icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

zikie
21. mar 2013

Foto dvojvečerní tvorby zde. Fakt nechápu jak můžete šít tak rychle, já jsem včera celý večer jen našívala poutka a tvarovala pas a délku nohavic.

petkasv
21. mar 2013

@zikie tak ty ale za ty dva večery stály, jsou fakt parádní 🙂

anastazieb
21. mar 2013

@vefi89 já bych tašku ušila z kočárkoviny http://www.gabinka.cz/92-sustak-jednobarevny-pe... a podšít určitě, bez toho by to bylo vevnitř ošklivé 😉

vefi89
21. mar 2013

@anastazieb ďakujem 🙂

anastazieb
21. mar 2013

@sarin žádný odkaz přímo na tašku nevím, ale když pohledáš na netu, určitě návod na tašku přes rameno najdeš 😉

sarin
21. mar 2013

@anastazieb vsak som aj hladala aj nasla,... ale nepaci sa mi na nej, ze sa v strede krci a lepsiu som nenasla,.. tak ja ze ci nahodou nema niektora už taký vyskúšaný návod - strih.. (ja nejsom z tych, co otvoria forum a vymyslia si, ze toto teraz chcem nech mi to niekto rychlo najde.. ☹ )

ucitelka70
21. mar 2013
kamishek
21. mar 2013

@sarin co takováhle nějaká? v návodu je sice přešitá z kalhot, ale tak to snad nevadí (z metráže se to bude dělat stejně, že jo) 🙂
http://www.noodle-head.com/2010/01/tutorial-mes...

zabza40
21. mar 2013

@zikie stálo to za to, jsou moc pěkné , co máš za střih ,chci tvarované kolena a záplatu na zadku , hledám už 14dní a nic a ty sem dáš přesně ty co si přeji 😀 😀 😀

sinala
21. mar 2013

@zikie to co jsi ušila, nejsou kalhoty na jeden večer 🙂 ( pro někoho možná jo), já bych je šila tak týden 🙂 🙂 🙂

sarin
21. mar 2013

@kamishek wow to si ulozim .. to je parada, ale ja hadam daco do coho sa potom da strcit notebook par tricek trenek a ponozky 😀

kamishek
21. mar 2013

@sarin tak to jedině zvětšit 😀
na takovou link asi nikde uložený nemám...

sarin
21. mar 2013

@kamishek skusim tuto http://punkinpattern.blogspot.sk/2011/02/connor... ,.. :( urobim to s vatelinom ako patchwrokovy korpus snad sa to nebude krcit drzte mi palce 😀 o rok vam hodim obrazok 😀 😀

mima2011
21. mar 2013

@zikie tak ty jsou luxusní 😵 , taky by mě zajímalo od kud je střih 🙂

svela
21. mar 2013

@zikie super kalhoty, krásně vypracované!

karchinka
21. mar 2013

@zikie fakt nádherné!!!

evaon
21. mar 2013

Pyzamka pre vacsiu. Na tom jednom .... limec a sialene odstava 😠 😠 😠 . Mala by som to presit, ale sa mi nechceeee. Asi kaslem na to, vsak je to len do postele 😉

evaon
21. mar 2013

@zikie Tak to je krasa!!

danielahe
21. mar 2013

@zikie ty kalhoty jsou bozi 😉

lillyzelvicka
21. mar 2013

@zikie parádní , fakt luxusní 😉

laeela
21. mar 2013

@evaon nepřešívej, ono to na modelce vypadá jako záměr 🙂.
Jinak moc hezký. A máte krásnou podlahu. 😉

laeela
21. mar 2013

@zikie ty jsou luxusní. 🙂

caramilla
21. mar 2013

@kalman BOMBA!
@veronik77 nádherná
@bordino vidiš, zase to máme stejné. Mě totiž nebere mozek něco, co je jen teorie a když to k tomu nemůžu dělat, tak to nechápu a je pro mě to čtení úplně zbytečné. Jedině, jak to pro mě má smysl je, číst a u toho to rovnou dělat na tom stroji a to je vopruz... takže já zkouším zkouším a co nejde, to pohledám v návodu. A pravda, že ho teď mám teda furt na kolenou 😀

caramilla
21. mar 2013

@zikie tý jo, ty jsou fakt nádherný!

mikulka45
21. mar 2013

@zikie nohavice super 😵 , podobné som nedávno ušila prckovi, ale po zbadaní tvojich sa s nimi hambím pochváliť 😀 😕

bulinka
21. mar 2013

@zikie kalhoty jsou špičkový 🙂

zikie
21. mar 2013

Holky ani netušíte, jak moc mně vaše pochvaly těší. A navíc v takovém množství... Moc vám za ně děkuji. Dneska mám vůbec krásný den, venku to vypadá konečně jarně, povedlo se mi sehnat maličkému skoro nové superfity za 400,- a protože při stavu látek v mých skříních nemá cenu si kupovat aby mě beránek nepokakal cokoliv na sebe , koupila jsem si novou kuchařku od Michopulu a Vaříme česky. Ke všemu mi v troubě voní chlebík. Prostě paráda...
Jinak střih je z Ottobre 6/2012, ale moc z něj nezbylo, trochu jsem ho zúžila, udělala jsem kontrastní a (snad)bytelnější kolena,a sed, jiná poutka, jiné kapsy a pásek.

lenasss
21. mar 2013

@palosek taky mi příjdou spíš pro kluky.A nejdřív jsem je nenáviděla a včera jsem do nich střihla protože přeci to nevyhodím a on je to dobrý materiál,krásně se šije a doufejm eže i vydrží,ale tučnáci se nám taky sepírají 🙄 asi nějak špatně peru nebo co 😎 😀

kalman
21. mar 2013

@caramilla Ďakujem 😀

lenasss
21. mar 2013

tak ještě jedno pyžamo pro staršího.jsem se až lekla jak je dlouhé ale on nám ze všeho vyrostl je jak týden před výplatou a capáčky pro prďolu ale ty asi budou malé no uvidíme