icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

jieff
17. mar 2013

@avema mazec!!

jitavlad
17. mar 2013

@avema Tak to je teda dost dobrý. Super!

ucitelka70
17. mar 2013

@avema perfektné aplikácie, perfektná kombinácia farieb a perfektný strih..... a krásne prevedenie.... 😉

jancasoch
17. mar 2013

@actimelka díky za pochvalu. Ta byla šitá z hlavy, tak nějak jak mi to přišlo, že to bude "fungovat"

sinala
17. mar 2013

@avema krásné a mám dotaz k bundě - jde nasadit kapuce při zapnuté bundě? - já se teď ptám každého u koho to vidím, protože nám to nejde, tak nevím, zda je špatný střih nebo to tak je u tohoto typu kapuce 🙂

komisakpd
17. mar 2013

@kajark dakuje...a nevies presne co je to za material?

mitape
17. mar 2013

@avema krásne a tie aplikácie ani nehovorím. v jednoduchosti je krása 🙂 prosím Ťa to máš aký strih? dík 🙂

stassy
17. mar 2013

@sinala Já tuhle bundu šila taky a kapuca nasadit jde v pohodě. Možná bych řekla, že je to mnohem lepší, než když je kapuce dole, Báře to dost leze nahoru a ječí, že jí lem u krku tlačí.. I když je možné, že u nás to způsobuje tlustá mikina, kterou nosí pod to. Když se teď koukám na fotku, kde měla jen tričko, tak bunda sedí dobře.

avema
17. mar 2013

@sinala Děkuju🙂 Kapucka nasadit jde i když je zip zapnutý, ale s nějakou větší čepicí by to asi nešlo. Je to tak akorát.

avema
17. mar 2013

@mitape Děkuju🙂 Obrázky na aplikace jsem si vypůjčila z dětského prostěradla, které má naše nejmladší v postýlce. Střih je Farbenmix, přímo softshellová bunda Philippa. Sedí skvěle, jsem nadšená.

janasrub
18. mar 2013

@sinala Já jsem tu bundu šila pro sebe i pro holčičku a kapuce mi jde nasadit, ale velmi velmi těsně.

vicor
18. mar 2013

Ahoj, chci se zeptat, kdo jste šily Philippu, sedí Vám velikostně? Nevím, kde jsem udělala chybu, přídavky mám 0,6cm a zdá se mi přes bříško těsná a od krku strašně odstává a taky mi přijdou dlouhé rukávy. Tak přemýšlím, kde jsem udělala chybu. Moc děkuji za jakékoli poznatky.

kajark
18. mar 2013

@komisakpd este som s tym nerobila... ale je to ako sa dava na slnečníky.. cize predpokladam stalo farebne, a myslim ze aj nepremokave...

barcav
18. mar 2013

@avema nádhera 😵 😵 😵 😵

zojec
18. mar 2013

moa vcerajsie vlniaky.. kamoska ma prosila usit pre synatora.. ale mala som uz len "olivove" mylly merino.. strasne sa mi nepaci ta farba.. tak som to trosku musela okraslit :D

ucitelka70
18. mar 2013

@janasrub @avema
ja sa teraz chystám z flízu ušiť philippu, tak doporučujete kapucnu o cca 1 cm predlžiť? a diely pri krku by som asi tiež predlžila o 1,5 cm aby neodstávalo pri krkku? ja šijem pre útle dieťa....

papajka7
18. mar 2013

juj krasne vsechno 😵 ,baby sikovnice ste 😵
a moj pocin,supravicka do skolky,mlady sa stazoval,ze on si myslel,ze to bude pyzamo 😝 ,myslel to tricko a k tomu chcel priserkove nohavice 😅 ,

danielahe
18. mar 2013

@avema moc krasne soupravicky 🙂

danielahe
18. mar 2013

@papajka7 hezky komplet 🙂

janasrub
18. mar 2013

@ucitelka70
já mám taky útlé dítě 🙂 zkus to s něčím porovnat
zase jak je to takové úzké, tak to nepadá z hlavy a dobře drží

diapozitiv01
18. mar 2013

celkom fajn tutorialna detske boxerky, uzitocne hlavne pre nas zaciatocnicky
http://www.sewastraightline.com/2011/03/lets-ce...

ucitelka70
18. mar 2013

takže softky došité..... uff, konečne som pekne vedela zapracovať aj spodok zipsu..... @sinala @lilly2711 ma usmernili...... a ja som sa dokopala k výsledku

papajka7
18. mar 2013

@ucitelka70 wau,krasne,ake tam mas zvlasne vrecka,hod detail 😉 ,a ktory strih si pouzila?a letny soft uz je aj tyrkys 😕 ?

fibi321
18. mar 2013

@ucitelka70 ahoj možem sa opytat ako sa vypina nož?Mam tiež štvornitku už roky,a stale špekulujem ako sa to da vypnuť.Iba vymontovať? Ďakujem

avema
18. mar 2013

Tak jsem dneska dodělala ještě bundičku k softkám pro nejmladší. Jenom v tom vypadá jako kluk 😕

vevercam
18. mar 2013

@avema nádhera 🙂 🙂 🙂 asi se inspiruji, Tomík taky nutně potřebuje soupravičku 🙂 a Markétce to moc sluší, doladíš to čepičkou a nikdo si netroufne hádat, že by to nebyla holčička 🙂

jitu22
18. mar 2013

dokončila jsem článek na blog s detaily a postupem k té nosící bundě. Pokud by se to někomu hodilo, mrkněte sem - http://jituli.blogspot.cz/2013/03/nosici-bunda-.... A ve straším článku jsou ještě nějaké fotky z akce 🙂

jieff
18. mar 2013

@jitu22 koukala jsem na blog a máš neuvěřitelně rovný stehy! Krása!

jitu22
18. mar 2013

@jieff Děkuju, ale je to jak kde 😀 Některá místa rozhodně nějsou výstavní a takové ty rohy u zipů, kde se sejde fůra vrstev, tam už mi to nějak normálně prošít nešlo 😒

jieff
18. mar 2013

Já když kouknu na Toníkovu softku, tak to se nedá srovnat😉!