Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@caramilla jj, na manduku - ladila jsem na prototypu z Irmy, takže je to úplně akorát. Vojta je spokojený, ale nic jiného nepoznal (resp. asi ve 3m totálně odsabotoval šátek a od té doby je v manduce). Na zádech se vykláněl jen poprvé, jak z toho byl celý vykulený. Teď pomalu začínám zvažovat návrat k šátku, protože za pár týdnů už nebudu moct zapínat přes břicho. Ale na záda jsem nikdy nevázala, tak nevím, nevím...
Ale teda hlavně děkuju za pochvalu a ocenění, budu ho muset večer předložit manželovi, aby viděl, co doma má 😀
@barcav jó, tak to je otázka pro stvořitele, to jsme nikdo zatím neidentifikovali 😀 😀 😀 😀 Ta barva je vlastně hrozně hnusná, ale z komplexního hlediska má krásný oči, takový vykutálený 😀 Hlavní barva je určitě šedá a možná nejlíp šedá do khaki. Maličko nádech zelené, možná a maličko nádech hnědé, takže khaki. Asi bude vojačice jednou 😝 . Na fotkách vypadají někdy jako černé 😀
@jitu22 manduca je možná na malé lidi, nevím, manžel ji má úplně dole a já teď už bych ji asi měla přes rameno, ale ani nevím, kde manducu mám, my už nosíme na koni🙂 Vázat šátek na záda není zas taková záhada, když jsem se to naučila i já 😀 Chce to široký, dlouhý a pevný šátek a dobrý úvaz, hodně se nosí v batohu, ale mě to strašně bolelo do ramenou, tak jsem nosila ve složitějších pevnějších úvazech. Učila jsem se podle Vonzino návodů na YT a super, má to krásně vysvětlené a vidíš tam i ti "grify", takže jsem se to naučila rychle. Jasmínku jsem v manduce nosila do 3 měsíců, to taky nesnášela šátek (kolébky, ječela, musela být nastojato🙂, ale od 3. měsíce už jsme pak nosily jen v šátku. Já ho chtěla prodat a řekla jsem si "Tak to ještě zkusíme" a paráda 😀 Na druhou stranu pro ty chodící děti je lepší něco, kde je vyndáš, zandáš a na to je manduca super, ze šátku to vymotávat zamotávat je o nervy. Nejlepší je na koně 😀
@caramilla já mám chlapa jak ustřelené kecky, takže jsme oba v pohodě 😀 Mně právě vždycky vyhovovalo, že je manduka hop tam, hop ven. Většinu výletů jsme vždycky podnikali na střídačku kočárek/ nošení. Až teď, jak je větší a víc ho baví koukat kolem, tak už zvládne na zádech celý den (s pauzami na svačinky, obídek, lezení...). Akorát v metru se nudí a prudí, to bylo na břiše lepší.
Vonzino znám, podle toho jsem se učila, než mi synek vysvětlil, že šátek nehodlá akceptovat.
@allymally
pfaff uz ma aj novu verziu OL hobbylock 2.5, je to uplna novinkavale da sa uz zohnat, okolo 600€. ja som sa rozhodovala medzi tymto a babylock-om imagine.
@diapozitiv01 a jaký jsi nakonec vybrala? 🙂
@allymally
nakoniec som zobrala ten baby lock imagine a nelutujem, je super 🙂. Rychly ako blesk a hlavne ma automaticke nastavenie pnutia niti, takze nemusis krutit ziadnymi koleckamí a nervit sa pritom ako ja pri CL. a navlekanie spodnych niti vzduchom berem ako bonus za tu pekelnu cenu ale fakt ze nelutujem. Jedine minus mozno pre niekoho nie pre mna ze nema volny rukavnik.
@diapozitiv01 bé, nedělejte mi to , já už nechci další stroj 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
já koukala teď na ten nový Husqarna s 25 a to je maso! To automatické napětí nití ach...
A tu značku baby lock teda vůbec neznám, patří pod nějakou značku jinou?
@diapozitiv01 wow, tak jsem si o tom tvem OL neco precetla a pani, to je teda maso, to zavidim, ale ta cena 😝 Chápu dobře, že za tu cenu je to JEN OL? 😀
@caramilla
U nas neni to moc znama znacka lebo su drahy ako hovado, skus si kuk www.babylock.com
Oni uz robia aj 8 nitovy Ol+Cl to som skoro odpadla 🙂
Ten co mam ja Imagine ten je len OL, made in Japan ale fakt ze som spokojna a to ma muzik k nemu dokopal ze si ho mam kupit aj dolozil 200€ 🙂))
@diapozitiv01 ajéjéj 🙂 jdu se na to juknou a určitě spadnu ze židle 😀
@diapozitiv01 hodíš mi prosím odkaz na tu 8mi nitku? děkujůů
Holky, mám dotaz. Nebude se někdy v dohledné době zase objednávat softshell? Hodila by se mi další zásobička 🙂
@michamicha moje první slova byla ty v....ogooooo 😀 😀

trochu jara v dnešním zasněženém dni 😀
focení trošku se slzičkama v závěru 😀