icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

katkaela
16. mar 2013

@ellysa fakt krásne, vobec by som nepovedala, že prvotiny🙂 a ešte k tomu s takým malým drobcom doma 🙂 Inak pozerám že máš tiež Oliviu, krásne meno 😉

laeela
16. mar 2013

tak když není šití, tak aspoň trošku jarního pletení:

komisakpd
16. mar 2013

baby, chcem poradit..potrebujem niec, nejaky druh latky na vonkajsi altanok...mame vonku komovu konstrukciu...pevnu...a na bocne steny mi treba usit nieco..teraz sme tam amli len vrecovinu ale to sa potrhalo od vetra a snehu...
rozmyslala som nieco take pevnejsie, ale zaroven vzdusne, a ayb aj slnko preslo cez to...hmm...

kajark
16. mar 2013

@komisakpd ahoj, myslim zeby sa mohla hodit slnečníkovina? http://www.textilie.cz/index.php?main_page=inde...

kalman
16. mar 2013

Tak poslední modro žlutý model
šilo se to otrasne 😝 ta látka klouže , tahá se proste hrúza 😠 , ale výsledek je celkem v pohode
z viskózi budu šít už jen jednoduché veci 😵

aerin
16. mar 2013

dalsi dotaz 😀
kombinujete nekdo fineriby s el. jednolicem? jako jestli muzu udelat na jaro triko telo z finu a dl. rukav z mylly jednolicu
bude to divny nebo dokonce dysfunkcni?😀 diky!

sinala
16. mar 2013

@aerin já jsem šila tělo tučňáky ( el. jednolíc) a rukávy finerib a vypadá to normálně 🙂

jancasoch
16. mar 2013

Tak to tady jdu také trochu "zaspamovat" 🙂 zvenku bavlněné plátno, uvnitř lamino bavlna
taška na toaletní potřeby pro synovce - moc se mu líbila 😉

lucijan
16. mar 2013

@jancasoch teda ta je 😵 😵

jieff
16. mar 2013

@jancasoch ta je krásná, ty detaily!! Kochám se! A máš logo Calluna? vřes?
@laeela taky moc hezký. Mě přijde ta vestička hrozně vtipná, ale MM má fobii na knoflíky, tak něčim takovým bych ho utrápila 😉

denimaty
16. mar 2013

Nezkoušela jste některá lemovat spodní kalhotky lemovacíma gumičkama?

jancasoch
16. mar 2013

@jieff ano přesně tak logo Calluna - vřes, snad moje nejoblíbenější rostlina 🙂

ucitelka70
16. mar 2013

jedno milé foto na pobavenie - 1 hodinu sa takto drobec zabával....

danielahe
16. mar 2013

@jancasoch krasne 😵 😵 😵 😵

vianne
16. mar 2013

@kalman na tie saty sa prave chystam, no som zvedava, ci aj moje budu take pekne 🙂

diapozitiv01
16. mar 2013

dalsia z mojich prvotin, len tie patenty mi moc nejdu a prerabam to x krat....a to sa chystam robit body, tie lemovacky ma privedu do blazninca 🙂

diapozitiv01
16. mar 2013

@ucitelka70
uz len pretoto sa oplati kupit ten magnet 🙂))

mitape
16. mar 2013

@diapozitiv01 ak ti nejdú patenty pekne našiť na OV , najprv si ich priši na jednoihlovke ( lepšie sa to pára ) a potom len prebehneš OV 😉

caramilla
16. mar 2013

@jancasoch Jani, ta je krásná! A ta stuha k ní jde úplně dokonale, fakt krása! A štítky máš samodomo nebo Fler? Moc hezký název i grafika 😉

caramilla
16. mar 2013

@kalman prdloško 😀
@laeela roztomilé!

barcav
16. mar 2013

@jancasoch moc pěkná 😵
@kalman krásné 😵

jancasoch
16. mar 2013

@caramilla díky, od tebe to potěší 🙂 . Ty štítky jsou Fler, ale jsou to právě takové ty co jsou na "neprací" věci. Chtěla bych i ty tkané štítky, tak snad na ně někdy taky dojde.
Ta grafika měla být trochu jiná, i s obrázkem, ale technicky to nešlo vyřešit.

denisa121
17. mar 2013

@ucitelka70 tak toto mat doma .. to by som skakala radostou 🙂

denisa121
17. mar 2013

@svela ahoj, peňaženka je suprová, mohli by ste mi poradiť, kde by som našla návod na takú peňaženku? dík

evaon
17. mar 2013

@ucitelka70 To mi pripomina nasu Hanku. Ta asi 30 minut zapichavala spendliky do molitanu na stolicke a ja som sila tricko 🙂 Nabuduce jej dam k tomu magnet a mozno stihnem aj nohavice 😀

kalman
17. mar 2013

@vianne Tie oblúky sa velmi zle šili tak sa máš načo tešiť 😉
určite budú krajšie

kalman
17. mar 2013

@caramilla že ´´prdloško´´ 😀 😀
prezradím ti prečo som si mákla s flitrami, stráááášne mi presvitali švy tak som to chcela zakryť a napadli ma tie flitre 😉

actimelka
17. mar 2013

@jancasoch jej nadherna je...chcela by som poradit kdeby som mohla najst navod ako usit takuto tasku? Dakujem za odpoved

petkasv
17. mar 2013

Holky zdravím, můj dnešní počin 🙂

avema
17. mar 2013

Po delší době jsem se zase dokopala sednout ke stroji. Bylo potřeba trochu zatočit tu obrovskou zásobu softshellu, kterou jsem si nasyslila. Ušila jsem soupravy pro naši nejstarší a prostřední, pro nejmladší zatím jenom kalhoty, na bundičku se taky chystám. Začíná teprve pomalu chodit, tak mám ještě chvilku čas, zatím se nosí v šátku pod nosicí bundou.