icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
19. mar 2013

trochu jara v dnešním zasněženém dni 😀
focení trošku se slzičkama v závěru 😀

macin73
19. mar 2013

@caramilla Ty sukně jsou dokonalé!!! Odkud máš tu květovanou látku? Je nádherná!

caramilla
19. mar 2013

@macin73 to je miller paisley fialové 😀

elixia
19. mar 2013

@svela dakujem 🙂

barcav
19. mar 2013

@caramilla nádhera 😵 malá je broučínek 😵
ot - jakoupak má barvu očiček ? hnědozelené ?

barcav
19. mar 2013

@lilly2711 bombastické 😵 ta kostka je boží 😵 😵 😵

jitu22
19. mar 2013

@caramilla jj, na manduku - ladila jsem na prototypu z Irmy, takže je to úplně akorát. Vojta je spokojený, ale nic jiného nepoznal (resp. asi ve 3m totálně odsabotoval šátek a od té doby je v manduce). Na zádech se vykláněl jen poprvé, jak z toho byl celý vykulený. Teď pomalu začínám zvažovat návrat k šátku, protože za pár týdnů už nebudu moct zapínat přes břicho. Ale na záda jsem nikdy nevázala, tak nevím, nevím...
Ale teda hlavně děkuju za pochvalu a ocenění, budu ho muset večer předložit manželovi, aby viděl, co doma má 😀

caramilla
19. mar 2013

@barcav jó, tak to je otázka pro stvořitele, to jsme nikdo zatím neidentifikovali 😀 😀 😀 😀 Ta barva je vlastně hrozně hnusná, ale z komplexního hlediska má krásný oči, takový vykutálený 😀 Hlavní barva je určitě šedá a možná nejlíp šedá do khaki. Maličko nádech zelené, možná a maličko nádech hnědé, takže khaki. Asi bude vojačice jednou 😝 . Na fotkách vypadají někdy jako černé 😀

caramilla
19. mar 2013

@jitu22 manduca je možná na malé lidi, nevím, manžel ji má úplně dole a já teď už bych ji asi měla přes rameno, ale ani nevím, kde manducu mám, my už nosíme na koni🙂 Vázat šátek na záda není zas taková záhada, když jsem se to naučila i já 😀 Chce to široký, dlouhý a pevný šátek a dobrý úvaz, hodně se nosí v batohu, ale mě to strašně bolelo do ramenou, tak jsem nosila ve složitějších pevnějších úvazech. Učila jsem se podle Vonzino návodů na YT a super, má to krásně vysvětlené a vidíš tam i ti "grify", takže jsem se to naučila rychle. Jasmínku jsem v manduce nosila do 3 měsíců, to taky nesnášela šátek (kolébky, ječela, musela být nastojato🙂, ale od 3. měsíce už jsme pak nosily jen v šátku. Já ho chtěla prodat a řekla jsem si "Tak to ještě zkusíme" a paráda 😀 Na druhou stranu pro ty chodící děti je lepší něco, kde je vyndáš, zandáš a na to je manduca super, ze šátku to vymotávat zamotávat je o nervy. Nejlepší je na koně 😀

kalman
19. mar 2013

@caramilla prosimte jakou jehlou šít soft? mám problém že mi vynechává stehy ☹

caramilla
19. mar 2013

@kalman já šiju devadesátkou

jitu22
19. mar 2013

@caramilla já mám chlapa jak ustřelené kecky, takže jsme oba v pohodě 😀 Mně právě vždycky vyhovovalo, že je manduka hop tam, hop ven. Většinu výletů jsme vždycky podnikali na střídačku kočárek/ nošení. Až teď, jak je větší a víc ho baví koukat kolem, tak už zvládne na zádech celý den (s pauzami na svačinky, obídek, lezení...). Akorát v metru se nudí a prudí, to bylo na břiše lepší.
Vonzino znám, podle toho jsem se učila, než mi synek vysvětlil, že šátek nehodlá akceptovat.

diapozitiv01
19. mar 2013

@allymally
pfaff uz ma aj novu verziu OL hobbylock 2.5, je to uplna novinkavale da sa uz zohnat, okolo 600€. ja som sa rozhodovala medzi tymto a babylock-om imagine.

allymally
19. mar 2013

@diapozitiv01 a jaký jsi nakonec vybrala? 🙂

katka82
19. mar 2013

@zojec aha 😕 díky za info 😉

svela
19. mar 2013

@caramilla Sukýnky jsou nádherný, H mi tu kouká přes rameno a prý by taky chtěla 😀

caramilla
19. mar 2013

@svela já bych hlavně do balonovky chtěla mít zadek. Ale to se už v tomto životě asi nedočkám, to jsem prošvihla v 18ti... 😝

diapozitiv01
19. mar 2013

@allymally
nakoniec som zobrala ten baby lock imagine a nelutujem, je super 🙂. Rychly ako blesk a hlavne ma automaticke nastavenie pnutia niti, takze nemusis krutit ziadnymi koleckamí a nervit sa pritom ako ja pri CL. a navlekanie spodnych niti vzduchom berem ako bonus za tu pekelnu cenu ale fakt ze nelutujem. Jedine minus mozno pre niekoho nie pre mna ze nema volny rukavnik.

petkasv
19. mar 2013

@caramilla přesně tuhle látku tu mám pro B. schovanou na balonovku 🙂 je boží i materiálově 🙂

caramilla
19. mar 2013

@diapozitiv01 bé, nedělejte mi to , já už nechci další stroj 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
já koukala teď na ten nový Husqarna s 25 a to je maso! To automatické napětí nití ach...
A tu značku baby lock teda vůbec neznám, patří pod nějakou značku jinou?

snowwitch
19. mar 2013

@caramilla Teda, ty sukýnky jsou nádherný...

caramilla
19. mar 2013

@diapozitiv01 wow, tak jsem si o tom tvem OL neco precetla a pani, to je teda maso, to zavidim, ale ta cena 😝 Chápu dobře, že za tu cenu je to JEN OL? 😀

diapozitiv01
19. mar 2013

@caramilla
U nas neni to moc znama znacka lebo su drahy ako hovado, skus si kuk www.babylock.com
Oni uz robia aj 8 nitovy Ol+Cl to som skoro odpadla 🙂
Ten co mam ja Imagine ten je len OL, made in Japan ale fakt ze som spokojna a to ma muzik k nemu dokopal ze si ho mam kupit aj dolozil 200€ 🙂))

allymally
19. mar 2013

@diapozitiv01 ajéjéj 🙂 jdu se na to juknou a určitě spadnu ze židle 😀

allymally
19. mar 2013

@diapozitiv01 hodíš mi prosím odkaz na tu 8mi nitku? děkujůů

avema
19. mar 2013

Holky, mám dotaz. Nebude se někdy v dohledné době zase objednávat softshell? Hodila by se mi další zásobička 🙂

allymally
19. mar 2013

@michamicha moje první slova byla ty v....ogooooo 😀 😀

svela
19. mar 2013

@caramilla z kolik metrů šíře látky děláš tu dospěláckou? Asi je potřeba hodně, co? Na dětskou dvě šíře po 110cm?

palosek
19. mar 2013

@caramilla výtvory parádní, jako vždy...ale modelka asi už má focení plný zuby 😝 😝 😀 😀 D vidí foťák...a říká...nechu fotit... 😅 😅 😅