Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@lucijan
@sufik1 budete si klepat na čelo, ale já jsem tam tu kočku viděla... A to ani nekojím, ani nejsem těhotná🙂 pták a kočka je totiž SKORO totéž... Jo a Brno má sněhu mrak, dnes mi chcíplo auto asi 5*při parkování ve sněhu a doufám, že do odpoledne to roztaje...A k tomu ptákovi, to jsou ty 2 tvary z modré punrtíkaté látky, no prostě kočka jak vyšitá 🙂 ale omlouvá mě asi jen ten ranní stres v autě...
@lilly2711
pozeram ako vyorana mys xixi, krasne kusky, sikulka si velka..
Zahnut a presit rovnostehom, najlepsie dvojihlou. Dadka je takato krutiva, ale ked sa zahne, tak super. Mozno by sa krutila aj s gumickou... to neviem naisto, ale to zahnutie mam odskusane.
@snowwitch chce to zkušenost, mě se to dělalo u hodně látek taky, ale chce to natahovat a rovnat před tím, než to prodeje pod jehlama a já to jedu dvakrát, někdy třikrát, ono to ten okraj pak zatíží a nevlní se, ovšem nemám zkušenost s Dadkou ale s jednolícem od Elišky a Batani 🙂
@lilly2711 Tak to je teda hodně blbý. Držím palce ať se to s Váma pohne tím správným směrem.
@snowwitch Já bych to ušila tím ozdobným stehem pro holčičky. Je potřeba nastudovat návod ke stroji, šije se to 3 nitěma, musí se vyndat takový zobáček, pohrát si s nastavením nití a diferenciál na 0,7. Ten okraj to krásně navlní a nevýhody materiálu využiješ pro svůj záměr.
nemáte niekto strih na ochrannú kapsu na nosič??vdaka...
děkuju moc všem za pochvaly, moc mě to těší a je to super motivace do dalších pokusů 🙂 (a lehce se tu červenám za monitorem 🙂 )
PORADÍTE jak nejlépe(rozuměj abych střih nezničila a zabralo to nejmíň práce) vykopíruju střih na látku z hedvábného papíru??? Na kurzu kam jsem chodila na střední jsme k tomu něco probírali, ale už je to dávno....nepametám 😝 a než se k něčemu dogůglím 😔
@zojec merinoplenka super, taky tu olivu nemusím, ale ve tvém podání je luxusní.
@jitu22 Nocí bunda je totálně profi, fakt nádhera a moc ti sluší. Provedení super. Fotonávod perfekt, pak dám odkaz na blog 😀
Jen přemýšlím, zda neudělat výš ten nosící otvor na zádech, dítě by mělo vidět přes rameno. Asi to máš šito na Manducu? Manducu jsem nepochopila, jasmína z ní neviděla ven přes rameno do 2 let, a nesnášela ji, byla by furt vykloněná do strany, takže mi ji vůbec nepoužívali a nosili v šátku, proto jsem měla otvor v nosící bundě výš...
@lilly2711 magore, kostka je překrásná!
@allymally a nešlo by to z kočárkoviny od Gábinky? To je super látka, máme z ní nánožník a fusak, nepromokne to, nepotřebujeme pláštěnku a drží to super!
Mě včera doporučovala kombinaci OL a COL Katka Medvidekponco.
http://www.svadlenkaiva-eshop.cz/overlock-husqv...
Kdyby tě to zaujalo, napiš IP, napíšu ti víc 😉
Prý je lepší jak Brother 3034D, ale neviděla jsem na živo, ale chtěla bych, můj nový pfaff mi zabírá hrozně místa na stoje a hodilo by se mi mít jen dva stroje, i když já jsem zapřisáhlý odpůrce kombinací, ale zkusit se má všechno 😀

@mooncaa dakujem. Ako to je s nami? na h..... 😠 termin nemame, sme problematicky pripad, vraj musia byt k dispozicii viaceri odbornici a ona musi byt v naj stave a to pri jej sopliskach a hnackach zo zubov nie je 😠 😠 😠 😠 😠 z cakania som na nervy, zurim ako tiger, ale neurobim nic. Chcela som ist na SK po dvoch rokoch konecne a pojdem tak akurat do....haja 😒 😒 😒