoň vzdialene priblížim 😉.
Stroj som si kúpila na Vianoce-predtým som žiadny v ruke nedržala, medzi tým sa mi narodil synček, takže hľadám čas kde môžem popri dvoch drobcoch, ale aj to vidím, že sa dá, keď zahliadnem niektoré "čínske" šičky 😀 😀 😀 😀 .
Palec hore za super tému.
A pridávam foto pár mojich prvotín
@sinala to sú prvé zverejniteľné, za tie dva-tri mesiace som toho pošila kopec, ale skôr hračky, vak na sedenie a také záležitosti aby sa mi ruka netriasla, pri prvých stehoch som mala stroj na najmenšiu rýchlosť nastavený, keď ma videla moja mama sa mi smiala 😀 , teraz už sem tam aj najvyššiu nastavím 😀
a mám aj dobrú učiteľku @zojec s ktorou cez FB konzultujem každý steh a tiež ma nakopáva dopredu
Holky zkušené, poraďte, ráda bych si ušila něco takového
http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=48322137&tab=0
mám padnoucí tepláky, tak je obkreslím, ale jak rozšířit ty nohavice? Prostě na stranách přidat a stáhnout to jen tou záševkou nebo je v tom něco jiného....

@ ucitelka70 taketo nieco som mala na byte,v skrini..ale taky poriadok som tam nikdy nemala