Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@allymally děkuju 🙂 já když tu látku viděla, tak mi bylo jasný co z ní bude, ale je pravda, že si asi tričko ušiju taky, protože ta kombinace barev je parádní 🙂
@caramilla no jasný, že to není na spaní to je na to jaro, léto, který snad někdy v budoucnu příjde 🙂 🙂 🙂
@palosek střih podobný je na FM, já tu kouzlila sama, a je to vidět, po každý je to triko jiný 🙂 🙂
@ucitelka70 pekne si to napísala ja som to poslala @a_lexa radšej do ip
ahojte, poprosim o radu. Idem sit pre muzika take boxerky na telo - teraz neviem ci mam najprv zosit boky na OL a potom stehna prejst na coverloku alebo opacne.
@diapozitiv01 nejdřív sešívám boky a až na konec jedu stehna 🙂
@petkasv
nevies mi nahodou este poradit ako mam skoncit ten CLsteh? ci len obist dookola to stehno, vytiahnut nite a zauzlikovat kazdu nit separatne alebo existuje nieco lepsie?
@diapozitiv01 no já COL nemám ale dělám to dvojjehlou a normálně to přešiju, ale na COL bych to asi přešila a pak na rovnostehu přejela třeba podél bočního švu aby se to nepáralo, jestli mi rozumíš?
@ucitelka70 recept na bábovku ktorú si už dávnejšie chcela je tu na mojom blogu 😀
http://catalina-kreativ.blogspot.sk/
k baz,eku - hlasim, ze primo Ostrava aktivne pouziva 🙂
@bordino já jsem nejen blbá ale i slepá, no vidiš, tak to jo, hnědá a červená good 😀
@allymally aplika jsou na tom novém, jinak to je hodně COL OL a vůbec mi teda COL včera nefrčel. Mám teď chvilku na to ušít prasátkové tričko z lille od tebe pro synovce k narozeninám, za chvíli začíná oslava 😀
@aerin sorry, ale z tech tri inz. co jsi poslala tak ty, co sis vybrala, jsou nejnosenejsi, koukni dole na podrazku na paticky, ma to oslapane nejvic. Ty druhe dvoje vypadaji mnohem lepe! Za ty bych i vic dala, ale za oslapane 500 bych nedala. Tak asi tak, sorry, no 😀
@aerin šifonová stuha, prišiješ uprostřed a nařasíš (původní stroj to řasil sám,a le tento šije tak dobře, že to šije rovně, tak musím stahnout horní nití a ručně nařasit. Pak jen točíš dokola a přišíváš, někdo šije tříkrok cikcakem, já šila rovně. To je celé, nic složitého to není, jen to chce dobré oči, prsty a tak 😀 A nemá to jen zara, mají to už skoro všechny firmy. Je to něco jako HK 😀
Jinak všem díky 😎 Fotky jsou děsné, na živo jsou kalhoty i tričko boží, ale fakt v tomto mrazu to nafotit nejde ☹
@kalman ty si šikovná, to už si si stihla aj blog vytvoriť? díky za bábovku....
@ucitelka70 no sedím už dva dni pred počítačom 😀
@a_lexa wow, tak kdo takto našije a vyšije listy, tak je machr a patří mezi horních 10 tisíc švadlen 😀 Gratuluju, nádherné!
Inspirace PDL byla nemalá 😀 😀 😀 😀
@petkaach moc hezká, těšíme se na víc fotek, abych viděla, co je to tam na tom rukávu 😎
@kalman jsou boží, sexy a ta postava je no comment 😀
Moje prasečí tričko pro našeho malého prasáka. Šila jsem to s rozespalou Mínou, válela se mi hlavou na ruce, takt děs šít s dítětem, co se válí po rukou...
@katka82 jedno krajšie ako druhé....

muzu si tu postezovat a poradit se?
blbne mi hrozne over/cover , pred porodem zacal desne lamat jehly (oboji) a neprovazoval (COL), tak jsme ho po Novym roce posilali na reklamaci, vymenili pry vymackanej jehelnik, promazali, seridili...no tak OL dobry, jehly uz mi nelame, ale fakt ma problem s vic vrstavama mi prijde (asi hlavne nuz, ok, vymenim, neni problem), ale ten COL vynechava stehy snad jeste vic nez predtim! uz jsem z toho fakt nestastna, ani se mi nechce sit, na co sahnu, to muzu pomalu hodit do kose☹