icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

medvi11
15. mar 2013

@snowwitch možná bych ty nohavice střihla ještě navíc k tomu rozšíření i lehce do zvonu, ať je to ještě volnější.

lenasss
15. mar 2013

@medvi11 háčkovala jsem jak obyč čepku jen jsem dala navíc reliéfní sloupky a potom přiháčkovala kšilt ale viděla jsem něco podobného na MMb když zadáš bekovka háčkovaná tak je tam taková růžovo černá na holky 🙂

kuna
15. mar 2013

@ellysa @zojec a ostatní "nosnice" - zeptám se jak tydýt, ale jak se vlastně nosí ta kapsa na mimčo? Bunda je rozepnutá a přes mimi se hodí kapsa a je to, nebo je bunda zapnutá pod nosítkem? Nebo se to nějak připne k bundě, jako nosící vložka?

Já jsem nenosící typ, J. byla taky nenosící typ a včera jsme darem dostali nosítko Ergobaby, takže asi ze mě nosnice bude 🙂. Ale nemám bundu a nějak se mi s ní nechce teď šít, stejnak bude za pár týdnů teplo. Ta kapsa mě ale zaujala.

ellysa
15. mar 2013

@kuna ergo na bundu.sveter a na to kapsa-ona sa len priloží na nosič-šatku a zaviaže sa popruhmi,možno @zojec ti tú dá nejakú foto aj zozadu aby si to videla-strih má v albume

caramilla
15. mar 2013

sice nic nového pod sluncem, ale co mám dělat, když nejsem jak @bordino, co ušije 3 soupravy za den, ale s jednou s se..... do půl třetí jsem ji šila, děsné! Tak to sem už musím dát, abych taky něco zaspamovala...
Zip jsem 6x párala, fakt to nechápu, asi je to šití s patkama a podáváním u pfaff o jiném grifu, který zatím nemám 😠

maly_prcek
15. mar 2013

@jitu22 A nebo koupelnové závěsy, taky někdy bývají průhledné...

zojec
15. mar 2013

@kuna ako pise ellysa, vzadu sa popruhy len prekrizia a prevlecu cez usi.. ked uvidis strih, budes vediet ako na to 😉 kuk fotku 🙂

bulinka
15. mar 2013

holky kolik by jste vzali softu na komplet kalhoty a bundu vel.104-110? Délku kalhot a délku bundy?

anfei
15. mar 2013

@jitu22 Dnes jsem na něj koukala v jysku mezi ubrusy, abych měla něco na stůl, když malujeme temperama 🙂 http://jysk.cz/210/236/240/5600900/a/catalog. 😉

kuna
15. mar 2013

@ellysa @zojec díky moc, holky 🙂. Už studuju... 😉

@caramilla aha, takže nový miláček už je doma? A to je ten s tou integrovanou kráčející patkou? Takže třeba kráčíš i při všívání zipu? To musí být paráda, ne?

kuna
15. mar 2013

@ucitelka70 ach, o takové šicím koutku sním 🙂

caramilla
15. mar 2013

@kuna jj, kráčím 😀 Při všívání zipu taky, ale nějak se mi ten vodoodpudivý utíkal ven ze stehu, Buď jsem měla blbý den a nebo šije ten pfaff tak jinak, že s ním ty zipy neumím. Nakonec jsem i zipovou patku vyhodila a šila to normální 😠

mima2011
15. mar 2013

@snowwitch ty nohavice jsou rozšířené ve středu nohavice čímž vznikne záhyb, který je odšitý cca 5cm od vrchu a rozloženy rovnoměrně na obě strany. Snad je to trošku srozumitelně napsané.

petkasv
15. mar 2013

@barboragonova na MMB nějaký střih dokonce je 🙂
@lenasss kšilt by měl být rozhodně delší a rozhodně širší, vystupuje cca pár cm od uší, jestli mi rozumíš🙂

lenasss
15. mar 2013

@petkasv jj děkuji už jsem to vyřešila s majitelkou a právě mi říkala že by měl být širší a delší.Tak večer předělám ještě že to nemám zakončené

petkasv
15. mar 2013

@lenasss nějak tak 🙂

anastazieb
15. mar 2013

@kuna určitě nosítko pod bundu, na to kapsu a pak bundu. Na malé miminko můžeš použít i nějakou větší bundu (nebo i svojí, pokud nemáš na tělo), tam se ti vejde, než bude teplo 😉 I když on bude Kristiánek na Ergo ještě asi malý...

kuna
15. mar 2013

@anastazieb aha, takže myslíš, že na tu fleecovou kapsu dát ještě bundu? Já teda žádnou tak velkou nemám...musela bych prohrabat šatník manželovi.
A u toho Erga byla i novorozenecká vložka, takže to už bych asi mohla nosit teď. Zkoušela jsem doma po bytě a dobrý. Je tam napsané, že od 3,5kg a Kris má už skoro 4 (za dva týdny přibral půl kila, mám v kozách smetanu 😀 😀 😀 )

caramilla
15. mar 2013

@bulinka bundu jsem šila Jasmíně tak cca těch 104/110 (délka bundy 50cm), š. jsem měla 140 a vyšla mi ta bunda do metru, s tím, že trošku zbylo, ale na kalhoty by to už nebylo. Takže bych vzala 1,5 m s tím, když bude látka širší, tak by se to snad vejít mohlo. Záleží, jak chceš dlouhé kalhoty. S jistotou tak 2m, ale to ti zase určitě dost zbyde. A ještě je pravda, že já šiju ze softu, co se musí stříhat po osonově, ten obyčejný, tam v nejhorším můžeš střihnout i proti a pak by ti 1,5 m š. 150 stačit mělo...

mahafi
15. mar 2013

@kuna já když jdu s kapsou, tak mám triko, případně mikinu, podle zimy 🙂, na to šátek/nosítko, pak kapsu a rozepnutou bundu. Když mám velkou bundu, tak mám zapnutou bundu a nenosím kapsu 🙂.

bulinka
15. mar 2013

@caramilla moc děkuju, a jak u toho softu poznám jaký je ten co se musí stříhat jen po osnově? Objednávám ten soft od Deinitiv v hromádce

caramilla
15. mar 2013

@bulinka ten levnější🙂 Ten jednosměrný je ten drahý EU soft 😀 Teoreticky bys měla i ten "levný" stříhat jedním směrem, ale myslím, že se z toho nemusí střílet, moc se to nepozná, když vysloveně nemáš něco, co má obepínat prdelku a pružit správným směrem, je to šumák. Navíc ten obyčejný soft je myslím i širší, takže tam by ses fakt měla vejít 😉 A kdyby náhodou ne, tady ti na rukáv určitě někdo pak odprodá, tady máme všechny softu přesysleno 😀

bulinka
15. mar 2013

@caramilla děkuji dobrá duše 😀

zojec
15. mar 2013

@kuna je to podla mna o zvyku, ja nosim presne tak ako mahafi, mm nosi vacisnou na chrbte, lebo s nim potrebuje vykonavat aj nejaku pracu 🙂 tak si dava rovno na obycajnu zimnu bundu , kedze som leniva a nemame usitu nosiacu :( miso byva vzdy teplucky. on odmietal nosit aj vpredu pod rozopnutou bundou, ze mu je zima na krk ... a deti nemrzli 🙂

ivanka.7
15. mar 2013

@zojec hehe, my nosime Eli zatial len vpredu a manzel si dava sal na krk, lenze! Eli sa ho naucila davat prec, lebo sa mu hra so zipsom od mikiny, takze je nahraty :D
@kuna ja si dam na tricko alebo sveter satku/nosic, na to rozopnutu bundu a na to kapsu 🙂

michamicha
15. mar 2013

čau, tak jdu zase jednou zaspamovat s pyžámkama 😀 spodky jsou jednobarevný 🙂

snowwitch
15. mar 2013

@medvi11
@mima2011
Díky, jsem zvědavá, jak se s tím poperu 🙂

anastazieb
15. mar 2013

@kuna jak píše @mahafi, kapsa je na to, když máš malou bundu, kterou přes oba nezapneš - takže kapsa na nosítko a na to rozepnutou bundu.
Já nějak ale upřednostňuju vsadky, pořád mám pocit, že by mi do té rozepnuté bundy foukalo a taky mi přijde ta kapsa na miminko málo (záleží teda, z čeho to ušiješ). Já jsem nosila (a občas ještě nosím 😀 ) velkej kabát, kterej jsem zapnula přes oba (byl z výprodeje, velikost asi o4 větší, ale nevypadal úplně jak pytel). Trochu jsem ho upravila a používám ho někdy i teď.

kamishek
15. mar 2013

@kuna dík za pochvalu 🙂 ta taška byla asi tak pátý šitý výtvor na stroji... z těch pevných látek (a podle návodu) se šije celkem snadno 😎

maly_prcek
15. mar 2013

@anastazieb @kuna My máme tady kapsu - 2 vrstvy flísu (Ikea deka) - já ji nosím např. ke kabátu (mám neutrální černou) a nosí ji MM, on svou nosící bundu nemá 🙂 A taky pokud máš třeba vsadku na nošení vepředu, tak kapsu užiješ i pak na záda. Navíc jsme tím zakrývali i v kočárku, autosedce... Je to rychlovka na ušití, náklady malé, já doporučuju jednu doma mít. Nosím pod to podvlíkací triko+triko+svetr/mikinu - hlavně ke krku, mimčo bylo oblečené stejně.
Rozeplou bundou nijak zvlášť nefouká... Na menší mimčo navíc většinou zapneš tu bundu i dole, (ale přes prsa bys už nedopla - tam hřeje kapsa). Když by měla být velký zima, můžeš miminku dát na záda ještě třeba složenou dečku, ale třeba ty 2 vrstvy flísu hřejou slušně. Já jsem na malé miminko zapla i svoji zimní a MM taky. Hodně vypasovanou softku bych ale nedala.