icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

medunka21
14. mar 2013

@ ucitelka70 taketo nieco som mala na byte,v skrini..ale taky poriadok som tam nikdy nemala

majamat
14. mar 2013

@ucitelka70 jej, to je super.

bulinka
14. mar 2013

@ucitelka70 tak to nemá chybu 🙂

season
15. mar 2013

@macin73 @mima2011 mne nedávno stredný synátor prestal nosiť vlnené veci, že ho to šteklí, aj ked som to na neho nebadane navliekla, s revom to rýchlo vyzliekol. A to ich mám vlnou obšitých všetkých troch ☹ . Mylly merino troška hryzká, kým sa zahreje a zavrú sa vlákna, ale už mal aj daleko jemnejšie a nechce to ani za svet. Jedine vlnenú čiapku. Vyrážku nemá, práve on má najlepšiu pleť zo všetkých troch. Snád sa to časom ešte zlepší, dúfaaaaaaaaaam.

zzzzazi
Odpoveď bola odstránená
zzzzazi
15. mar 2013

nekamenovat pls, zažádala jsem admina o smazání

piecee
15. mar 2013

holky jdu otravovat ještě sem 🙂) nemáte některá na zbyt MODRÉ PILOTY Z WENDY?buď tyto a nebo na modrým podkladu?🙂

svela
15. mar 2013

@zzzzazi prosím o odkaz na tabulku, možná by se mi fialkový taky hodil, ale max tak 2m, tak nevím, jestli by to stačilo

lenasss
15. mar 2013

další čepička,holky poradte může tak ten kšilt být? nebo má být delší?

barboragonova
15. mar 2013

Prosim o radu...Neviete mi niekto poradit strih na ochranny obal manduci??cchela by som si ho usit doma..dakujem🙂

laeela
15. mar 2013

@zzzzazi kamenovat tě nechci, ale s ohledem na to, že se tady posledně řešily, zda se můžou vůbec v diskusi řešit obchodní aktivity, tak fakt nevím, jestli bylo nejlepší ještě na to upozornit admina. 🤐

barboragonova
15. mar 2013

NEKOMENTUJTE PROSIM,nevedela som ze sa to nemoze...prepacte

jitu22
15. mar 2013

nevěděla byste některá, kde by se dal sehnat průhledný měkký vinyl (jakoby tuhý igelit), ze kterého bývají vyrobené různé obaly na hračky? Potřebovala bych vyrobit něco takového http://www.makeit-loveit.com/2011/12/clear-toy-...

veronik77
15. mar 2013

@barboragonova poradit střih se může, to byl myslím komentář k jinému příspěvku 🙂 Já ho tedy nešila, zkus se zeptat @zojec 🙂

veronik77
15. mar 2013

@jitu22 co nějaký bauhaus či tak něco? U nás mají něco takového v železářství, ale není to tak pěkně průhledné...

sufik1
15. mar 2013

@jitu22 já šila z průhledného ubrusu. Mají u nás na slánský u číňanů v prvním patře a nebo myslím i ta opelichaná baba nahoře v galanterce. Brala jsem to na prodloužení pláštěnky na kočár a na krytku nožiček na vložku do kočáru. Docela dobře se to šije a moc se to nemačká.

mima2011
15. mar 2013

@jitu22 viděla jsem něco takového v Jisku u metráže ubrusů z pvc.

jitu22
15. mar 2013

@veronik77 @sufik1 @mima2011 díky moc! Snad se podaří něco sehnat 🙂

zzzzazi
15. mar 2013

@laeela Admina jsem poprosila o smazání hned v 7ráno (tak asi až se k tomu dostane pak to smaže), ale nepřijde mi, že by se jednalo o obchodní aktivitu z mojí strany. Jen jsem chtěla vědět jestli by si někdo nepřidal barvu, co se mi líbí a jinak ničevo nic. Usoudila jsem, že dotazem snad nic nezkazím, když tu proběhly i podobné dotazy k mtx a dále a byla tu pravděpodobnost, že někomu dalšímu by se taková barva líbila. Objednávku má na starosti hromádkář ne já. 🙂 😕

čímž chci říct, že už se tedy ptát nebudu 🙂

laeela
15. mar 2013

@zzzzazi já už to nebudu rozmazávat. 😉 Stane se.

medvi11
15. mar 2013

@lenasss mně se ta kšiltovka líbí tak,jak je 🙂

ellysa
15. mar 2013

Ahojte ja vám tu tak vpadnem, iba vás chcem pochváliť, ste všetky neuveriteľné šikulky, vaša téma ma inšpiruje a poháňa vpred.Snáď o pár rokov sa aspoň vzdialene priblížim 😉.
Stroj som si kúpila na Vianoce-predtým som žiadny v ruke nedržala, medzi tým sa mi narodil synček, takže hľadám čas kde môžem popri dvoch drobcoch, ale aj to vidím, že sa dá, keď zahliadnem niektoré "čínske" šičky 😀 😀 😀 😀 .
Palec hore za super tému.
A pridávam foto pár mojich prvotín

sinala
15. mar 2013

@ellysa no super a na to, že to jsou první počiny to nevypadá 🙂

lenasss
15. mar 2013

@ellysa ty joo krásné a model je nejhezčí 😵

lenasss
15. mar 2013

@medvi11 děkuji za názor ještě počkám na majitelku jestli se jí to tak bude líbit,mě se to právě líbí takhle ale uvidíme 😝 už jsem jí dvakrát předělávala a ted jsem rozhodnutá pokud zase bude chtít něco předělat že si jí raději nechám 😀

ellysa
15. mar 2013

@sinala to sú prvé zverejniteľné, za tie dva-tri mesiace som toho pošila kopec, ale skôr hračky, vak na sedenie a také záležitosti aby sa mi ruka netriasla, pri prvých stehoch som mala stroj na najmenšiu rýchlosť nastavený, keď ma videla moja mama sa mi smiala 😀 , teraz už sem tam aj najvyššiu nastavím 😀
a mám aj dobrú učiteľku @zojec s ktorou cez FB konzultujem každý steh a tiež ma nakopáva dopredu

medvi11
15. mar 2013

@lenasss to máš návod z MMB? Máš odkaz, ať to nemusím hledat? (Jiříkovi by se něco takového šiklo taky...)

medvi11
15. mar 2013

@ellysa Krása, na první výtvory na medaili. A malej má krásné háro.

snowwitch
15. mar 2013

@ellysa Krásné oblečky ...já si na řasení pořád netroufám 🙂

snowwitch
15. mar 2013

Holky zkušené, poraďte, ráda bych si ušila něco takového
http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=48322137&tab=0
mám padnoucí tepláky, tak je obkreslím, ale jak rozšířit ty nohavice? Prostě na stranách přidat a stáhnout to jen tou záševkou nebo je v tom něco jiného....