Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@macin73 @mima2011 mne nedávno stredný synátor prestal nosiť vlnené veci, že ho to šteklí, aj ked som to na neho nebadane navliekla, s revom to rýchlo vyzliekol. A to ich mám vlnou obšitých všetkých troch ☹ . Mylly merino troška hryzká, kým sa zahreje a zavrú sa vlákna, ale už mal aj daleko jemnejšie a nechce to ani za svet. Jedine vlnenú čiapku. Vyrážku nemá, práve on má najlepšiu pleť zo všetkých troch. Snád sa to časom ešte zlepší, dúfaaaaaaaaaam.
Prosim o radu...Neviete mi niekto poradit strih na ochranny obal manduci??cchela by som si ho usit doma..dakujem🙂
nevěděla byste některá, kde by se dal sehnat průhledný měkký vinyl (jakoby tuhý igelit), ze kterého bývají vyrobené různé obaly na hračky? Potřebovala bych vyrobit něco takového http://www.makeit-loveit.com/2011/12/clear-toy-...
@barboragonova poradit střih se může, to byl myslím komentář k jinému příspěvku 🙂 Já ho tedy nešila, zkus se zeptat @zojec 🙂
@laeela Admina jsem poprosila o smazání hned v 7ráno (tak asi až se k tomu dostane pak to smaže), ale nepřijde mi, že by se jednalo o obchodní aktivitu z mojí strany. Jen jsem chtěla vědět jestli by si někdo nepřidal barvu, co se mi líbí a jinak ničevo nic. Usoudila jsem, že dotazem snad nic nezkazím, když tu proběhly i podobné dotazy k mtx a dále a byla tu pravděpodobnost, že někomu dalšímu by se taková barva líbila. Objednávku má na starosti hromádkář ne já. 🙂 😕
čímž chci říct, že už se tedy ptát nebudu 🙂
Ahojte ja vám tu tak vpadnem, iba vás chcem pochváliť, ste všetky neuveriteľné šikulky, vaša téma ma inšpiruje a poháňa vpred.Snáď o pár rokov sa aspoň vzdialene priblížim 😉.
Stroj som si kúpila na Vianoce-predtým som žiadny v ruke nedržala, medzi tým sa mi narodil synček, takže hľadám čas kde môžem popri dvoch drobcoch, ale aj to vidím, že sa dá, keď zahliadnem niektoré "čínske" šičky 😀 😀 😀 😀 .
Palec hore za super tému.
A pridávam foto pár mojich prvotín
@sinala to sú prvé zverejniteľné, za tie dva-tri mesiace som toho pošila kopec, ale skôr hračky, vak na sedenie a také záležitosti aby sa mi ruka netriasla, pri prvých stehoch som mala stroj na najmenšiu rýchlosť nastavený, keď ma videla moja mama sa mi smiala 😀 , teraz už sem tam aj najvyššiu nastavím 😀
a mám aj dobrú učiteľku @zojec s ktorou cez FB konzultujem každý steh a tiež ma nakopáva dopredu
Holky zkušené, poraďte, ráda bych si ušila něco takového
http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=48322137&tab=0
mám padnoucí tepláky, tak je obkreslím, ale jak rozšířit ty nohavice? Prostě na stranách přidat a stáhnout to jen tou záševkou nebo je v tom něco jiného....

@ ucitelka70 taketo nieco som mala na byte,v skrini..ale taky poriadok som tam nikdy nemala